Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenka13

kto studiował pedagogike?? chce na ten temat porozmawiac

Polecane posty

do piotr wielka stopa i co po tym kierunku zamierzasz robic?? mnie nie pedagogika podoba i juz :)

do milka schmitt moge wiedziez ile godzin pracujesz? i ile zarabiasz??

do milka schmitt\' a moge wiedziez ile zarabiasz na stazu?? (jesli nie chcesz to nie musisz odpowiadac nie chce byc wscipska)

wystarczająco na moje wydatki.... jak na budżetówke to może być :) p.s. a co najważniejsze po 15 latach ema!!!!!

do milka schmitt dzieki za wypowiedzi :) no to spoko widze ze nie jest tak zle :) tylko nie rozumiem tego ze duzo osob twierdzi ze po pedagogice nie ma co robic ;-/

ja sie boje tego ze nie mam uzdolnien muzycznych i z tym bedzie ciezko :-( bo plastyczne to jakies tam są :)

a moze ktos mi powiedziec na czym polegaly zajecia plastyczne?? robi sie jakies prace na zaliczenia czy jak??

chce isc na studia Pedagogika szkolna wychowanie przedszkolne, wczesno szkolne jak sie przygotowac? co czytac ? co warto wiedziec? Bylabym bardzo wdzieczna za wszelkie informacje...

Gość pedagożka
nie marudź na forumie lenka, tylko udaj sie do Biblioteki Pedagogicznej:p panie w niej pracujące to też nauczycielki. one pomogą Ci w wyborze stosownej literatury🖐️

dopiero zaczynam rozpoczac.... a Wy jakie ksiazki np czytałyscie?

hehe ale to napisalam sama sie usmialam z siebie :) juz mi sie jezyk placze ;d zamierzam zaczac :)

Gość pedagożka
w wakacje to ja czytam zazwyczaj lekkie książki o zawartości ok. 0,5 promila:p cięższe mi do głowy nie wchodzą:p:p:p

na pierwszym roku najgorsze kosy to pamiętam biomedyczne podstawy rozwoju do nich książki biologiczne i medyczne. Facet totalna porażka nienawidzący pedagogów i odwalający 70% Historia wychowania - Kurdybacha i Kot i źródła historyczne nie pamiętam autora Filozofia - Tatarkiewicz...

Gość pedagożka
no i "Zarys Dydaktyki Ogólnej" nie pamietam kogo:o:o:o:o a na ostatnim roku "Jak pisać pracę magisterską" też autorki nie pamietam:o

Gość pedagożka
no fakt Okonia:D jak moglam zapomnieć o tym dziadzie? pamietam na pierwszym roku kupowaliśmy ją parami, była jedna na dwoje, a facet od dydaktyki gruby i sapiący:p

to też była niezła kosa.... za dużo czytania i to bezsensownego... na egzaminie ustnym dostałam ataku śmiechu i aż się powyczałam facet powiedział że jestem naćpana dał mi 4 powiedział że mam spadać!!!!

Gość pedagożka
dobre:D chyba zaraz wyciągnę indeks i przypomnę sobie swoje oceny, bo lenka wywlokła z mojej mózgownicy stare dzieje:p pamietam jak też dostałam 4 na egzaminie z filozofii. wykładowca wpisując ja w indeks powiedział: dostaje pani te ocenę wyłącznie za wymyślenie swojej filozofii:p

ja miałam jakieś pytanie wytłumaczyć pojęcie brzytwa Ockhama.... matko ale się sztresowałam bo wcale tej filozofii nie kumałam...gadalam takie brednie że koniec...albo jeszcze lepsze filozofia konia albo liścia!!!! zajęcia bez pół litra nie pojmiesz!!!

a jak to u was bylo z filozofia? i logika? Bo ja ja mialam na pierwszym roku i tylko przez jeden semsetr. I zastanawaim sie czy bede jescze miala. Historia wychowania do bani:O A co sadzicie o tej specjalnosci? terapia pedagogiczna i pedagogika spoleczna. Znacie kogos po tej specjalizacji, gdzie tak naprawde mozna po tym pracowac? A i jeszcze jedno jak np ktos studiuje pedagogike np tej specjalizacji co wspomnialam wyzej to moze tez pracowac w przedszkolu? Czy w przedszkolu mozna tylko pracowac po weczesnoszkolenej?

lenka bo nie pamietam , ty sie dopiero wybierasz na pedagogike? I chcesz czytc ksiazki? hmm... nie boj sie jeszcze sie bedziesz chciala uwolnic od ksiazek z tym zwiaznych. Ja nie czytalam zdnych ksiazek tylko odstalam wykaz literatury z ktorej mam roic notatki do cwiczen a pozniej z ktorych sie bede uczyc na zaliczenia i gezaminy.

do Figaa tak dopiero mam zamiar isc na pedagogike ale chcialam tak zobaczyc co w tych ksiazkach pisza ;D ;D ;D czy bede potrafila sie tego nauczyc .. i czy jest to w maiare do przezycia ;D

hmm.. tylko wiesz ja mialam ksiazki z ktorych korzystalam zeby zrobic notatki na cwiczenia np i te ksiazki naprawde byly trudne do przeczytania, a jak przerabialam to w szkole na zajeciach to wtedy zupelnie inaczej podhodzilam do tego, o wiele bardziej rozumialam to:) No a jesli juz bardzo chcesz to np. Z psychologi mialam korzystac z podrecznika akademickiego Sterał z pedagogiki z ksiazki Pilcha Z histori wychowania z ksiazki Kota ale duzo tez szuklam w internecie, np a nastronie www.sciaga.pl w zakladce psyhologi pedagogika etyka, filozofia , etyka socjologia sa rozne tenaty z ktorych sie musialam uczyc.

Gość langustynka
Cześć! nie czytałam innych odpowiedzi, ale odpowiem Lenka na Twoje pytania Studiuję Opiekę i profilaktykę niedostosowania społecznego na Uniwersytecie Zielonogórskim. Fajnie jest. Miałam i mam dużo przedmiotów, więcej niż np. na socjologii! Początkowo na kierunkach pedagogicznych są zajęcia "tradycyjne" jak np. Historia wychowania, czy pedagogika ogólna, ale są też zajęcia kierunkowe jak np. ja miałam: rola i zadania pedagoga szkolnego, lub patologie społeczne jeżeli chcesz coś więcej to pytaj a takie miałam przedmioty semestr 1 Antropologia kulturowa Wykł + ćwicz Filozofia W + Ć Historia wychowania W + Ć Język obcy Ć Logika Ć Psychologia ogólna W + Ć Socjologia W + Ć Techniki studiowania ć WF semestr 2 Biomedyczne podstawy rozwoju i wychowania W + Ć etyka ć informatyka ć język obcy ć pedagogika ogólna W + Ć psychologia rozowju człowieka W + Ć socjologia edukacji W + Ć fakultet wf semestr 3 andragogika W + Ć diagnostyka pedagogiczna ć dydaktyka ogólna W + Ć język obcy pedagogika porównawcza W + Ć pedagogika pracy ć pedagogika społeczna W + Ć fakultet współczesne kierunki pedagogiczne W + Ć semestr 4 edukacja ekologiczna ć edukacja zdrowotna ć język obcy metodyka pracy opiekuńczo wychowawczej ć pedagogika resocjalizacyjna W + Ć pedagogika specjalna W + Ć pedeutologia ć psychologia społeczna W + Ć teoria wychowania W + Ć semestr 5 metodyka pracy resocjalizacyjnej ć metodyka pracy z dzieckiem niedostosowanym społecznie ć niedostosowanie społeczne dziecka W + Ć pedagogika pracy socjalnej W + Ć problemy opieki i wychowania w instytucjach W + Ć profilaktyka społeczna W + Ć rola i zadania pedagoga szkolnego W + Ć wybrane problemy uzależnień W + Ć semestr 6 komunikacja i trening interpersonalny ć logopedia ć media w edukacji W + Ć metodyka pracy z dzieckiem niedostosowanym społecz. ć metodyka pracy z rodziną ć pedagogika opiekuńcza W + Ć pedagogika rodziny W + Ć problemy opieki i wychowania w instytucjach W + Ć psychologia wychowawcza W + Ć proseminairum semestr 7 metodologia badań W + Ć organizacja zajęć profilaktycznych w środowisku lokalnym ć patologie społeczne ć pomiar w naukach społecznych ć problemy edukacji seksualnej ć problemy uczestnictwa w kulturze ć fakultet psychologia kliniczna W + Ć seminarium socjoterapia ć terapia pedagogiczna ć wybrane elementy prawa opiekuńczego i rodzinnego W + Ć semestr 8 opieka i pomoc osobom starszym ć organizacja zajęć profilaktycznych w środowisku lokalnym ć pomoc terapeutyczna nieletnim agresorom i ofiarom agresji W + Ć poradnictwo wychowawcze W + Ć praca z dzieckiem niepełnosprawnym W + Ć fakultet psychoterapia ć seminarium trening asertywności ć wybrane elementy prawa wobec nieletnich oj się rozpisałam! jak to kogoś wkurzyło to sorry :(