Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KtoS siĘ niE baŁ i ZajEb**

Strajk pielęgniarek i lekarzy-co myślicie

Polecane posty

O tym całym strajku. Czy słusznie robią lekarze i pielęgniarki ,,walczac'' o podwyzki? Czy wogole powinni strajkowac? Bo moim zdaniem;] No ja uważam ze ten cały strajk to polityczna sprawa;) Ktoś za tym stoi. I tak wogole to ja nie rozumiem jednego dlaczego teraz tak nagle strajkują i obarcza się winą o te ich zarobki obecny rząd, kiedy tak naprawdę już w roku 1989 stan polskiej służby zdrowia był w stanie katastrofalnym;/ A przez całe 15 lat;] dobrze im było?;P Proszę o wasze opinie;]

wg mnie to skandal... po prostu. Jak niby walczą? Walczą krzywdząc innych... Pielęgniarki to niedouczone kobiety, które nie potrafią się przekwalfikować :O Nie cierpię ich :O ZAWSZE były niemiłe i jedyna bliższa styczność z nimi-pobieranie krwi- na 10 przypadków 9 razy kończyła się bólem i ogromnym siniakiem :O Skończyły jedną szkołę, a teraz MOI RODZICE, a niedługo i JA mam utrzymywać ich tyłki? Moim zdaniem, nie powinny mieć gdzie wrócić po strajku do pracy. A lekarze to albo ludzie bez specjalizacji, dwie lewe rączki, albo cwaniaki, ciągnący w 2-3 miejscach kasę i w prywatnej klinice. Żałość :O Proponuję przygotować drzewa dla takich ludzi. A służba zdrowia powinna być CAŁKOWICIE sprywatyzowana, bo tym, co pracują, NIC nie daje, a tym, co zbijają bąki, prezentują swoje usługi :O

Gość RTL7
sprywatyzować to dziadostwo tylko że wtedy się okaże kto naprawdę umie leczyć i kto jest dobrą pielęgniarką :O

To wielkie, beszczelne skurwysyństwo. Za czas strajku nie powinni dostać żadnego wynagrodzenie, po za tym wprowadził bym zakaz prywatnej praktyki lekarskiej wszystkim tym konowałom którzy pobieraja swoje wynagrodzenie z pracy w szpitalu, urząd skarbowy powinien sprawdzić pochodzenie ich majątków . Do piero w ten czas można przystapić do negocjacji o podwyżkach. Nie ma potrzeby podnosić podatków, wystarczy skontrolować ich działalność złodziejsko-łapówkarską - pieniadze przestaną ginać po szpitalach. Osobiście zawód lekarza traktuje na równi z politykami (takie same złodzieje), wyżej cenie zawód kurwy.

Gość upppppppppp
PRZEGINAJĄ trochę !!!!!!!!!!!!!!! Wkurza nmnie to !

Gość Adam c.
Do nieudaczników z PO i SLD. Nic wam to i tak nieda. PIS na tym strajku zyska a nie straci. Przez waszą głupotę i brak elementarnego wykształcenia wy cymbały i złodzieje polityczni obróciliście społeczeństwo przeciwko lekarzom i całej służbie zdrowia. Przegraliście kretyni , nie pomogły wędrówki Pedała-Kalisza po miasteczku strajkujacych pielęgniarek.

Mi też się to w głowie nie miesci! oni zdecydowanie przesadzają! Jest taka sytuacja: dziewcczyna, młoda ma dopiero 17 lat i cale zycie przed sobą. Kilka dni przed strajkiem dowiaduje się ze odkleja jej się siatkówka- czyli im dłużej będzie zwlekać z operacją tym większe szanse ze straci wzrok. Oczywiście chciałaby miec juz ta operację, jednak lekarze w zwiazku ze strajkiem zrobic jej nie mogą! Po prostu skazują ją na kalectwo! Poza tym w przychodniach nie przyjmują, za to prywatnie- owszem. I ciągną za to niezłą kasę. A jeżeli kogoś nie stać na wizytę która wynosi jednorazowo od 50 zł w górę!?! Plus badania to wychodzi piękna sumka na którą nie stać większości ,, szarych'' obywateli. I gdzie tu etyka tych lekarzy??? To jest jak powolna śmierć. Bo naprawdę ta myśl, ze za niedługo możesz umrzeć lub zostać kaleką do konca zycia przez bezmyślność czy tez pazerność lekarzy( nazwijcie to jak chcecie) jest ,myslą naprawdę straszną. Np. moja mama jest chora na tarczycę. Musi brać leki i niestety trafiło się tak ze akurat teraz leki jej się kończą. Ale do lekarza zapisać się nie moze: bo jak powiedziala pani w przychodni-strajki są więc pod żadnym pozorem. I co teraz? moze to nie jest tak bardzo powazne ale leki brać musi bo kto wie co sie stanie gdy przestanie je zazywac...przynajmniej przez jakiś czas... Ogólnie uważam ze to co wyrabiają lekarze i pielęgniarki to przesada. I tyle. No coz wyrazilam swoje skromne zdanie ale niestety taka jest prawda...pozdrawiam;) i dzękuję za wejście na moj topic;)

Gość asderka
Też mnie wkurza strajk ... ale w pewnym sensie ich rozumiem ... Czy Wy pracowalibyście za 1,5 zł mając tak odpowiedzialną pracę ??? Od lat obiecuje im się podwyżki ... no i rząd nic z tym nie robił ... a tu nagle zdziwieni, ze strajk ... Owszem są łapówkarze, ala są też lekarze uczciwi ... o których niestety się zapomina :(:(:(

Gość Adam c.
Takie sprawy powinno sie oddawać do prokuratury.

Gość Adam c.
Dlaczego nic nie robili jak rządziły komuchy !!! Nie ma dla nich żadnego usprawiedliwienia. To nie sa bogowie.

Gość abac
Teraz lekarze i pięlęgniarki , potem nauczyciele i górnicy . Wszystkim jest dzis malo !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a ja jestem bezrobotna i co mam robic !

Prwadę mówiąc cieszy mnie to ze przynajmniej jakas częśc spoleczenstwa widzi ten problem jak wy wszyscy ktorzy wypowiedzialiście się do tej pory na moim topicu. Ja jestem zdania ze za tymi strajkaim stoją SLD i PO ktorzy za wszelką cene chcą zniechecic społeczenstwo do obecnej władzy i chcą ukazać jaki to straszny ten rzad ktory nie da podwyzek lekarzom ani pielegnarkom bo woli cos tam, cos tam. przeciez jak juz wspominalam w '89 roku stan polskiej sluzby zdrowia byl w stanie katastrofalnym!! ale tego nikt nie mowil głosno. A przez 15 lat SLD i PO co robili? Uleczyli tą słuzbę zdrowia? Więc teraz nie dziwię sie wcale ze jest ona w takim stanie;( Ale uwazam ze i tak im to torche nie wyszlo,ta propaganda;) Mądrzy ludzie i tak wiedza kto za tym stoi;)

Gość abac
Ja pójdę jutro bo dzis pada !

Gość autorko tematu
Komuniści o strajkach sierpniowych również mówili, że są inspirowane.

no tak, moze jest w tym troche racji, ze najbardziej to cierpimy my- pacjenci ale z drugiej strony czy po to lekarze ksztalca się po tyle lat, na morderczych studiach by teraz zarabiac 5 zl. za godzine hostessa dostaje 8 :O więc nie wymagajcie od ludzi by nie popierali strajku i ja nie mowie, ze to akurat wina obecnego premiera i rządu, ale mialo byc przeciez tak pieknie, tak obiecywali zawsze obiecują, kolejny rząd, kolejny premier, a pieniędzy jak nie bylo tak nie ma dlatego ja sie nie dziwie, ze strajkują, bo ilez mozna czekac, az ktos laskawie zauwazy stan polskiej sluzby zdrowia a to czego dorabiają sie prywatnie to ich sprawa, tak jak ty robisz po godzinach tak i oni probują naprawic swoj budzet, poza tym nie ma tylu prywatnych gabinetow, ile jest lekarzy oczywiscie uwazam, ze takie przypadki jak przypadek w.w dziewczyny powinny byc niezwlocznie konsultowane, a operacja jak najbardziej powinna sie odbyc, nawet w takjemnicy przed rządem jednak lekarze doskonale zdają sobie sprawe, ze jesli teraz sie ugną, tygodnie strajku pojdą na marne, nikt nie potraktuje ich powaznie, wiec naprawde staram sie zrozumiec

to prosze pokazcie uczciwego lekarza. Bo ja od 6 lat mam z nimi do czynienia i zadnego uczciwego nei znalazlam. co wiecej, nawet jak mu dac w lape, to i tak cie olewa. jesli ktos zna jakiegos lekarza-specjaliste ktory oprocz wypisywania recept robi cos jeszcze i jest uczciwy to poprosze o nazwisko i miasto.

Gość Doktor Bukiet
Podczas tych strajków naszła mnie filozoficzna myśl i tak patrzac na przewijajacych sie po białym miasteczku jarudze-nowackiej i grubym kaliszu musze stwierdzić: "WZSYSKIM NAM Z DUPY ŚMIERDZI" Pozdrawiam wszyskich pacjetów Przewodniczący strajku Dr. Bukiet - ten z wąsikiem podobnym do Hitlera Adolfa.

Gość zaraz cie skasuja

Ja przepraszam, ale ja osobiście nie znam żadnego biednego lekarza... Owszem, są tacy którzy zarabiają mało, ale przeważnie są to młodzi lekarze od razu po studiach i stazyści... Oni wykonują najgorszą robotę (tak jak wszędzie...) i zarabiają marne grosze... Reszta ma prywatne gabinety i naprawdę na brak kasy nie może narzekać. A to, że lekarze strajkują, a w prywatnych gabinetach przyjmują, to już jest brak elementarnej moralności.

Gość adrian w.
Do Sweet Dreams. Zapomniełaś dodadac na studiach które są opłacane przez podatników. Po za tym mogli wybrać inny rodzaj studióe np. Biznes. Przestań wypisywać głupoty to dobra rada dla ciebie jak nierozumniesz nawet tego co piszesz. Te łapówkarskie łajzy - konowały dobrze zarabiają , osobisci niespotkałem sie z biednym lekarzem a co do pielęgniarek - to za co maja mnieć podwyżki. Są mało wykształcone, niekulturalne.

no coz;] ale komunistyczna telewizja musi cos pokazywac zamiast przesłuchania jednego z lewicowcow;] ale to tak na marginesie;] a zreszta niewazne;] tylko ze nie tylko lekarze chcieliby miec wieksze pensje. sa zawody gdzie zarabiają 600 miesięcznie bez mozliwosci dorobienia prywatnie i to praca w systemie 2, 3 zmianowym a nawet w systemie czterobrygadowym( z tego co wiem został on zniesiony ale nadal jest ,,praktykowany'' w zamkniętych zakladach pracy). Ale zeszłam troszke z tematu;] Moje zdanie jest takie ze troszke przesadzają, bo nie w kazdej placówce sa strajki;] tylko tam gdzie najwiecej sie opier****ją( np. w moim miescie rodzinnym;]) i najwiecej jest takich co robią prywatnie. Bo w miescie obok strajkow nie ma, a tam przyjezdają pacjenci z calego regionu i jest o wiele, wiele wiecej oddziałów szpitalnych;] Dobra bd konczyc;] i nie bd smęcić już;] pozdrawiam:D

W moim zawodzie, po studiach i minimum 16 latach ciężkiej nauki (muzyk w orkiestrze) zarabia się 1100 zl... i nie ma możliwości awansu... No ale muzykami nikt się przecież nie przejmie, jak pójdą pod sejm... co najwyżej rozwiążą jedną orkiestrę, w końcu bez kultury można życ... I to mnie właśnie wkurza... że w Polsce liczy się ten, który głośniej krzyczy (np. górnicy, którzy atakują stolicę), czy lekarze, od których zależy życie pacjentów. Reszta jest pomijana i ma siedzieć cicho...

jeszcze jedno;] lekarze dobrze wiedzieli na jakie idą studia, jaką odpowiedzialną pracę wykonywac będą i za ile będą zarabiac;] bo przypuszczam ze wyplaty od czasu robienia studiow nie wzrosły. A pozatym lekarze są dla ludzi a nie ludzie dla lekarzy;] chociaz lekarze to tez ludzie;] ale to taka przenosnia;) rozwazcie to sami:D

Gość Eugeniusz trampek
Słuszna prawda. Pasożytom niechce sie pracować.

KtoS siĘ niE baŁ i ZajEb** popieram!!!!!!!!!!!!! pozdrawiam strajkujacych.............. ...................................................środkowym palcem

Ci, którzy strajkują, zazwyczaj mają prywatne praktyki i na brak kasy narzekac nie mogą, Ci zaś którym podwyżka by się należała, zazwyczaj siedzą cicho, bo boją się stracić te marne pensje (jak już pisałam zazwyczaj są to młodzi lekarze od razu po studiach - stazyści).

A ja z powodu strajku czekam już około miesiąca na przyjęcie do szpitala i zabieg. Ok, moje życie nie jest zagrożone, ale dla mnie ten zabieg to ważna sprawa. Postuluję aby na czas strajku państwo nie pobierało ode mnie podatku.

Właśnie... ktoś w sumie na tym zarabia, bo usług nie ma, a ZUS wszyscy mimo to płacą... więc co się dzieje z tymi pieniędzmi?

Szczerze?? Nikt nigdy nie dostal tylu podwyzek, co lekarze.. A przepraszam, czy to jakis specjalny i wyjatkowy zawod?? A policja, czy straz pozarna,wojskowi ?? Biedaki strajkowac nie moga, bo to niby sluzba..Orzel do czegos zobowiazuje Co za kretynizm! Jak nie pasuje pigulom i lekarzom, to niech spieprzaja za granice.. Konowaly. Mnie moze leczyc Ruski lekarz, albo pielegniarka Ukrainka moze zrobic zastrzyk.. Moze oni beda robic to lepiej? Polscy lekarze wszystko pierdziela, chyba ze dostana w lape :P Niech spadaja stad.. Jest wielu specjalistow, ktorzy chetnie za te pieniadze beda pracowac w Polsce :)