***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 Bije:D I podkladam sie:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 A ku kuk:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dea Erw 0 Napisano Październik 9, 2007 toz ty Lena dzisiaj wszystko zgarniasz :) i jeszcze jednego masz za niedlugo zbankrutuje przez ciebie! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dea Erw 0 Napisano Październik 9, 2007 aaa, ciagle mi po glowie chodzi zeby zapytac: co to za herbata czerwona? Ja mam taka Rooibos Tea, to to? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 Tak:D Ja taka tez mialam:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 Wlasnie wstawialam swoja krotka kurtke zimowa,czarna z H&M na ebay:D Jeszcze mam jedna,a´la bojowka,ale jakos mi jej szkoda:( Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dea Erw 0 Napisano Październik 9, 2007 nagle cisza... a tu przepis na gulasz, naprawde przepyszny!!!! :) Mięso powinno być chude, zbyt dużo tłuszczu zepsuje gulasz. :) Pokrojone i doprawione (sól, pieprz, sok z cytryny) mięso wrzucamy na bardzo gorący olej, tak aby pory w mięsie zamknęły się. Dzięki temu nie ucieknie nam z mięsa tłuszcz i kawałki mięsa bądą soczyste. :) Gdy mięso jest dobrze wysmażone wrzucamy drobno pokrojoną cebulę i, przed dodaniem innych warzyw, smażymy całość kilka minut. :) Do gulaszu wyśmienicie pasuje papryka we wszystkich kolorach, czosnek, cukinia, pomidory, kabaczek, zioła, suszone, a i świeże grzyby. Do wikwintniejszego czerwone wino. Z ziół i przypraw : ziele angielskie, kolendra, liść laurowy, jałowiec, majeranek, pieprz, chili, rozmaryn, tymianek - kierujmy się smakiem. :) Dobry gulasz powinien się długo dusić, tak żeby sos zgęstniał bez dodawania czekogolwiek (patrz: punkt następny) :) Dodawanie mąki w celu zagęszczenia sosu to dla mnie zdrada ideałów gulaszu :)) :) Warzywa powinny dodane być w takiej ilości, aby woda którą puszczą wystarczała do odpowiedniego uduszenia mięsa. Innymi słowy: Warzyw na tyle dużo żeby nam się całość dusiła a nie przypalała bez dodania wody. :) Zioła jako dodatek wybierzcie sami kierując się gustem i smakiem. Podpowiem, że mięta, która na pierwszy, teoretyczny, rzut oka nie pasowała mi gdy robiłem gulasz z linka powyżej dodała wyśmienitej świeżości i była bardzo, bardzo cacy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 Dea ,no i oczywiscie wielkie dzieki za ziolo:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
hugolina 0 Napisano Październik 9, 2007 bije:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 Dea:) Taki sam gulasz robie i ja;) Dokladnie z warzywami i dusze bez pozniejszego zasypywania sosu maka:) Ale ja nie gotuje prawie nic z przepisow:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 Bylam na chwile oddalona:D:P Buahaha Ale nie tam,gdzie znowu myslicie:P Bylam w kucni:D Robilam se herbatke;) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 nie w kucni tylkow kuchni:D:P:P Zeby nie bylo pozniej zadnych niedomowien:D:P hehehe Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Październik 9, 2007 zescie narzezbily :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 No a jak:D A gdzies Ty sie oddalila?? obiadek...? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 Nabijam Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 ;) Zero slonca dzisiaj:O Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dea Erw 0 Napisano Październik 9, 2007 eternity, dmuchasz jeszcze? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dea Erw 0 Napisano Październik 9, 2007 Lena, ja musze z przepisow bo kulinarnej wyobrazni nie mam!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dea Erw 0 Napisano Październik 9, 2007 no, juz sie zastanawialam czy kicasz w tej kucni :D:D:D:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Październik 9, 2007 komu sie tam nalezy :D o ksiezach i chrzcinach i slubach to ja sie wypowiadac nie bede :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dea Erw 0 Napisano Październik 9, 2007 tzn kucasz w kucni.... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Październik 9, 2007 a ja sie oddalilam na obiadek :) a teraz maz obok wcina ciasto czekoladowe :o Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 Dea:D:D:D:D:D Ja sie zaraz zleje:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dea Erw 0 Napisano Październik 9, 2007 o religi i polityce z przujaciolmi sie nie rozmawia :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Październik 9, 2007 w kucni sie kuca a na kucki to mozna tylko jedno ;) :P:D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
***Lenka*** 0 Napisano Październik 9, 2007 Eternity:D Oj tam se nie zaluj:D:D:D Odchudza sie na wiosne a nie na zime:P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dea Erw 0 Napisano Październik 9, 2007 ah, wezta zes te literowki ode mnie!!!! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Październik 9, 2007 eeeee nawet mi sie nie chce :P kawke se posiorbie a potem wszamam jakiego pomidora albo gruszke :P Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
eternity1302 0 Napisano Październik 9, 2007 Dea a dmuchanie se odpuscilam juz bo mi zaczelo slonko znikac i chmurzyska nowe dochodzic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Dea Erw 0 Napisano Październik 9, 2007 racja, odchudza sie na wiosne/lato :) no to ja nie bede jeszcze zaczynac :D Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach