Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenka13

kto studiował pedagogike?? chce na ten temat porozmawiac

Polecane posty

a przedmiot \"logika\" to trudny przedmiot ?? co sie tam uczy??

Gość
resocjalizacja z profilaktyka spoleczna jest fajna i na czasie jak najbardziej

ja na zaocznei powiem ze na dzinne z tego co slyszalam to nie jest az tak latwo sie dostac. Nie powiem przed sesja jest troche nauki, no ale zalezy czy cie to inetersuje czy nie, jesli intersuje to nauka nie jest az taka straszna.. Facet to sa tanie studia? Ja na zaocznych place 1860 za semestr a slyszalam ze maja jeszcze zdrozec. Dla porowniania , kolezanka studiuje administracje w katwoicach i placi ok1550zl , a wydawalo by sie ze to bardziej powazny kierunek i na przyszlosc lepiej platny.

do Moniśka a mozna cos wiecej na ten temat?? co to za kierunek? czego sie tam uczy? co mozna robic po takim kierunku?

hehe wypracowania:D ja na pierwszym roku musialam np napiac prace z etyki jaka wartosc stanowi zycie. i to byla druga moja praca pisemna na tym roku. fakt slyszalam ze na trzecim roku jest mniej zakowaia za o trzeba sie wykazac piszac prace na dany temat i z co drugiego przedmiotu trzeba choc jedna prace napiac. co do logiki to przedmiot poebany i jak to ie czesto mowi ze \" nie wiem do czego ma mi sie to przydac. Jakies głupie wykresy, nie jestem w stanie tego nawet opisac. a akurat facet byl spoko i powiedzial ze rozumie ze nie kazdy ma glowe do logiki i wpisac zaliczenia bez kolokwium:D

Uważam ich za dziwaków nie dlatego, że studiują pedagogike. Po prostu są dziwni i tyle :) Wyglądają tak i tak się zachowują :) Na resocjalizację bym nie poszla ciężko z pracą za dużo ludzi się kształci w tym kierunku. I nie miałabym ochoty pracować w więzieniu albo w jakimś zakładzie poprawczym :) Ewentualnie kurator sądowy :)

no a mnie wlasnie ciekawi w innych szkolach jakie sa specjalizacje bo u mnie np pedagogika resocjalizacyjno-opiekuncza tam jest juz przesyt ludzi ( u mnie w szkole sa na drugim roku utworzone juz 4 grupy 40 osobowe z tej specjlnosci) terapia pedagogiczna z pedagogika spoleczna (2 grupy po 35 osob) praca socjalna nauczanie poczatkowe i jakas jeszcze.

Ciesze sie ze Wam sie podoba :) ale dalej sie nie dowiedzialam ile sie uczycie ?? tylko przed zaliczeniami?? czy jak?? ile czasu wam nauka zajmuje?? (oczywiscie nie liczas czasu jak jestescie na uczelni) ??

mnie najbardziej by zadowalalo : nauka wczesno szkolna .. cos w tym stylu

a wiesz ...w innych szkolach jakie sa specjalizacje ? wystarczy na strony sobie wejsc i tam piszą w jakim miastach jakie sa specjalizacje.... ja sama nie wiem do jakiego miasta sie wybrac.... i mam z tym problem :( bo to naprawde trudny wybor jest :(

Po pierwsze nie ma wypracowań tylko prace zaliczeniowe albo referaty itp. A po drugie jak mogą Ci się wydawać łatwe jak nie wiesz na jaki temat, z jakich przedmiotów?

nie chodzi tylko o to ze miasto wybrac i tyle ..... tylko ze musze pogodzic to jakos z moim mężczyzna bo chce z nom mieszkac w jednym miescie ...a zreszta on jeszcze praca i studia ... ehhh ciezko bedzie ciezko :( bo ja bym poszla najcheteniej najblizej jak by sie dalo ... ale on w tym miescie pracy miec nie bedzie :(

np Figaa napisała : \"ja na pierwszym roku musialam np napiac prace z etyki jaka wartosc stanowi zycie. \" wiec nie wydaje mi sie to az takie trudne ....

no nie wiem dokladnie....ale wlasnie chce sie dowiedziec po to załozylam ten temat :)

do oleee jak juz wybrałaś specjalnosc -wczesnoszkolną i przedszkolną to wiesz vco jeszcze bedziesz robic? to znaczy jakie Ci przedmoty dojda?? a wlasnie .... jak wygladaja wyklady?? lekcje??

Bede na pewno sie uczyc grac na instrumentach, bede cwiczyc emisję głosu, gry i zabawy edukacyjne dla dzieci. Na pewno nie będzie nic nie związanego z dziećmi i z przedszkolem :) . Nie wiem dokładnie jakie przedmioty będą. Wykłady zazwyczaj są nieobowiązkowe. Ćwiczenia w mniejszych grupach ok 30 osob sa obowiązkowe i wygladaja podobnie do lekcji w LO :) a na wykładach sie słucha i notuje :) P. S. Jeśli się chodzi :P:P:P

a to super ciekwi mnie cos takiego :):) i lubie takie \"rzeczy\" :) dziekuje za wypowiedzi :0 naprawde wiele mi pomagaja :) bo chce jak najwiecej sie dowiedziec :)

a jeszcze mi powiedz :0 co to znachy cwiczyc emisje glosu?? ;-D jak sie to robi :) wiem moze dziwne pytania ale nie chce miec watpliwosci :)

a jeszcze mi powiedz :) co to znaczy cwiczyc emisje glosu?? ;-D jak sie to robi wiem moze dziwne pytania ale nie chce miec watpliwosci

Ogólnie cwiczenia z przepona, praca nad siłą głosu, wyraźną mową.

Sorki, ale nie mam czasu siedzieć tu całe popołudnie, żeby odpowiadać co chwile na pytania :) Niech inni też poodpowiadają. Od przyszlego roku mamy mieć praktyki raz w tyg w przedszkolu. Pozatym wiadomo, że zawsze musisz mieć jakieś praktyki i bedziesz miała to logiczne, nie można uczyć bez praktyki :D na sporo pytań można sobie odpowiedzieć samemu

Gość Ja studiowałam pedagogikę
na Akademii Podlaskiej w Siedlcach. Kierunek pedagogika z plastyką. Najcięższy był 1-szy rok a później coraz łatwiej i ciekawiej. Miałam takie przedmioty, jak: historia filozofii psychologia ogólna biomedyczne podstawy rozwoju człowieka język obcy logika socjologia ogólna psychologia rozwojowa psychologia społeczna i wychowawcza historia wychowania dydaktyka estetyka teoria wychowania metodologia badań pedagogicznych z elementami statystyki pedagogika społeczna metodyka zajęć pozalekcyjnych pedagogika specjalna i przedmioty artystyczne typu malarstwo, rzeźba, historia sztuki ... ale to chyba cię nie interesuje

dzieki :) nie no jesli chodzi o plastyke to nawet spoko bo potrafie malowac :) i zawsze 6 mialam :) i w konkursach jakies wyroznienia i miejsca zajmowalam :)

ehh....... czyli na to wyglada ze Panie zachecaja isc na pedagogike :) moze jeszcze ktos sie wypowie?? moze jakies minusy? negatywne strony??

Gość jakakaka
Dziewczę, a co ty będziesz po tych studiach robić??? Powiem ci co: chodzić i zrzędzić, jak ten świat paskudny i niesprawiedliwy, bo zarabiasz 650 zł. Na wlasne życzenie, pamiętaj o tym.

czmu niby 650 zł?? mojej przyjaciółki mama po takich studiach zarabia 1800 zł a pracuje w przedszkolu :)