Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monix1234

partner kierowca....

Polecane posty

Gość ............llllll...........

Tak mysśałam, że prędzej czy później temat kierowców tutaj wypłynie. Jestem żoną kierowcy od 12 lat, mąż przyjeżdża raz na 4 tygodnie. Racje ma i zbig_tir - 90% kierowców to \"erotomani gawędziarze i nic wiecej\" ale z tych 10% wiekszość to tacy o których mówi Nie bądźcie naiwne. Niestety! Ktoś tu mówił o zaufaniu - w takim układzie na pewno jest ważne. Tylko co kiedy po 10 latach błogiej nieświadomosci dowiadujesz się, że twój mąż też zaliczał \"jagodzianki\"? A po drodze jeszcze ze dwie stałe kochanki miał? Samo życie.

Gość monix1234
zaufanie w takich zawiazkach jest bardzo wazne. a to ze np po 10 latach dowiesz sie ze maz cie zdradza....to oczywiscie samo zycie ale to moze dotyczyc rowniez kazdego zwiazku, nie tylko zwiazków gdzie meżczyzna jest kierowca.choc w takim zawodzie ryzyko jest wieksze...........

Gość to widocznie masz za ciasny
ciekawe tylko, dlaczego statystyki mówią, że przy tirówkach najczęściej zatyrzymują się samochody osobowe. Czytałam o tym, że właśnie nazwa "tirówka" jest krzywdząca dla kierowców tirów, obrażająca ich, bo tak naprawdę ta sprawa głównie dotyczy kierowców osobówek. często jeżdżę i widzę, ze nieraz osobowe się zatrzymują. Za to ciężarowca spotkałam jednego, co się zatrzymał

monix - pewnie, że zdradzać może każdy nie tylko kierowca. Tylko czemu Ty sama masz wątpliwości? Zawód jak każdy inny? No nie wiem...

na pewno przez głupie, stereoptypowe, ograniczone rozumowanie większości społeczeństwa pod tytułem "jak tirowiec, to na pewno zdradza", które żonom/kobietom tirowców daje się we znaki. jasne- tirowcy zdradza, a lekarze, nauczyciele, biznesmeni NIE!! cha cha cha.

albo przez głupie mity jakie wokół siebie tworzą sami kierowcy. Na choinkę im te przechwałki? Podbudowują sobie w ten sposób swój wizerunek macho? Żenada!

Gość ISMA
Do to widocznie masz....-Nazwa tirówki jest jak najbardziej na miejscu.Fakt ,że teraz trochę mniej tirowców z nich korzysta a więcej osobówek,gdyż przybywa autostrad no i granice zanikają.Panie przeniosły się do uczęszczanych barów, gdzie posilają się albo pauzują tirowcy.(dlatego tego tak gołym okiem nie widać, one dobrze wiedzą ,że tir nie ma się gdzie zatrzymać,więc zmieniły sposoby zarobkowania) Tirówki robią biznes głównie na kierowcach tirów-tylko tego tak naocznie nie widać,osobówkę zobaczysz przy grzybiarce częściej,ale tirowcy mają swoje sposoby.

Gość a oni nie boją się chorób
??????????????????????

Gość ISMA
A tak ogólnie dziewczyny to mam dosyć rozmyślania co robi , gdzie jest i ewentualnie sam czy z towarzystwem wtedy jak ja zapieprz...... w domu , na studiach , w pracy i poświęcają się na maxsa dzieciom(choć to jest już najlepsze z tego co wymieniłam) Nigdy nie zwiąże się z kierowcą tira.

Gość NIE BĄDŹCIE NAIWNE
W takich momentach to chyba myślą pewną częścią ciała a nie głową!!!!!

Gość a oni nie boją się chorób
a zdawałoby się, że instynkt samozachowawczy powinien byc silniejszy..nie oszukujmy się ...takie zabawy to igraszki ze śmiercią

Gość NIE BĄDŹCIE NAIWNE
Mój mi powiedział, że przecież mają prezerwatywy. Boże taki duży a głupi i naiwny jak dziecko!

Gość najgorsze że potem przenoszą
różne choroby dalej

ISMA- nigdy nie zwiążesz się z kierowcą tira? A jak zwiążesz się z innym facetem, to będziesz miała pewnośc, że jest święty i nie zdradza? W każdym zawodzie są ludzie, którzy zdradzają i którzy nie zdradzają!!! Nauczcie się tego wreszcie. To zależy od charakteru człowieka, a nie zawodu, który wykonuje. Ale jak widać przez Ciebie również przemaweiająograniczone poglądy: "nigdy nie zwiążę się z kierowcą tira"

Gość NIE BĄDŹCIE NAIWNE
Do to widocznie masz..... Popieram Ismę, w moim przypadku chodzi o to,że zawiodłam się akurat na facecie, który jest kierowcą tira. Wiem co nieco o tym zawodzie i wolę omijać ich z daleka. A jeśli sparzę sie na innym to trudno. Kierowcy Tirów są u mnie przegrani i już .takie jest moje zdanie.

Nie bądźcie naiwne- to, że ty sparzyłaś się na jednym, to nie znaczy, ze każdy taki jest. To jakby cię zdradził np. prawnik, toteż uważałabyś, ze wszyscy są już spaleni? Nie chce nikogo urazić, ale uważam, ze takie generalizowanie jest chore i bardzo krzywdzące. I bardzo ograniczone. Rozumiem twoją tragedię, ale nie mozesz czuć teraz nienawiści do wszystkich kierowców tira. W końcu zawiódł Cię jeden, a nie wszyscy.

Gość NIE BĄDŹCIE NAIWNE
I o to chodzi nie mam ochoty wiązać sie z kierowcą tira i już. Mam do tego osobiste prawo .Pewnie gdyby zdradził mnie prawnik to omijałabym z daleka prawników. Wiesz po zdradzie wdrążyłam sie w temat i powiem szczerze ,że kierowcy są ogólnie nieciekawym "plemieniem"(Z góry uprzedzam, że istnieją wyjątki ) zresztą mój tez kiedyś powiedział,że gdyby nie ten pier..... zawód to do dzisiaj może bylibyśmy razem.

No wiesz- to nie przez jego zawód, tylko przez jego głupotę już nie ejsteście razem. A to nie jest równoznaczne. Jakby był mądrzejszy, to by nie zdradził. Nie ważne, czy jest kierowcą, czy kimś innym. Nie lubię takiego szufladkowania, dlatego mówię, ze w zawodzie kierowcy, jak i w innym zawodzie istnieją osobnicy zdradzający i nieporządni, jak i osobnicy wierni i porządni. Nikt mnie nie przekona, ze jest inaczej!

Gość monix1234
eszka.......mam watpliwosci a moze ich niemam.......ale jak sie czyta i slyszy dookoł jacy niby ci kierowcy sa to zawsze pojawia sie taka mala nutka watpliwosci! ale ufam mojemu partnerowi i wierze ze nalezy do tych kierowców ktorzy nie zdradzaja!!!!

Gość ..........mmm

Gość NIE BĄDŹCIE NAIWNE
To nie jest żadne szufladkowanie, wyjaśniliśmy sobie wszystko i mój były przyznał,że w innym zawodzie szanse na zdradę maleją o połowę(mówił o sobie).Wykonywał inny zawód i to bardzo długo- a nie zdradził.Tu po prostu okazja do zdrady "sama "się pojawia, nie trzeba sie zbytnio wysilać ani szukać kochanki.Zatem stoję przy swoim zdaniu-Nigdy więcej kierowcy za męża czy partnera!

Ale są też dobre strony! Zostawmy już to zdradzanie w spokoju. w takim układzie, gdzie facet pracuje 3-4 tygodnie jesteśmy zdane tylko na siebie. Na początku to może wydawać się nie do przejścia. Ale z perspektywy czasu wiem, że jesteśmy dzięki temu doskonałymi organizatorkami własnego czasu. Powiem wiecej, kiedy mój mąż przyjeżdża na tydzień, mój rozkład dnia wywraca do góry nogami. Nie umiem się w tym odnaleźć. I jeszcze rozpuszcza mi dziecko, które ja konsekwentnie wychowuję. A najwazniejsze, że nie mamy czasu na kłótnie i nudę...

dokladnie! to sa wlasnie plusy takiego zycia. twoj partner nigdy ci sie nie znudzi. sa porzadni kierowcy. wiem co mowie bo pracowalam z wielkim zajezdzie wlasnie dla kierowcow tirow. to ze zagada a jakas laska w barze to nie znaczy ze juz ma ochote zdradzic. ja przeciez tez ich zagadywalam z czystej ciekawosci. zdarzali sie tacy ktorzy juz od progu wolali o numer tel. ale byli i tacy ktorzy zagadneli i pojechali dalej. nie mozna wszystkich wrzucac do jednego worka

Gość monix1234
to fakt ze sie nie znudzi bo gdy go nie ma 3-4 tyg to sie czeka na niego z utesknieniem i ten czas wspolny staramy sie spedzic jak najlepiej i nawet nie ma czasu na kłotnie bo po co marnowac czas!!

wiec nie wymyslaj juz tylko wez sie w garsc i uwierz swojemu facetowi a nie laskom na forum. z kim w koncu jestes?

Gość monix1234
wierze inaczej bym pewnie z nim nie byla...........ale takie gadanie to zasiewa zarenko niepokoju ze moze......

nie wszyscy zdradzaja. poza tym mozna to zrobic na miejscu. myslisz ze trzeba byc do tego kierowca tira? poza tym te dziwki na trasie to szkarady sa. leca na nie ci ktorzy nie maja juz wyjscia.

Gość monix1234
jasne ze nie, zeby zdrdzic nie trzeba byc kierowca, moze to zrobic kazdy kucharz, prawnik ,kelner i nawet bezrobotny

wiec nie martw sie na zapas. wiesz czesto jest tak ze to dziala jak samo spelniajaca sie przepowiednia. to jakis termin z psychologii. myslisz czesto ze tak sie stanie i to sie dzieje. poza tym kierowcy to tak jak inni faceci-sa porzadni i sa swinie:)