Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość cewnikfuuu

Czy przy cc zawsze zakladaja cewnik i gola krocze?

Polecane posty

Gość cewnikfuuu

Da sie to jakos ominac?

Gość sdf
cewnika nie ominiesz, ale ja się ogoliłam sama przed porodem. Golą nie krocze tylko pod brzuszkiem

Gość mkk
PO PORODZIE STWIERDZISZ SAMA, ZE CEWNIK TO PIKUS...TEZ TO PRZECHODZILAM,,,JESLI JETS ODPOWIEDNIA OKIEKA, TO WSZYTSKO JEST DO PRZEJSCIA..

Gość wiekszosc chce cc
jak sie sama ogoliłas ? jak tego dokonałas majac brzuch?

Gość nati_nati
Czesc. Ja jestem swiezo po cc (12 dni po) i nikt mi krocza nie golil, a cewnik mialam zalozony (nic nie boli, a moze okazac sie naprawde przydatny). Rana jest juz praktycznie zagojona, mialam zalozone szwy rozpuszczalne. Rodzilam w Holandii, ale mysle ze w Polsce wyglada to podobnie. Pozdrawiam.

cewnik napewno Ciebie nie ominie.Naprawde ząłorzenie nic nie boli,poczujesz tylko lekkie ukłucie(dostaniesz znieczulenie w postacji żelu) a co do golenia to mi golili brzuch tam gdzie miało przechodzić cięcie

Ja tez mialam zakladany cewnik,sama sie ogolilam,myslalam ze starczy.Okazalo sie,ze pielegniarka wygolila mnie cala i do dzis sie zastanawiam,czy jej sie nie pomylilo,ze ja nie ide rodzic naturalnie,tylko mam cc.W dodatku dali mi srodek na przeczyszczenie,wam tez?

Gość trele morele cc
też miałam cewnik , a goliłam się sama , przed lustrem ( dla ciekawej jak to się robi) , środka przeczyszczającego nie miałam ale miałam lewatywę -chyba to wystarczy, cewnik sam może nie boli ale jak dla mnie kijowe uczucie po założeniu ale to subiektywne odczucie jak zresztą i ból po itp każda z nas jest inna , i ma inny próg wytrzymałości na ból -musisz sama to przeżyć -nic strasznego powodzonka u nas w PL też zakładają szwy rozpuszczalne i sądzę że opieka jest OK

Ja lewatywy ani srodkow przeczyszczajacych nie mialam, tylko diete od polnocy poprzedniego dnia. Golilam tez sie sama i tylko miejsce gdzie mialo przechodzic ciecie.

Hej!Cewnik to nie taka straszna sprawa, do Ciecia Cesarskeigo ejst koneiczny, bo przeciez jest to normalny zabieg chirurgiczny. RPzy porodzie fizjologicznym tez czasem sie pacjentke cewnikuje, zeby usunac przeszkode doporoda, jaka jest mocz w pecherzu. Tak samo jest z lewatywka, brzmi strasznie, jest nieprzyjemna, ale bardzo przydatna, zeby porod przebiegal sprawniej i rodzaca byla mniej skrempowana tym co moze sie dziac podczas porodu. Co do golenia to amcie racje, najelpiej zrobic to samemu, spokojnie w domku. Jak rozmawiam z dziewczynami, to bardzo czesto prosza o pomoc partnera, w koncu to faceci maja najwieksza wprawe w goleniu i jest to zdecydowanie wygodniejsze. I nie ma sie czym krempowac.. Pozdrawaim:)

Gość nawet nie wiem kiedy
mi zakladali cewnik chyba po znieczuleniu bo cos sobie tego nie kojarze,a może wczesnij tylko nie czulam hmm, golili tylko tam gdzie bylo cięcie, a lewatywe mialam ale ja mialam rodzic naturalnie tylko nie wyszlo, cewnikowali mnie kilka dni wczesniej w celu pobrania moczu i nie bylo za przyjemnie, ale okazalo sie że pani pielęgniarka nie miala w tym doswiadczenia a nie bylo nikogo innego

Gość hmmmmmmmmmmmmm
kobieta nie powinna obawiac sie cewnikowania-to nic bnie boli... racze faceci w tym przypadku maja gorzej :O ja miałam niespodziewana cc, miałam cewnik i golono mnie w miejscu naciecia.... nie miałam lewatyw itp. ale szwy miałam zwykłe zdejmowano mi po tygodniu rana dopiero po 5 miesiacach przestała bolec podczas dotykania :O

iwona----w czwartek o 7 miałam cc a już w środe ostatnim moim pośiłkiem miał być obiad.O 6 zrobili mi lewatywe.