Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

eternity1302

nabijaczki ze starego topiku-teraz tutaj

Polecane posty

hehe :D czy wspaniala tego nie wiem i nie mysl ze zawsze chce mi sie przy garach stac.. czasem robie cos na szybciuko hihi :P a co do przepisow nie ma problema... :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
bo jak wracam z pracy to rak mi nie starcza, najpierw kolacja dla malej potem dla duzego :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja przy garach nie lubie wogole stac ale jak juz mi sie zachce to cos tam upichcze. Tylko czasu zawsze malo, ejjj pracujaca kobita ja :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
najczesciej mi sie chce w weekendy ale wtedy to moj chlop za gotowanie sie bierze a ja, czemu nie, korzystam ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no ja tez makaron i ryz chetnie, ale moj nie za bardzo lubi.... to odpada :( on tylko miecho i miecho

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
super masz :) moj nie gotuje niestety umie cos tam zrobic ale prostego raczej to ja w kuchni kroluje :) chociaz nie powiem chcialabym zeby czasem mnie wymienil hihi, za to jak nam sie nie chce to zamawiamy chinszczyzne albo pizze i po klopocie :d

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
szybko i smacznie ostatnio robilam znalazlam na necie przepis.. filet z kurczaka lub indyka moze byc zreszta nawet wieprzowy.. rozbijam tluczkiem sole pieprze doprawiasz ziolami np tak jak lubisz.. smazysz taki goly bez panierki na patelni... potem jak sie usmazy na zloto.. smarujesz ketchupem i majonezem.. na to kawalek sera zoltego i zapiekam w piekarniku... proste banalne ale smaczne :) do tego pieczone ziemniaki z rozmarynem sola i pieprzem..

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
miecho raczej robi sie dluzej.. :D probowalas z sosami ? np knorra albo uncle bens... jest mieso ale jest tez ryz albo makaron :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Martik, my bardzo uwazamy na chemie w jedzieniu i wolimy unikac tych wszystkich numerkow E. Niestety w gotowych sosach ich jest wiele, wiec jedyne wyjcie to sosy \'naturalne\' albo takie co sie dlugo robi. Ale ostatnio koperkowy mi nawet wychodzi :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
filet z kurczaka mniam! ja robie taka panierke, jajko, bulka tarta (ktora sama robie), papryka i odrobine pudru chilli, soli nie potrzeba a i tak malo uzywamy

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja sie Wam chyba juz \"chwalilam\" moim popisowym mistrzowskim (ale skromnosc :P ) daniem ? miesko w kapuscie kiszonej i boczku?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
prosimy o przepis :) bardzo chetnie zrobie moj uwielbia zarowno miesko jak i kiszona kapuste szczegolnie w wersji zasmazanej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a wiecie ze kiszona kapusta ponoc zwieksza libido? fajna kolacja plus fajna zabawa na desert :D:D:D no dawajze ten przepis, kobieto!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no to uwaga lecim ! :D na patelni podsmazam boczus (albo bekon ;) jak kto woli ) wedzony w plastrach na malej ilosci oleju ,na tym samym tluszczyku podsmazam cebulke pokrojona tez wedlug gustow (ja lubie cienkie piorka) , ostatnio zmodyfikowalam przepis pierwotny i dodalam jeszcze pieczarek pokrojonych na cieniutkie plasterki (albo mozna kostke) , i ciagle na tym samym tluszczu (wszystkie zapachy i smaki sie przegryzaja razem) obsmazam miesko - moze to byc kurczak (piersi i inne czesci) , wieprzowina , nawet schab w plastry i lekko potluczone- z przyprawami jak kto lubi (ja vegeta , pieprz i ziola) aaaa! wczesniej nastawiam w rondelku kapuste do podduszenia z kostka warzywna (niekoniecznie) i majerankiem i pozniej do kapusty dodaje te podsmazona cebulke jak wszystko gotowe naczynie zaroodporne smaruje tluszczykiem i wykladam dno plastrami boczku , na to warstwa kapusty , miesko i znow boczek i kapusta no i pieczarki jak sa to gdzies tam miedzy tym wszystkim :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hehehhehe to bede wiedziala co jesc jak mi spadnie libido ;):D co sie niecierpliwisz? musialam przeca nadrukowac !!! :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
no i zapomnialam napisac ze jak juz zaladuje to naczynie to wstawiam do piekarnika na 200 stopni (nie nagrzewac wczesniej jesli to szklane naczynie bo peknie ) i jakies 20 -35 minut (w zaleznosci od ilosci miesa w srodku i stopnia jego wczesniejszego obsmazenia)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
polecialyscie gotowac? ;):D ryz ja uwielbiam ! moglabym jesc tonami najlepiej z sosem slodko-kwasnym , niestety ze sloiczka az tak zdolna nie jestem i za leniwa zeby przepis zdobyc :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
boshe jakiego mi smaka narobilas!!!! jejku, ja za takimi rzeczami przepadam, bo tez miesara jestem ;) az mi slinka leci!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
a ostatnio jak bylam na diecie (na razie zawiesilam :P ) to zasmakowal mi ryz z mieszanka warzyw (brokuly , kalafior, baby carrots) warzywka obgotowuje we wrzatku jakies 5-7 minut i na patelni na malej ilosci maselka podsmazam i na koniec dodaje ugotowany wczesniej na sypko ryz, podsypie troszke vegety i moge jesc caly dzien na kazdy posilek :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
hehehheh mi tez poleciala jak pisalam :D pojutrze chyba zrobie (na jutro zaplanowalam zupke bo mi zostalo rosolu) a ze musze kupic kapuste na pierogi to kupie troche wiecej

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
noooo bo sobie postanowilam ze na przyklad pierogi na wigilie zrobie sobie juz wczesniej (siedze sama od rana w domu to sie czyms zajme) i wsadze do zamrazalki i potem tylko sie ugotuje paszteciki tez moge natrzaskac wczesniej po troche i pozniej tylko odgrzac bedzie mniej roboty na za piec dwunasta

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
super kobieto, to ty pierogi tez robisz? dziewczyny, kiedy gdzie wyscie sie tego wszystkiego nauczyly? ja chyba wtedy w zly autobus wsiadlam :o

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
qrqa, nie wiem czy teraz zasne.... albo beda mi sie te wszystkie pysznosci snily... bateria w laptopie sie wyczerpuje to spadam zanim o jeszcze jakis innych przepysznych daniach zaczniecie... alezcie narobily! no to teraz jestem glodna!!!!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
pierogi robilam kiedys ale pare razy ciasto mi nie wyszlo jak trzeba i daaaaaaaaawno nie robilam a robilam najczesciej z owocami teraz bedzie sprawdzian czy mi wyjda (z gotowego przepisu bo juz zapomnialam jak sie robi ) ba! kiedys nawet co niedziele do rosolu byl makaron wlasnej roboty ! ale pozniej rosol stal sie potrawa nie tylko na niedziele wiec tyle zapalu nie mialam zeby i w tygodniu sie paprac :P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×