Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kajka20

PRZEPIS NA DOMOWA MASECZKE OCZYSZCZAJACA PILNE!!

Polecane posty

Gość kajka20

prosze pilnie o przepis na maseczke oczyszczajaca, jestem po parowce i wyciskaniu, przemylam twarz rumiankiem i pozniej umylam platkami owsianymi, chcialabym jeszcze zastosowac jakas maseczke, napiszcie prosze

Gość kajka20
podnosze...

Gość kajka20
poradzcie cos prosze, tylko nie z drozdzy bo nie mam w domu

Gość kajka20
kurcze nie mam niestety:( mam tylko banana z owocow... moze jest jakas maseczka z bananem>? mam ogorka, pomidora, jogurt... mam tez platki owsiane, miod... moze sie przeda cos? jak myslicie? chce oczyscic twarz i zlagodzic zaczerwienienia

Maseczka z platkow owsianych (wygładzająca): łyżka zmielonych płatków owsianych, 2 łyżeczki rozgrzanego miodu i żółtko, dokładnie wymieszać. Masę nałożyć na twarz, szyję i dekolt. Zmyc ciepla woda. Maseczka brzoskwiniowa I: Działa ściągająco, zamyka pory, wygładza cerę, oczyszcza ją i odświeża, a także nawilża i lekko natłuszcza. Rozgnieć duży owoc i nałozyc na twarz. Po ok.10 min. zmyc. Maseczka z pomidorow I: Maseczka dziala antybakteryjnie i rozjasniajaco: 1 dojrzaly pomidor zmiksowac z 2 lyzkami jogurtu i ½ lyzeczki gliceryny. Nalozyc na twarz (oczy i usta pominac). Po 10 min. zmyc ciepla woda. Maseczka z pomidorow II: Nadaje się do cery tłustej lub trądzikowej. Nałozyc plasterki lub papkę z pomidorów na twarz i odczekac 15 minut. Zmyc ciepla woda. Maseczka jogurtowa I: Nalozyc jogurt (lub twarozek) na twarz jak maseczkę (można dodać łyżeczkę miodu) i pozostawic na 10-15 minut. Maseczka nawilża skórę i pomaga przy tradziku. Maseczka jogurtowa II: 2 lyzki jogurtu naturalnego zmieszac z lyzeczka miodu i/lub kilkoma kroplami oliwy z oliwek, lyzeczka soku z cytryny i/lub lyzeczka herbaty rumiankowej. 20 min. trzymac na twarzy, zmyc duza iloscia cieplej wody. Maseczka drozdzowa: Działa oczyszczająco i wygładzająco. Wskazana przy cerze z trądzikiem, zwęża pory. Pare kropli cieplego miodu utrzec z 3 dag drożdży. Przy cerze suchej warto dodać 3-4 krople oliwy. Papkę nakładac na twarz i szyję. Po 15 min. zmyc letnią wodą (przegotowaną). Maseczka malinowa: Leczy zmiany trądzikowe, oczyszcza cerę z zaskórników i krost, zamyka pory, działa ściągająco. Ok. 10 malin rozgnieć na masę. Nałozyc na twarz i zmyc po 15 min. Przemyc twarz łagodnym tonikiem. Maseczka z cebuli: Dla cery trądzikowej doskonała jest maseczka z ugotowanej cebuli, roztartej na miazgę i wymieszanej z łyżką mąki ziemniaczanej. Maseczkę nalozyc na twarz na ok. 30-45 minut i zmyc herbata rumiankowa. Maseczka migdalowo-herbaciana: 2 lyzeczki olejku migdalowego zmieszac z 4 kroplami olejku herbacianego. Nalozyc na 10 min., zmyc. Maseczka maślankowa: 1/2 szklanki maślanki, 1/2 szklanki mleka, 2 łyżki migdałowych otrębów, trochę świeżego soku z ogórków. Maślankę zmieszac z sokiem z ogórka i otrębami. Nałozyc na twarz, szyję i dekolt na pół godziny. Następnie dobrze spłukac i lekko natrzec mlekiem. Maseczka jogurtowa I: 1/2 kubka jogurtu, 1/2 szklanki mleka. Nałozyc jogurt na twarz i zostawic do wyschnięcia. Zmyc letnim mlekiem, a następnie zimną wodą. Maseczka jogurtowa II: 2 lyzki jogurtu naturalnego, lyzeczka miodu i/lub kilka kropel oliwy z oliwek. Jesli na skorze wystepuja wypryski, dodac lyzeczke soku z cytryny lub lyzeczke herbaty rumiankowej. Gotowa papke nalozyc na twarz na 20 min., zmyc duza iloscia cieplej wody. Maseczka miodowo-jabłkowa: 1 łyżka płynnego miodu, jabłko. Zetrzec drobno jablko i zmieszac z płynnym miodem. Przygotowaną masę nałozyc na twarz na 20 min., następnie spłukac letnią wodą. Maseczka usuwa zanieczyszczenia skóry i wygładza cerę. Maseczka miodowa z białkiem: 2 łyżeczki płynnego miodu, 1 białko. Ubic luźno białko z miodem. Przygotowaną masę nałozyc na twarz na 25 min., następnie spłukac letnią wodą. Maseczka działa przeciwzapalnie, gojąco i napinająco. Maseczka z ziemniaka – przeciw blyszczacej skorze: Rozgnieciony, ugotowany ziemniak zmieszac z 2 lyzkami zimnego mleka i kilkoma kroplami soku z cytryny. Rozlozyc na twarz, po 10 min. zmyc. Maseczka z maki (dla skory tlustej i mieszanej): Ok. 2 lyzki maki zmieszac z lyzeczka miodu i dodawac powoli (ciagle mieszajac) ciepla herbate rumiankowa, az powstanie pasta. Nalozyc ja na twarz, po 15 min. zmyc letnia woda. Maseczka wygladza i oczyszcza skore tlusta i mieszana.

sam jogurt ale naturalny też możesz rozsmarować, nie wiem czy to oczyszczająca, ale możesz zetrzeć jabłko i też ok 15 min, to samo z marchewką :) nic innego nie przychodzi mi do głowy, bo ja za leniwa jestem i jak mam maliny, truskawki albo porzeczki to nimi traktuję twarz albo kupuję z dermaglinu gotowe z maseczki z glinki :D aaaa możesz też białko ubić z kilkoma kroplami z cytryny :D albo wrzuć na google hasło i ci znajdzie powodzenia

Gość kajka20
oki, dziekuje bardzo..:)) jednak z platkow owsianych zrobilam, bo wyczytalam gdzies ze tez oczyszczaja, teraz wlasnie mam na buzi. A pozniej chce plasterki ogorka na te slady nalozyc.. dobry pomysl? co myslicie?

Gość anonimowo się
Robię maseczkę drożdżową co jakiś czas, jest bardzo fajna, ładnie wygładza cerę, polecam:)

Gość Czytelniczka^^
Co za zbieg okoliczności ;] Ja też teraz siedze z maseczką z miodu i płatków owsianych (niewiem ile to mieć na twarzy) a następnie zaplanowałam już wcześniej maseczkę z ogurków. Myślę, że pomoże ;) ŻYCZĘ WAM WYTRWAŁOŚCI W LECZENIU TRĄDZIKU. Ps. z tą maseczką wyglądam jak bym miała całą twarz z takich wiellllllkich białych pryszczy, to przez te płatki ^^ Pozdrawiam.

Gość ewella_K_panna
Polecam maseczkę z miodu, oliwy i cytryny. Łyżkę miodu wymieszać z odrobiną oliwy i dodać 5 kropel cytryny. Po wyciskaniu ładnie maskuje syfki i niedoskonałości. Po 10-15 minutach zmyć ciepłą wodą. Polecam do tego miód lipowy lub akacjowy. Gdyż najmniej śmierdzi. np. Gryczany ma bardzo dziwny zapach

Gość Malgoska mowia mi 90
Domowa maseczka drozdzowa najlepsza, polecam.

Gość blushka

mi to się nie chce bawić w te domowe maseczki. Teraz w drogeriach to jes taki wybór że nie ma sensu się babrać 😉 ja ostatnio wypróbowałam maseczkę oczyszczająco matująca węglowa 3w1 z serii cannabis skin care i moge polecić Kosztuje coś koło 3 złotych bodaj 🙂