Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenka13

kto studiował pedagogike?? chce na ten temat porozmawiac

Polecane posty

a może sa tu jakies Panie co studiowaly ten kierunek i pracuja w \"tym zawodzie\" ?? i podadza ile zarabiaja ......

Gość pedagożka
studia, jak studia - mnie nie przeszkadzały przedmioty, gdy wykładowca mówił konkretnie, klarownie, czyli mozna było przyswoić sobie wiedzę podczas wykładów, czy ćwiczeń (jako przykład podam literaturę dla dzieci i młodzieży, logikę, filozofię, wszystkie metodyki no i psychologię, którą uwielbiałam:D) na Es-enie miałam superową profesorkę od pedagogiki ogólnej,która miała taki dar przekazywania wiedzy, że wystarczyło to co mówiła na wykładach. Nie lubiłam historii wychowania i dydaktyki:o bo trzeba było uczyc się w domu, a ja w domu wolałam wykonywać inne zajęcia:p Ale generalnie Akademia Bydgoska jest the best:classic_cool:🖐️

pezwciez mona uczyc w szkole np klasy 1-3. i co tez sie zarabia 650 zł ?? nie wierze ;/

do pedagożka jaka specjalizacje wybrałas?? co teraz robisz?? łatwo było Ci na tych studiach??

Gość pedagożka
na studiach było super, chyba lepiej niż na esenie:p jestem nauczycielem mianowanym, chyba od września rozpoczne awans na dyplomowanego i pójde na kurs oligofrenopedagogiki, bo to ostatnio modny kierunek. a moja specjalność to nauczanie zintergowane:classic_cool:

do pedagożka a moge wiedziec ile zarabiasz jako nauczyciel?? ile pracujesz godzin na dzien? i na tydzien ?

Gość pedagożka
papierowe>>> czyli że studiawałyśmy na podobnych kierunkach🖐️ ja z praktyk w szkole i przedszkolu zawsze miałam piątki:D a historia wychowania to rzeczywiście syf:o

do Papierowe_Nozyczki dziekuje za wypowiedz :) a moge wiedziec co teraz robisz??

Gość pedagożka
lenka>>> niedużo zarabiam, coś ok 2000pln netto, ale mam jeszcze "zaplecze" w postaci własnej firmy:D

do Papierowe_Nozyczki czemu całkiem inny kierunek wybrałas teraz?? nie jestes zadowolona?? czy chcesz cos jeszcze robic dodatkowego??

do pedagożka no to nie jest tak zle :) jak sobie dajesz rade :):) Pozdrawiem :)

Gość pedagożka
no własnie papierowe- historia wychowania to totalna nuda:o no i jeszcze wykładowca był pedantem:D całe szczęście, że zaliczenia i egzaminy robił pisemnie, coś tam się w domu wygrzebało i napisało na tę nędzną czwórczynę ale ten przedmiot był chyba przez pierwszy rok, czy dwa ilie się nie mylę?

do Papierowe_Nozyczki a mogę wiedziec co teraz zamierzasz studiowac i jaka prace podjąc?? :>

Gość pedagożka
ja to tam wcale dziada nie słuchałam:p i robiłysmy triki w stylu - panie profesorze - mogę wyjść? - tak, proszę-odpowiadał. Wtedy lecialo sie do jakiejś knajpki na kawę:D oczywiście po sprawdzeniu listy. o kurczę, ucze mlode adeptki pedagogiki jak robić w szkole uniki:p mlode nie czytać tego!!!:p

LENKA13 : a w jakim miescie bedziesz studiowac i gdzie mieszkasz? ja sie waham , nie wiem co z tą pedagogiką , bo chodzi o to , co Papierowe Nożyczki napisała: Trzeba robić konspekt i przygotowtwac sie na nast.dzień. a po pracy kazdy jest zmęczony, to niestety minus tego kierunku. Z tym że ja dopiero za rok ide na studia

Gość pedagożka
taa, to było czasy, aż łezka w oku sie kręci, nie to co teraz😭 trzeba być przykładną prawdomówna panią nauczycielką i swoim postepowaniem dawać przykład dzieciakom no i rodzicom:classic_cool: lecę kończyć program autorski🖐️

do Przyszła_studentka własnie nie wiem gdzie bede studiowac :( bo to nie zalezy tylko ode mnie. chce to tak pogodzic zeby moj chlopak praciwał w tym miescie gdzie ja bym stydiowała albo gdzies blisko . ale tak niestety jest bardzo trudno :( a mieszkam na podkarpaciu i najchetniej bym gdzies tam studiowała ...

do milka schmitt pedagogika reso ? to znaczy co?? nie znam sie na tym? gdzie teraz pracujesz?? co wykonujesz?

do dziefcze i co po ogolnej bedziesz robic?? mnie chyba by najbardziej zadowala specjalizacja: wczesno szkolna i przedszkolna cos takiego ./....

idę na podyplomówkę :) ale wcześniej staż: albo przedszkole albo Miejski Ośrodek Kultury, jeszcze się zastanawiam, póki co robię sobie wakacje, bo jestem w tak wygodnej syt życiowej, że mogę sobie na to pozwolić :)

pedagogika ogólna specjalność resocjalizacja. Po takim czymś to głównie praca z degenaratami społecznymi :) Czyli różnego typu ośrodki, pogotowia policyjne opiekuńcze, poprawczaki, zakłady karne, szpitale psychitryczne, policja, ogólnie mundurówka, kuratorka.... Na razie jestem na stażu w zakładzie karnym i mam nadzieje że tam już zostane...

do milka schmitt dla mnie to chyba za trudne by bylo :( jakos nie widze siebie w takiej pracy .... Tobie nie jest trudno?? podoba Ci sie Twoja praca??

Gość piotr wielka stopa
ja sie na szczescie dostalem na studia jakie chcialem i nie musialem isc na pedagogike

do Papierowe_Nozyczki dziekuje za podsumowanie :) tez sie z nim zgadzam tylko za minus podałas : \"same baby, u nas było 3 facetów na 120 kobiet, na koncu został 1 na 106\" dla mnie to akurat nie stanowi minusu a raczej jest to neutralne, obojetne.

Gość piotr wielka stopa
farmacja

Nie narzekam. Prawdę mówiąc czuję się bardziej bezpieczna w zakładzie niż na ulicy. Przynajmniej mogę zweryfikować obiegowe opinie na temat skazanych i stwierdzić ile w tym prawdy a ile fantazjowania. Jest naprawde bardzo miło i przyjaźnie ;)