Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dziewczyna z syrenka

moja 2, 5 miesieczna corcia nienawidzi noszenia na rekach

Polecane posty

czasem chce ja poprzytulac, wziac na raczki ponosic a ona wtedy drze sie w nieboglosy:( najlepiej jej w lozeczku ze smoczkiem i jak sie kreci karuzela nad lozeczkiem:( jak uzalezniona od tej karuzeli:( smutno mi bo chce ja czasem przytulac

martwie sie tez min dlatego bo usypianie jej polega na ciaglym (przez ok godzine) podawaniu wypluwanego smoka ( jak np ziewa to jej wypada i wtedy krzyczy) oraz wlaczaniu karuzeli ktora po kilku minutach sie wylacza a jak sie nie kreci to corka dosc intensywnie manifestuje swoje niezadowolenie:(

Gość tez bym sie martwiała
przejdz sie z tym do lekarza

koniecznie idz do lekarza i nie daj się łatwo zbyć - to może być coś niepokojącego.

tak, koniecznie do lekarza, to bardzo niepokojaca i zgadzam sie nie daj sie zbyc zadnemu knowalowi

Gość to mi wyglada na autyzm
albo jakas jego odmiane - poradz sie fachowca

Gość dziewczna z syrenka
:) dziewczyny moje dziecko lezy normalnie w lozeczku, bawi sie lezac na macie, jak widzi mnie albo meza to smieje sie od ucha do ucha, jestem pewna ze chora na nic nie jest... natomiast strasznie mi przykro bo czasem wydaje mi sie ze nie lubi mojej bliskosci bo woli lezec w lozeczku i patrzc na karuzele niz zebym ja nosila, przytulala i calowala:( myslalam ze dzieciaczki uwielbiaja calowanie, tulenie, nszenie na raczkach

Gość 1111111111111
oczywiście,że uwielbiają dlatego idx jak Ci radzą do lekarza i zapytaj dlaczego Twoje dziecko nie lubi

Witaj :-) Moj synek (4 m-ce) zachowuje się bardzo podobnie, tez zalozylam swego czasu topik na ten temat. Teraz, od miesiaca mniej wiecej, jest lepiej. Pod koniec 3 m-ca okazalo się,ze maly ma wzmozone napięcie i asymetrię--odkąd go masujemy i cwiczymy, wydaje mi się,ze polubil noszenie i juz nie marudzi tak bardzo na rękach. Ma tez problemy z bodzcami, reaguje bardzo nerwowo na nowe otoczenie, swiatla (np. markety), moze to byc przejaw(choc nie musi) zaburzonej integracji sensorycznej---dzieci z taka przypadloscia nie lubia noszenia, dotykania, przytulania, podnoszenia.Mimo tego trzeba je czesto hustac, bujać.To pomaga im przywrocic rownowagę w odbieraniu i przetwarzaniu bodzcow. Poobserwuj dziecko, czy nie ma jakichs zaburzen, typu nieprawidlowe napięcie,asymetria itp. ..ale moze byc tak, ze mu na rękach po prostu niewygodnie, goraco.:-) Nie daj się zwariowac, bo Ci zaraz ktos autyzm wmówi.:-) Powodzenia.

aha, podobno jak dziecko ma powichrowane bioderka, to tez nie lubi rączek. Z wieku malej wnioskuję jednak,ze juz na usg bylas :-)

Gość powiem banał
a to fetyszystka zakręcona :D :D

Mój synek jak był mały to tez nie lubił, ma teraz 16 miesięcy i coraz bardziej sie przytula. Nie rób nic na siłe samo przyjdzie,tez sie martwiłam, ale z czasem dziecko potrzebuje więcej czułości

Gość tylko się wtrącam
ale koobi pisze że czasem prawidłową sensorykę przywraca się ćwiczeniami, a kto wie, może problem polega na tym i gdyby nie odpowiednie działania, mógłby się pogłębić... lepiej iść do lekarza