Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lelum

2 mies.dziecko w rękach rodziców alkoholików!Do jakiej instytucji zgłoszenie?

Polecane posty

Gość lelum

Znam przypadek gdzie dwoje 20-sto latków wychowuje 2 miesięczne dziecko. Zabierają je na imprezy gdzie wszyscy są mocno pod wpływem alkoholu, muzyka na full, dziecko płacze a ojcu jest to powodem do śmiechu. Matka mimo karmienia piersią jest nie lepsza pije pali i Bóg wie co oboje jeszcze przyjmują. Wiem, że ten chłopak jest po alkoholu nieobliczalny, bije matkę swojego ojca nawet przy ludziach, więc co może zrobić takiemu maleństwu jak przeszkodzi mu jego płacz. Powiedzcie gdzie anonimowo najlepiej to zgłosić.

Gość POLICJA POLICJA
i to zaras

Gość biała dama t
nie wtracaj sie, nie Twoja sprawa

Gość Wanilia 1981.01.01
jak długo na to patrzyłas ze dopiero teraz reagujesz ,przeciesz ta matka nie ma zadnego pokarmu w piersi tylko woda!! dziecko na pewno nie przybiera na wadze !!!jak pije !!!!!!!!!sama trucizna dziecko jak jest karmione piersia i jak matka jest pod wpływem alkocholu to i tez dziecko!!!!!! zgłos to jak najszyciej jesli sa imprezy to i sasiedzi jak zadzwonisz to skad moga wiedziec ze to ty???!~!! jak sa najebani to nie mysla zrób to błagam cie zadzwon na policje!!!!!!!!!!!!!!

Gość unijny liberal
moze w opiece spolecznej przyznają dziecku deputat na bezalkoholowe piwo?

do moich orzedmówców ... jaka policja i pomoc społeczna ... koleżanke mojej 8 letniej córki wychowuje mama alkoholiczka ewidentna.. nie raz , nie dwa dziecko w nocy do mnie przychodziło ze mamy nie ma w domu .. zima , - 20 , dziecko na dworze .. wiec biore doo siebie i nocuje . matka po pocieche przyszła az o 7 rano ..... po 4 razach poszłam do pedagog szkolnej ... zero reakcji .... na policje zadzwonilam ... zero reakcji .... a potem dom mi okradziono ... włamywacze w domu , śpie i dzwonie spod kołdry na policje .. tel. wykonałam o godz.4.00 ... policja dotarla o 8.50... porażka... daje do myslenia ....wiec bez komentarza wypowiedzi moich poprzedników

to nie jest smieszne! natychmiast zadzwon na policje,mozesz to zrobic anonimowo

Gość biała dama t
zyczliwa sasiadka. jesli Ci sie cos nie podoba to miej odwage powiedziec to rodzicom prosto w twarz. Czasy donosow mamy juz za soba.

Gość Wanilia 1981.01.01
biała dama chyba sama pijesz i masz małe dziecko co boisz sie ze ci rodzinne zabiora i zapomoge nie dadza i nie bedziesz miała za co pic??? bo tylko tak tłumaczy fakt ze napisałas do autorki topiku "nie wtracaj sie ,nie Twpja sprawa" albo jestes młoda i jeszcze głupia .nie słuchaj jej przez takich ludzi jak miała dama sa mordowane biedne dzieci przez alkocholików i głodzone jak by ciebie bito i głodzono to bys tak nie pisała puste babsko

Gość lelum
Wanilia! Nie znam tych ludzi znam jedynie z opowiadań przeszkodą jest to że jest to mała miejscowość i głupia policja może sama powiedziec skad jest zgłoszenie w ten debil moze nie wiadomo jak zareagowac. Myślałam o poinformaowaniu mediów ale co to da... trzeba pewnie by dlugo szukać

Gość Ela mela
To po co jest policja skoro nie reagują

Gość biała dama t
Masz racje to z mojej winy mordowane sa dzieci. Zwlaszcza niechciane noworodki ktorych matek nie bylo stac na nielegalna aborcje, bo oczywisce legalnie nie mozna nawet wspomnac glosno, ze sie o tym mysli. Sama jestes pusta

Gość Ela mela
Kochana kieruj się dobrem dziecka a nie co zrobi debil a skoro to mała miejscowość i ludzie wiedzą co się dzieje to będą po twojej stronie......ODWAGI

Gość Wanilia 1981.01.01
to dawaj mi ich namiary adres i dzownie a co mi to chodz jedno biedne dziecko uratuje .ale musze miec pewnosc ze w tej chwili sa pod wpływem alkocholu...

Gość o matkooooooo
musisz to zgłosić jak najszybciej. ile dzieci umiera przez takich rodziców, ile jest potłuczonych, połamanych a rodzice nic z tym nie robią, bo nawet z tego sobie nie zdają sprawy, bo nie pamiętają,że wczoraj jak pili to rzucali dzieckiem o ścianę i mogło mu się coś stać, może je biją, może dziecko jest głodne, może odwodnione, może połamane, może to są jego ostatnie minuty, a może dzisiaj wypadnie przez okno, bo tatuś straci równowagę na balkonie itd.itp Działaj kobieto, nie zastanawiaj się nad niczym, proszę cię zrób to!!!!!!!

Gość Wanilia 1981.01.01
tak Biała dama bo ludzie tacy jak ty nie reaguja to jak moze skonczyc takie dziecko ..?? skoro rodzice tych biednych dzieci wola zakropic sobie dzien, sasiedzi tacy jak wy nic nie robia to pytam kto ma pomóc policja do kazdego domu nie bedzie zagladac do jasnej cholery !!!!!!!!!

Gość Ela mela
Właśnie dawaj na nich namiary

Gość poprostu
nie zwlekaj nie czytaj glupot zglos na policje policjaumiesci dziecko wpogotowiu odzinnym do czasu az albo rodzice zmienia styl zycia albo zostana odebrane prawa rodzicielskie a dziecko trafi do kochajacych go nowych rodzicow nie boj sie ze zrobisz zle nie ogladasz telewizji gdzie czestokroc o losie dziecka zdecydowalby 1 telefon sasiadow.......mysl o tym malenstwie ktore samo nie potrafi zadbac o sobie nie musisz sie ujawniac wystarczy anonimowe zgloszenie

Gość biała dama t
Nie moje dziecko nie moj problem. Nie czuje sie odpowiedzialan za wszelkie zlo tego swiata. Do autorki topiku, zastanow sie dobrze zanim cokolwiek zrobisz, nie warto narazac sie tatusiowi. Moze ktorego pieknego dnia odwiedzi Cie w towarzystwie swoich kumpli ucieszysz sie z tej wizyty?

Gość Wanilia 1981.01.01
jak sie tobie pomysł nie podoba to sie juz nie wypowiadaj biała... czy ty nie widzisz ze tylko ty jestes tym jedynym bez dusznym wyjatkiem...????nie szkoda ci dziecka ,chyba jeszcze matka nie jestes ja mam synka 5 letniego i darowałambym sobie jak bym widziała ze cos sie dzieje za sciana u sasiada a ja sie spokojnie a jak sie juz zdarzy tragedia to sasiedzi mówia .." wie Pan my mamy swoje sprawy w czyjes zycie sie nie wracamy.." ale jak widza to leca na ploty a ta sie z tym prowadziła, a ta bedzie miała dziecko,a kowalska telewizor sobie kupiła..i.t.p a jak naprawde by sie przydały chodz raz ich te jebane jezyki to juz ich nie ma!!!!! załosne

Gość Wanilia 1981.01.01
...nie darowałabym sobie" tak miało byc

Gość lelum
Biała dama niechce cie nawet widziec na stronie tego topiku..... jestes chora.... masz jakas zjedzona psyche. PA!!!!!!!

Gość lelum
Wanilia. Przypomnialam sobie wlasnie o pewnym kontakcie w prewencji. Co prawda nisko jeszcze jest jesli chodzi o stopnie ale powinien wiedziec co ma zrobic. Tez tego nie daruje. Jakis czas temu dotarla do mnie informacja o tym. A dzis przyszla kolejna, że sprawa sie nie zmienila a wrecz postepuje. :(

Gość Wanilia 1981.01.01
trzeba reagowac i to jak najszybciej !