Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poldek Misiak

Pierscionek z cyrkonią

Polecane posty

Gość Poldek Misiak

Co byście powiedziały gdybyscie dostały na zaręczyny pierścionek z cyrkoniami z nie z brylancikiem?

Gość
hmmm nie wiem pewnie nie miało by to dla mnie takiego kolosalnego znaczenia, ważny jest gest nie mniej jednak miło jest nosić brylancik na palcu :)

Ucieszyłabym się :) Ja swojego czasu dostałam takowy :) Z cyrkoniami zamiast z brylantem. I nie złoty a srebrny :) Jeśli dziewczynie bardziej zależy na biżuterii niż na symbolu, to... Mi by wystarczyła nawet taka nakrętka, jaką Gustlik wręczył Honoracie :)

Gość lakaoka
ja chciałam z cyrkonią, ale mój chłopak uparł się na brylant i już. Dla mnie nie stanowiło to większego znaczenia.

Gość bym powiedziala
ze jestem bardzo szczesliwa, a jak dla ciebie liczy sie tylko brylancik...to wybacz:O

Gość droga autorko
czyzbys byla materialistka? na to mi wyglada

Ucieszyłabym się - nie oprawa się liczy:) Ja swojego czasu dostałam takowy :) Z cyrkoniami zamiast z brylantem. I nie złoty a srebrny :) Jeśli dziewczynie bardziej zależy na biżuterii niż na symbolu, to... Mi by wystarczyła nawet taka nakrętka, jaką Gustlik wręczył Honoracie :)

Gość jak dla mnie to mogł mi mój
narzeczony wręczyć nawet taki z odpustu - ważne,że mnie kocha i chce ze mną spędzić resztę życia... Dostałam wprawdzie z diamencikiem ale to nie mialo dla mnie znaczenia bardzie dla niego bo mowi że chciał by to był wyjątkowy pierścionek-dla mnie i tak by był....

Gość
ha ha Albinoska dobre :D pewnie ze intencje sa wazne a to autorka czy autor??????

Szczerze :) Przecież wypolerowana na błysk sześcioramienna nakrętka (które coraz częściej robione są z tytanu), mogą być oryginalnym zaręczynowym pierścionkiem :D

Gość panczurka
A może autor topiku to facet i pyta, bo boi się reakcji swojej narzeczonej? Ja dostałam z brylantem, ale dla mnie nie ma to żednego znaczenia. Tyle, że jest baaardzo malusi, pewnie z cyrkonii byłby za tą ceną duuużo wększy. Ale to był wybór mojego misia i bardzo się cieszę, że sam wybrał. Bardzo szanuję jego wybory ;)

Poldek... Podróż za jeden uśmiech?? Serial od serca :D Zwłaszcza Poldek :D

Gość muszkaa24
zastanawia mnie jedna rzecz... Dlaczego zawsze to te dziewczyny, ktore dostaly pierscionek z brylantem mowią ze im to obojętne... No tak, teraz to sie fajnie mowi, bo brylant i tak jest:P A ja wam powiem, ze to wcale nie jest tak jak wam się wydaje. Dziewczyna dostaje piercionek z cyrkonią, a wszyscy dokola pytaja czy to brylant. Wszystkie kolezanki maja piercionki z brylantem...Jak myslicie, jak sie taka dziewczyna wtedy czuje? Chyba jej troche przykro, co? A ludzie potrafią być wredni, nawet nie wiecie jak... Ja dostalam wlasnie piercionek z cyrkonią. Zaczelam się nim chwalić, bo bardzo mnie ucieszly...no ale zaczęła sie lawina pytań "czy to brylant?" Moja matka do tej pory chodzi za mna i powtarza,że to napewno brylant, przeciez brylanty nie są takie drogie... :o W koncu nie wytrzymalam i powiedzialam o tym przyjaciolce, jak się z tym teraz czuje wszytskim... A ona mi na to: " no moj piercionek jest z brylantem i kosztowal 1200zł" I co? Myslicie, ze to takie przyjemne? Przez te wszystkie kochane "przyjaciolki", ciocie i kuzynki, czuje się jakbym byla nic nie warta...

Gość Alonza
ja mam z brylantem, ale nie ma to znaczenia

Gość Alonza
chociaz niby w zareczynowym powinien byc diament

muszkaa24, niekoniecznie :) Jak już piałam wcześniej, mam srebrny pierścionek z cyrkoniami.Jedyną osobą, która pytała mnie, czy to platyna i diamenty, była moja kuzyneczka z... nieważne :P Gdy dowiedziała się, że to \"tylko\" srebro i zwykłe kamyczki, zaczęła wymachiwać mi przed oczami swoim roziskrzonym diamentami i złotem zaręczynowym pierścionkiem, w którego zdobną dłoń do tej chwili skromnie chowała w kieszeni :) Uchachałam się zdrowo, bo rozśmieszają mnie takie dziewcząteczka :D Proszę, klikajcie na moją Surykatkę :) http://www.naturella-fotokonkurs.pl/index.php?id=showgallery&sh=14667&pg=0 :D

jejku popieram Albinoskę. Dostałam dwa pierscionki (jeden srebrny takie nieoficjalne zaręczyny drugi złoty z granatami i cyrkoniami) oba są najpiękniejsze, a takich dziewczątek co wymachują diamentami (bo myślą, że diament ważniejszy) hehehe tez mam ubaw z nich.

Gość jjjjjjjjjjjjjjjj
a ja nie dostalam zadnego, bo oswiadczyny byly wynikiem calkowitego impulsu. wszyscy pytali czy mam juz w koncu ten pierscionek a ja wiedzialam, ze na taki z dimentem czy brylantem go nie stac.mieszkamy razem i mnostwo kasy wlozylimsy w mieskznie. wiec dostalam z bialego zlota, ale z cyrkoniami.piekny, cieszylam sie jak dziecko. a teraz po pol roku, upadl w pracy przed wszystkimi na kolana ( mieszkamy za granica, on nie jest Polakiem) i oswiadczyl sie raz jeszcze tym razem wreczajac mi pierscionek z brylantem. nie wiedzialam , ze wzial nadgodziny przez 3 tygodnie zeby mi go kupic. ale wciaz nosze ten z cyrkoniami...to jest ten jedyny i wyjatkowy pierscionek

Gość magda12lena
mnie smieszy dawanie pierscionkow z brylantami, bo zazwyczaj sa one mikroskopijnych rozmiarow. Wiadomo ze malo kogo stac na okazaly brylant. Ja wole okazaly z cyrkoniami niz mikroskopijny z brylantem:) Sama mam z cyrkonia i jestem bardzo zadowolona!

Gość muszkaa24
no wlasnie wziął nadgodzinny, więc musial się trochę postarac o ten piercionek. A moj narzeczony, choc go stac na ten cholerny brylat poszedl do jubilera i kupil pierwszy lepszy piercionek, nawet nie za pol swojej pensji. Z tego co wiem poswiecil na to 5 minut,bo mu się spieszylo do mnie a ja w tym czasie wydzwanialam kiedy w koncu do mnie przyjedzie...

Gość dostałam z cyrkoniami
Sama go wybrałam. Stać go było spokojnie na pierścionek z brylantem. Nie chciałam brylantu bo po co wydawać na to tyle kasy. Nie ważne jest by był brylant, lecz to by po slubie się układało. Pierścionek z brylantem tego nie zagwarantuje, wzajemna miłość i uczciwość tak. Życzę dużo miłości

No nie muszka teraz przeczytałam twoją wypowiedz. No daj spokój, większośc moich koleżanek ma pierscionki z cyrkoniami bądź innymi kamykami, Daj spokój jak koleżanki oceniają cię za to to co to za koleżanki,. Swoją drogą dlaczego czujesz się nic nie warta? Myslisz, że brylant sprawi, że wasz związek będzie trwał wiecznie (pewność), nie wiem uznasz że jesteś więcej wartaa? Daj spokój to nie o to tutaj chodzi.,

Hmmm... Był taki jeden diament, czy też brylant. Nosił nazwę Koh-I-Noor i z racji swojego piękna jak i tego, co ludzie przez niego wyczyniali, stał sie kamieniem przeklętym. Zdecydowanie nie lubię brylantów, natomiast uwielbiam szmaragdy i oliwiny :)

Gość muszkaa24
oj ja wiem , ze nie o to... własciwie to nawet nie chcialam piercionka z brylantem, jak dla mnie 300zł za piercionek to i tak bardzo duzo, no ale... te wszytskie opinie ktore uslyszalam, po tym jak już dostalam ten pierscionek namieszaly mi w glowie i przestalam się z niego cieszyć. W koncu to jeden taki piercionek na cale życie, drugi raz już zaręczynowego nie dostanę. Z drugiej strony ten piercionek przyjaciolki za 1200 jest kupiony przez rodzicow jej męża, bo mąż mojej przyjaciolki to "wieczny student" i ciagle nie ma pracy...Nie wiem czy gdyby mial sam kupic piercionek za swoja kasę to kupilby taki drogi, pewnie nie.Poza tym z tego cow eim nie zadbal nawet o to w jaki sposob go jej wreczyc.. A ja choc dostalam skromny piercionek to same zaręczyny byly w bardzo drogie restauracji, gdzie moj narzeczony tez zostawil sporo kasy... Moze tego zazdroscila mi przyjaciolka i dlatego tak mi dogadala, jak się jej zwierzyłam...

Gość dostałam z cyrkoniami
Zresztą te koleżanki co to się dopytują czy to cyrkonie czy brylanty pewnie i tak nie odróżniłyby jednych od drugich.....phi.....zawistnice

muszka kochana, miej w d... takie koleżanki. Jak mają jakieś kompleksy to właśnie w taki spsobó będa je odragowywać. szkoda się denerwować. Twj pierscionek jest napewno najpiękniejszy, bo wręczony od twojego mężczyzy tylko dla ciebie. I nie ważne, czy jest pierscionkiem z brylantem czy plastikowym z gumy do żucia czy z cyrkoniami. On jest symbolem a koleżanka jest głupia skoro kamyk jest istotniejszy,.

Muszka, nie zawracaj sobie głowy gdakaniem takiej kury :) Jak głupiutkiemu dziewczątku zależy na kamyku, to niech zależy :) Widzisz, ona nie ma ŻADNEGO kamyka i z takim charakterkiem materialistycznym nie ma szans na posiadanie nawet takiego z piaskownicy :D A Ty się ciesz :)

Gość muszkaa24
okokokokokokoko dziękuję, pocieszylas mnie i oczywiscie masz rację :-) W koncu moj ukochany zrobil mi niespodziankę tym piercionkiem. wszytsko bylo tajemnicą az do samego momentu oswiadczyn... i tak chyba jest najpiękniej prawda?