Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KtoS siĘ niE baŁ i ZajEb**

Strajk pielęgniarek i lekarzy-co myślicie

Polecane posty

Gość Pizduś
Cyrkonia ty mi wygladasz raczej na tłumoka niż osobę wykształconą Zgadzam się z Tandy-m co do twojej osoby. Wydaje mi sie że jesteś prostą dziewuchą, która dobrze to może nocnik nosi.

Gość Pizduś
Myślałaś o pieniadzach ,dlatego poszłaś na medycynę. Łapóweczki, prywatna praktyka to myślałaś. Z powołanioa w Polsce jest bardzo to barzd mały procent lekarzy - tylko oni nie strakują mają honor i szacunek dla pacjenta.

Sorry... ale argument, że musiałaś kupować książki, dlatego studia w zasadzie są płatne, jest po prostu śmieszny... Ja też na studiach nuty musiałam kserować... tony nut!!! No to w sumie też zapłacić musiałam... i ksiązki kupowałam... ależ zabuliłam! Co do innych argumentów. Po pierwsze sama piszesz, że jesteś się w stanie utrzymać - ja nie jestem, co więcej, nie mam mozliwości rozwoju zawodowego, tak jak wy... i nie uczyłam się 6 lat, ale 16... i gdzie tu sprawiedliwość? (jeśli już o takowej rozmawiamy)....

Gość Madlena77
Sluchaj Anka, a jakie studia sa calkiem bezplatne? Wszedzie sie kupuje podreczniki itd. Ja tez skonczylam studia i gdyby mi wpadlo do glowy strajkowac to bym wyleciala na zbity pysk z pracy...

Po drugie mówisz, że \"narazie\" tyle zarabiasz... co oznacza, ze zakładasz, iż w przyszłości będziesz zarabiać więcej i to są fakty. Ile jest osób, które nie mają takiej perspektywy? Ile jest również osób, które za granicą latami spłacają pożyczki na studia medyczne, które idą w setki tysięcy dolarów? Jakoś nie narzekają, bo wiedzą, że takie są początki... ech...

Gość Madlena77
O i jeden tekst dzis fajny slyszalam, ze pacjenci za malo odczuli ten strajk.. Pacjenci to akurat co miesiac bula kase na ten system, chcac nie chcac placa a pozniej nie moga sie dostac do lekarza. Moze rolnikow nie obslugujcie?? Oni nie placa

No pizduś widzę, że się rozkręcasz....Mam 28 lat jestem atrakcyjną kobietą i zastanawia mnie to jak możesz obrażać kogoś kogo nie znasz i po co ? Jestem farmaceutką i nikt kto mnie zna nie uważa za \" tłumoka\" skoro juz mamy operować takim słownictwem jakie sam dobierasz.... Zastanawiam się jakim Ty jesteś pracownikiem.....Przerost ambicji nad treścią - chyba..........

Gość erynia
jak to jest? same piękności siedzą na kafe, ładne, mądre, skromne :D

Gość Pizduś
No widzisz. Może otwórz apteke albo zostań modelką skoro jesteś taka atrakcyjna. Dużo wiecej zarobisz, mniej pracy. Nie jestem pracownikiem. Zajmuje sie obrotem instrumentami finansowymi , mam własną firmę. Po za tym nie cierpie płacić wysokich podatków na ludzi , którzy uważają że im się należy.

Gość anka_abc
zgadzam sie. zadne studia nie sa calkowicie bezplatne ale dlaczego to ja mam wysluchiwac ze powinnam za nie oddac pieniadze????? lekarz nie uczy sie 6 lat, studia trwaja 6 lat, potem rok stazu i 5 lub 6 lat specjalizacji - czyli 13 lat nauki to minimum, ale wiedza idzie tak bardzo do przodu ze nauka sie wlasciwie nigdy nie konczy - i tak powinno byc. Ignacja - napisalas ze zarabiasz tyle samo co ja i nie mozesz sie za tyle utrzymac, jesli masz rodzine to rozumiem, mnie pensja wystarcza na podstawowe potrzeby, przy wiekszych wydatkach niestety pozyczam od rodzicow. jestem na rezydenturze wiec teraz zarabiam tyle, co bedzie pozniej nie wiem. lekarze w USA zadluzaja sie bardzo - to prawda ale jako specjalisci (czyli po 3-4 latach bo u nich specjalizacja trwa krocej) moga to z latwoscia splacic. u nas byloby to niemozliwe.

Gość Donald NIEUDACZNIK
JESTEŚ NIBY WYKSZTAŁCONA A TAKIE GŁUPOTY PISZESZ.

Gość pierdek
Studia medyczne powinny być płatne. Dość okradaniu podatników. Taki cep ze wsi wyuczy się za państwowe a później warunki stawia. Zakaz prywatnej praktyki jak taki patafil jest na państwowej umowie. Kontrola skarbowa majatków. A pielęgniarki na bruk jak niechce im sie pracować a nie jakieś negocjacje.

Gość
anka_abc-ja mam kila kolezanek/gow ktorzy po sredniej poszli na medycyne i dzis sa lekarzami.Wierz mi,zadna/en z nich nie mieszka w mieszkaniu.Moze czasami jak maja cos do zalatwienia w miescie,to korzystaja z drugiego lokum jakim jest mieszkanie.Poza tym ktos tu dobrze napisal,ze takich jak wy jest w Polsce duzo i oni jakos nie strajkuja.Wy wyszliscie teraz na ulice,zrobiliscie akurat teraz balagan tylko po to,zeby zaszkodzic obecnemu rzadowi.To jest prawdziwy powod waszych \"protestow.\"Te problemy o ktorych tu mowa nie powstaly dzis.Przez cale 17 lat od upadku komuny nie pisneliscie slowkiem.Dopiero teraz jak zaczynaja sie walic obecne uklady-to wam nie pasuje.Nie ma to nic wspolnego z jakimis zarobkami.Niektorzy z was mowia szczerze ze tak jest.Koniec rozmaitych ukladow i ukladzikow - to was przeraza.W perspektywie widzicie bliski koniec uzywania naszych publicznych szpitali jako prywatnego folwarku do osiagania niezlych,nieopodatkowanych dochodow ,ktory was na dodatek nic nie kosztuje bo utrzymywany jest przez nas-spoleczenstwo.Chcialbym miec taki biznes,za ktorego utrzymanie placilby ktos inny,lub panstwo,a ja napelnialbym tylko moj portfel.Kilku lekarzy zostalo juz ukaranych za malwersacje finansowe tego wlasnie typu-reszta wreszcie zaczela sie bac-i o to chodzi!!!

Do Pizduś: A czy słyszałeś, żebym się skarżyła na cokolwiek..............? Solidaryzuje się z tymi co strajkują ......... Nie mogę...? Myślałam, że to dyskusja w której każdy ma prawo mieć własne zdanie a nie wzajemne obrażanie się...........

Gość anka_abc
yagon wlasnie chodzi o to zeby te "uklady i ukladziki", ktore funkcjonowaly tyle lat zmienic!! strajki lekarzy i pielegniarek to nie jest nowa sprawa, przypomnij sobie chociazby strajk anestezjologow - to byly lata 90te! nie wierze w spiskowa teorie dziejow, nam nie chodzi o obalenie rzadu, chociaz to kuszaca perspektywa ;)

Gość Donald NIEUDACZNIK
SAMO TAKIE POPARCIE TYCH NIEUCZCIWYCH LUDZI TO OBRAZA. DO DUPY Z TAKĄ TWOJĄ SOLIDARNOŚCIĄ. COŚ ALA WAŁĘSA - NAJWIĘKSZY CYMBAŁ W HISTORII POLSKI.

Gość Donald NIEUDACZNIK
Do Anny. Kuszaca ? I ty jesteś wykształcona ? To kto ma rozpierdolić te układy SLD ? PO ? Kurwa mać ludzie myślcie coś to przecież nie boli.

Mówimy o prywatyzacji służby zdrowia i bardzo dobrze. Mieszkam na osiedlu gdzie od 4 rano pacjeni okupują przychodnię robiąc sobie kolejkę do lekarza nadmieniam, że niektórzy są tam co 2 dni a to z odciskiem a to po jeden lek, następnego dnia po następny.... Większość traktuje poradnię jako centrum rozrywkowe zawsze się kogoś spotka, obgada... A gdyby tak porda lekarska kosztowała chociaż 2zł to może by się zastanowili ......I pieniążki by się znalazły...................

Gość Pizduś
Do Cyrkoni. Cały czas narzekasz i bajki nam opowiadasz jak polskie pielęgniarki dbają o pacjenta.

Gość Buraki
Kalisz na Prezydenta buraczanego środowiska.

Gość ADOLF zdobywca
Strajk pielegniarek to typowa akcja polityczna.

Gość lECH - bOLEK W.
Jo wom powim, że to wino Kaczyńskich. Jak minusy som dodatnie tok jo powinion być presydent.

Gość tru tu tu tu
Moja teściowa pracuje w Warszawie w szpitalu na Ursynowie i zarabia 2500 zł. miesięcznie.Ma cały etat, ale tak układa sobie grafik, ze dorabia w innym osrodku zdrowia i w sumie ma 3500zł. To mało jak na osobe, ktora skonczyla tylko roczne studium pielęgniarskie??? TO BARDZO DUZO

w ciagu 5 lat moja rodzina lezala w szpitalach w calej polsce i nie spotkalam sie zeby pielegniarki dbaly o pacjenta. chyba ze wczesniej dostaly w lape. podwyzki niech dostana te, ktore rzeczywiscie maja jakas odpowiedzialnosc za innych, na oiom, czy przy stol operacyjnym. as nie takiue ktore 2 razy dziennie roznosza leki, zmierza temperature, i dadza zastrzyk, czyli generalnie nic nie robia. a studia medyczne wcale nie sa takie trudne 3/4 polega na wykuciu ksiazek na pamiec.

Gość tru tu tu tu
Moja tesciowa powiedziala kiedys tak "Jak sie rodziny nazlazi i siedza caly dzien, albo na zmiane, to jak ja mam podejsc do tego pacjenta i cos przy nim zrobic??? Wole sie kawy napic niz pchac sie w wsrod te ludziska"

Gość tru tu tu tu
Albo opowiadala, ze lezal na oddziale kiedys dziadek.Opowiadal jej ze ma duza rodzine, ale nie przyjezdzaja do niego...Wnuki sie nie interesuja, syn w Warszawie ciagle siedzi...Nie ma nikogo.A tu nagle po trzech dniach po rodzinie sie rozeszlo ze dziadek w szpitalu, to sie zjezdzac zaczeli jakby dziadek testament spisywal...Przywozili mu roznosci.Jak zobaczyl winogrono to nie wiedzial co to jest...najadl sie i 4 dni mial rozwolnienie...Pielegniarki z basenem na okraglo staly kolo lozka.Juz nikt go nie odwiedzil...Znikneli jak kamfora, tylko co drugi dzien ktos dzwonil czy mu przeszlo

Gość ADOLF zdobywca
Pasożyty pod SĄd. Ja nie zamierzam zapłacić składki zdrowotnej za czerwiec I lipiec bo i za co.

Madlena77 Wiecie co mnie wkurza? Ze place kilkaset zlotych miesiecznie z pensji na sluzbe zdrowia, dodatkowo place podatki z ktorych oplacane sa skladki tych, ktorzy nie placa a pozniej ide do prywatnego lekarza, bo normalnienei ma szansy dostac sie do panstwowego i znowu place!! Chca wiecej kasy, fajnie, ale nie ode mnie!!! Niech zaczna placic rolnicy, ksieza i reszta ktora nie placi, ja mam dosc Rolnicy placa - KRUS :) wiec nie pisz ze lecza sie za Twoje pieniadze.

Pare razy miałam kontakt z pielegniarkami i lekarzami i moim zdaniem za to co oferują ( przynajmniej z tym z czym sie spotkałam do tej pory ) to i tak nieźle zarabiają. Wrażenia z pobytów w szpitalach mam takie, że ich opieka ogranicza się do zmierzenia cisnienia, podania leków, podlączenia kroplówek i zdarza się, że rzucą usmiech jesli jesteś pacjentem spolegliwym tzn. nic od nich więcej nie chcesz. Poproszenie o cokolwiek kończy się pretensją, naburmuszeniem itd. No chyba , że wczesniej były dane fanty ... A to chyba nie tak powinno być. Ciekawa jestem czy jak dostaną te podwyżki to zaczna stosowac wszystkie te prawidła. których ich uczą w szkole i na studiach . Obawiam się, że nic się nie zmieni. Kiedy byłam przygotowywana do operacji i zadałam kilka pytań, poniewaz miałam wrażenie, że jestem przedmiotem z którym coś tam mają zrobić , to pielęgniartka poirytowana spytała\" a co się pani tak dopytuje ?\".

Gość ADOLF zdobywca
Naj lepiej niech opuszczą nasz kraj. Na zachodzie będą dobrze zarabiać i praca ciekawa (mycie osranego dupska starym niemcom).