Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KtoS siĘ niE baŁ i ZajEb**

Strajk pielęgniarek i lekarzy-co myślicie

Polecane posty

Gość KtoS siĘ niE baŁ i ZajEb**
Naprawdę uwazam ze lekarze troche przesadzaja. Niemal kazdy pacjent daje za wypisanie recepty, skierowanie na badanie czy cos podobnego daje jakis,, upominek''. Czy to alkohol( i to nie wino za 5 zł ani wodke po 19,99) czy kawę, bombonierę, czekoladę itp.Aha i jeszcze do anki_abc jak zrobisz specjalizację to na pewno załoszysz swoj wlasny gabinet;) Prywatny;] A swoja droga moja kolazanka ma14 (!)lat. Poszła do ginekologa na badanie, takie pierwsza wizyta. Zanim pani doktor ją przebadała, już zapytała czy współżyje, czy ma chlopaka itp. I jak gdyby nigdy nic dala jej receptę na tabletki antykoncepcyjne i to na pol roku z gory. A przeciez prawo mowi z tego co wiem ze przed 16 rokiem zycia mozna takie tabletki przepisywac tylkoz a zgoda rodzica;( ale to taki przyklad na marginesie. No coz jak przypuszczam takich przypadkow jest o wiele, wiele więcej. Jezeli cokolwiek co tu napisalam( chodzi o to prawo) jest niezgodnę z prawdą proszę napisac;] Pozdrawiam;] Wlasnie lekarze to nie jedyny zawod na swiecie;]

Gość Grześ k.
Przykre jest to że pozwala się na takie cyrki. Policja powinna dać nim po dupskach a przy okazji skopać grube dupsko kalisza i jarugi od pedałów. Co oni tam robią ?

Gość awril
ja mysle,ze wszystkim tym medykom strajkujacym nalezy wreczyc zwolnieni dyscyplinarne i fora ze dwora! teraz,kiedy obecny rzad bierze za d... lapowkarzy,kiedy glosne staly sie aresztowania prominentnych ( i nie tylko) lekarzy za korupcje nagle zaczeli biadolic jak im to zle.Jakby za poprzednich rzadow bylo lepiej! A pielegniarki? niestety,mialam okazje podpatrzec ich prace,kiedy odwiedzalam ostatnio kogos w szpitalu...gdybysmy sami nie robili zabiegow higienicznych,to osoba lezalaby caly dzien obs...,nie umyta n,nie ogolona etc! brak slow poprostu...

Gość asaa
Dlaczego jesteśmy głupim narodem ? To my z tych pasożytów zrobiliśmy święte krowy.

A to ciekawe czy ktoś z was skoro tak wszystko wiecie o służbie zdrowia ma tak naprawdę ogólne pojęcie o szpitalach i realaich jakie w nich panują . Po tylu latach nauki lekarz ma zarbiać 1300zł to chyba przesada mówię teraz o młodych lekarzach a jeśli chodzi o pielęgniarki to ja równiez jestem jedną z nich -wykształconą z tytułem nie użalam się nad sobą w żaden sposób ale to chyba przykre kiedy padasz z nóg po 12 godzinach pracy, reanimujesz ludzi, odpowiadasz za ich życie i jesteś nie doceniana w kwestii płacy czego nie mogę powiedzieć o pacjentach ....................

Gość Pizduś
Zmień zawód na kioskarkę. Nie będziesz padać z nóg. Czy ktoś cię qrwa zmusza do wykonywania tego zawodu ?

I jeszcze jedno nie można wszystkich wrzucac do jednego worka bo w każdej grupie zawodowej są ludzie, którzy wykonują swoją pracę nie tak jak powinni...... Ale są również tacy, którzy pracują godnie i sumiennie..............................

Gość Pizduś
Koga to ..?

No właśnie co może wiedzieć taki prostak, który jest wulgarny i arogancki z kim tu dyskutować........

Gość niech płacą za studia
Lekarze studuiuja na koszt panstwa POlskiego ,wiec niech nie płaczą,ze az tak mało zarabiaja.Niech opłacają kosztowne ,długoletnie studia to moga wtedy domahgac sie podwyżek.

Wiesz jak kiedyś będziesz zmuszony znaleźć się na tym szpitalnym łóżku i będziesz ciężarem dla rodziny, budzącym lekkie obrzydzenie to własnie wtedy może ktoś taki jak pielęgniarka weźmie cię za rękę i zapyta jak się czujesz..... Widziałam wiele żon patrzących z obrzydzeniem na swoich mężów a życie różnie się układa i nikt z nas nie wie co go czeka...................

Wiele ludzi studjuje państwowo.....co w tym dziwnego bo nie rozumię istoty problemu..........

Gość Pizduś
Jestem lepiej wykształcony od ciebie torbofonie w fartuszku. Nie jestem takim pasożytem jak ty i łapówkarze nazywajacy się tzw.doktorami.

cyrkoniaa1 wybacz ale ja mialam przyjemnosc spotnaknia sie z kilkoma lekarzami roznych specjalnosci i albo byli/sa niedoksztalceni albo czekaja na lapowke. chcoiaz lapowka nie zawsze pomaga...

Gość Pizduś
To jakaś kpina z tą szpitalną osługą. Już sprzątaczka jest bardziej miła niż pani pielegniareczka.

a tak poza tym: ja studiuje panstwowo automatyke i robotyke ijesli bedzie mi za malo ( w sensie za niska pensja) po 5 latach studiowania to chocbym stanela na rzesach i protestowala i tak mi nikt podwyzki nie da. taka jest roznica.

A skąd wiesz znasz wszystkie? Ciekawe ? Co za brak krytycyzmu? Otóż wyobraź sobie, że mojemu wykształceniu nic nie brakuje bo skonczyłam dwoje studia i nie czuję się gorsza.....

Wiesz co Pizduś myślę, że jesteś piźniety skoro już sam się tak nazwałeś...............

Wybacz cyrkonio, ale naprawdę przedstawiona przez Ciebie scena, w której pielęgniarka trzyma pacjenta za rękę i troskliwie pyta o samopoczucie to chyba kadr z \"Na dobre i na złe\" a nie polskie realia.

Gość niech płacą za studia
Bo budżetówka ma zawsze najlepiej,szantazem moze podwyzki płac otrzymac.

Gość Pizduś
To może wykorzystaj drugi fakultet a nie wyciagaj rękę do biednego społeczeństwa - zajmij się biznesem.

do Cheloni- rozumię Cię ja również pracuję na dwóch etatach i wiem, że się da jesli się tylko chce. Chciałam powiedzieć, że ja mimo, że częto bywam w różnych szpitalach gdyż ktoś z mojej rodziny choruje na białaczkę mam raczej same dobre wrażenia....Ale jestem realistką i wiem jak różnie bywa..........

Pizduś rozbawiasz mnie tym jaki jesteś żałosny.................... Wykorzystuję drugi fakultet a jakże....

Gość Madlena77
Wiecie co mnie wkurza? Ze place kilkaset zlotych miesiecznie z pensji na sluzbe zdrowia, dodatkowo place podatki z ktorych oplacane sa skladki tych, ktorzy nie placa a pozniej ide do prywatnego lekarza, bo normalnienei ma szansy dostac sie do panstwowego i znowu place!! Chca wiecej kasy, fajnie, ale nie ode mnie!!! Niech zaczna placic rolnicy, ksieza i reszta ktora nie placi, ja mam dosc

Cyrkonia - kobieto jesteś żałosna w tym co piszesz. Pewnie należysz do elektoratu LiD-u tzw. betonowo-komuchowego. Czasy pasożytów kończą się. Dobra płaca może być tylko za dobra pracę a polskie pielęgniarki są mało profesjonalne i brakuje im klultury - np. twoje wypowiedzi. Studia pewnie skończyłaś - tylko jakie - może WSMiL przy PZPR.

Gość awril
oj,Cyrkonio...ja widziałam pielegniarki,ktore patrzyly na pacjenta nie tylko z obrzydzeniem ale i pogarda...nierzadko wyzwiskami pod adresem pacjenta...a co do platnosci za studia...wasze studia sa b.kosztowne i finansuje wam je panstwo jak wszystkim wiadomo.Na zachodzie ludzie lata cale zbieraja na oplacenie studiow i nie maja nic do zawdzieczenia panstwu...a wy macie...

Cyrkonia---> \"skończyłam dwoje studia\", \"rozumię\"... hm... no rzeczywiście Twojemu wykształceniu nic nie brakuje...

Może Dr Quinn :D bez przesady, widziałam te Leśne Góry, co chwilę kawka i jedzenie. Żadnej punktualności. Wizyta poranna i wieczorna to czysta formalność. A w nocy? Leżanka i spanie. Ja jak mam nockę to nie ma mowy o zmrużeniu oka. Kuzynka jest pielęgniarką i bardzo sobie tę pracę chwali, bynajmniej nie dlatego, że się przepracowuje. Cieszę się, że istnieją jednak chlubne wyjątki - jak Ty na przykład.

Gość anka_abc
czyli jesli nie mam samochodu i willi (nie mam) to jestem nieudacznikiem a jesli mam to jestem lapowkarzem, bo przeciez ze zwyklej pensji sie nie moglam dorobic. super. owszem idac na studia wiedzialam ile zarabia lekarz, mimo to wybralam taki kierunek. trudno w to uwierzyc, ale wtedy nie myslalam o pieniadzach i ze kilka lat po studiach nadal czesciowo beda mnie utrzymywac rodzice. prywatnej praktyki nie mam poniewaz jak napisalam jestem w trakcie stazu specjalizacyjnego i nie bardzo wiem kiedy mialabym na nia miec czas. poza tym na razie nie mam na utrzymaniu dzieci wiec moja pensja wystarcza mi od 1 do 1. lekarze ani pielegniarki nie sa narodem wybranym i tez placa podatki. regina_36: "zadnej odpowiedzialnosci na siebie nie bierzesz ale tylko tak mowisz by ładnie zabrzmiało" naprawde uwazasz tak jak napisalas? nie mam 'chalupy z monitoringiem' ani auta sredniej klasy. ale teraz wiem, ze to dlatego ze jestem nieudacznikiem. gdyby lekarze w Polsce mieli sile przebicia juz dawno naklady na ochrone zdrowia by wzrosly, tak samo jak pensje pracownikow. Dlaczego moglo sie tak stac w innych krajach postkomunistycznych ale nie u nas? Informacje podawane przez media, ze przyjada do nas lekarze z Ukrainy sa nieprawdziwe - oni juz od dawna zarabiaja wiecej i jesli maja gdzies wyjechac to dalej na zachod a nie do Polski. Powinno byc tak, ze lekarz moze pracowac albo w prywatnym gabinecie albo w szpitalu panstwowym - ale wtedy okazaloby sie ilu lekarzy u nas brakuje i uczelnie musialyby produkowac jeszcze wiecej "lajz" i "nieudacznikow". Lekarze, ktorzy nie popieraja strajkow to lobby profesorskie i wszyscy ci ktorym najbardziej odpowiada obecna sytuacja i ktorzy najbardziej korzystaja na tym chorym systemie. Niestety wcale sie o tym nie mowi. Strajkujacym lekarzom nie trzeba wreczac zwolnien dyscyplinarnych bo w wiekszosci sami zlozyli wypowiedzenia. Nie placilam za studia ale nikt nie sponsorowal mi podrecznikow, ksiazek ktore nadal kupuje, prenumeraty fachowych czasopism czy kosztow uczestnictwa w roznych kursach i zjazdach. To nie sa bezplatne studia.