Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

lenka13

kto studiował pedagogike?? chce na ten temat porozmawiac

Polecane posty

kto studiował pedagogike?? wogole to fajnie \"tam\" jest?? jesli mozna wiedziec to w jakim miescie ?? a takie przedmioty jak : *Socjologia kultury *Psychol. rozwoju i osobowości *Media w edukacji *Historia wychowania oraz *Metody oddziaływań psychoterapeutycznych *Wybrane zagadnienia antropologii filozoficznej *Terapia przez sztuki plastyczne *Muzykoterapia co sie uczy na tych przedmiotach?? tak ogolnie prosze :) jesli ktos ma mi glupoty pisac to nie dziekuje :)

Gość troiitroii
też chętnie poczytam. Nie wiem czy iśc na pedagogikę czy pracę socjalną.

Gość tatajkataa ...
Z tego co słyszałam na pedagogikę w dzisiejszych czasach ida ludzie, którzy nie wiedzą co ze sobą zrobić ...

czemu ida ludzie co nie wiedza co ze soba zrobic ?? niby dlaczego??

no tak... ale nikt sie nie wypowie na temat ?? nikt nie studiował pedagogiki?? chce sie dowiedziec jak tam jest!

Ja studiuje teraz ide na 2 rok :) Jest fajnie, ale to naprawdę zależy od uczelni i od ludzi na kierunku. Ja teraz miałam rok bez wyboru specjalności i teraz mieliśmy wybrać i wybrałam wczesnoszkolną i przedszkolną, chociaż w życiu nie zdecydowałabym się na to rok temu :)

Po pracy socjalnej raczej nie ma pracy. A teraz rodzi się tyle dzieci, że na pewno po przedszkolnej będzie dużo zajęcia :)

ehhhh naprawde nikt sie nie wypowie??\' do Facettttt Ty naprawde tylko dlatego ze sa panny pojdziesz na pedagogike?? a co potem zamierzasz robic??

do oleee dziekuje za wypowiedz :) a moge wiedziec w jakim miescie studiujesz??

to ciesze sie ze Ci sie podoba :) wlasnie o ta specjalnosci mi chodzi :) i czego Ty sie tam uczysz?? cieżko jest??

chciala bym tez wiedziec co zdawalas na maturze?? bylo To przedmiot ktory zdawalas) potrzebny na te studnia??

chciala bym tez wiedziec co zdawalas na maturze?? bylo To ( przedmiot ktory zdawalas) potrzebny na te studnia??

Teraz miałam ogólną bardziej pedagogike. M.in. Media w edukacji, patologie społeczne, edukacja zdrowotna, pedagogika pracy, pedagogika społeczna, psychologia rozwojowa :) Jest bardzo przyjemnie, pewnie, że jest sporo rzeczy nieprzydatnych do nauki, ale to chyba wszędzie. Ogólnie pedagogikę studiuje się przyjemnie :) Same baby na kierunku :) O przedszkolnej nic Ci nie powiem bo dopiero będę teraz zaczynała. Wiem, że mamy się uczyć grać na flecie i cymbałkach :D Mieć emisję głosu itp :)

Zależy od uczelni poszukaj sobie na stronkach :) Mi brali pod uwagę biologię i angielski :)

ja wlaśnie skończyłam, jeszcze tylko obrona. studiowałam we Wrocławiu, kierunek: pedagogika rodzinna...fajne studia, ciekawe, \" z życia wzięte\". polecam.

eee to fajnie ;d :):) a Ciezko sie uczy tych przedmiotów??\' mapisz jak mozesz miasto w którym studiujesz

a na tych studiach bardziej sie trzeba na logike uczyc czy na pamiec?? jak wygladaja testy??

a trzeba miec jakies uzdolnienia plastyczne lub muzyczne?? jak sa takie zajecia to trudne sa??

No na początku mnie to wkurzało. Ale w LO miałam samych facetów, więc miałam już tego troche dość :) Z babami lepiej, jest jak na jarmarku, ale wesoło :)

mi tez to odpowiada ze same kobietki by byly :) nie potrzeba mi facetów ;p;p

a na tych studiach bardziej sie trzeba na logike uczyc czy na pamiec?? jak wygladaja testy??

a trzeba miec jakies uzdolnienia plastyczne lub muzyczne?? jak sa takie zajecia to trudne sa??

na 130 osób mam 4 facetów :) I to samych dziwaków. Jakoś sobie radzą, nie wiem mało z nimi rozmawiam :P Co do informacji z uzdolnieniami itp to wiadomo, że lepiej mieć. Ludzie sami odpowiedzcie sobie na takie pytania :D Ja akurat nie mam, ale za to mam bardzo dobry kontakt z dziećmi i dam rade chyba :P Tak samo z testami i egzaminami nie powiem jak jest bo to zależy czego oczekujesz. Powiem tak, że na pedagogice nie powinno być na pewno bardzo ciężko jest to przyjemny kierunek.

Nie wiem co :) Na pewno jak Cię rzucą tak, że bedziesz sam w grupie to się przepisz na początku jakoś do innej w której są faceci :)

ja juz mam swoejgo męzczyzne wiec nie potrzeba mi innych ;-P ;-P wiec wole w gronie kolezanek przebywac :)

hehe do Facettttt ty to tylko o tych kobietach :) tylko \"to\" Cie interesuje :) zamiast sie cos o studia wypytac ;)

hej ja teraz tez jestem na 2 roku. Co do przedmiotow na pierwszym to mialam m, in Pedagogike ogolna, pedagogike spoleczna, psychologie golna, psychologie rozowju czlowieka logike etyke, socjologie , socjologie edukacji historie wychowania biomedyczne podstawy rowoju wychowania filozofie jak dla mnie to to jest dosc latwe do nauczenia tzn chodzi mi o ptzrdmioty zwiazane bardzie j z psych niz np logika i filozofia o to wykuc musialam, ale przedmioty takie jak biomedyka historia wych pedagogika psychologia sa dosc latwe, bo takie jak to ktos juz tu nazwal z zycia wziete:) Studiuje w czestochowie. i ak t jest duzo ludzi ktorzy nie wiedza co ze soba zrobic i id zeby miec jaki kolwiek papierek ale wydaje mi sie ze nie jest sie tak latwo uczyc czegos co mnie kompletie nie idteresuje. moim przypadku to byl swiadomy wybor, zawsze chcialam pomagac dzieciom i nie w takim sensie ze mialabym ich uczyc w klasach od 1 do 3 i przedszkolu, tylko jako np pracownik sploeczny, kuratpr, lub pedagog w szkole.

a duzo sie tak uczycie dziennie na tych studiach?? ile h ?? chodzicie na dzienne czy zaoczne?