Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Paulisia141

po przebiciu uszu..

Polecane posty

Gość Paulisia141

Witam! Jutro wybieram się na przebicie uszu.Czy to boli?A tak naprawdę najbardziej frapuje mnie co robić po przebiciu.Jak długo rana goi się?Czy mogę ją sobie zakazićJak do tego nie dopuścić??Czy mogę np. myć włosy ,kiedy to zamoczyłyby się rany=zakaziły? No i za 8 dni jadę w góry i czy wtedy będzie już rana w miarę zaschnięta i nie skazi się w syfiastym pociągu? Błagam odpiszcie-nie mam żadnego pojęcia piercingu...

Gość Paulisia141
????

Gość hm.......................
moze dowiesz sie wszystkiego od tego, kto bedzie ci to robil jutro?? :o ranka goi sie przez ok 2tyg, trzeba ja odkarzac woda utleniona codziennie, z myciem wlosow bez problemu. pociag to tez raczej nie powod do strachu, po prostu odkaz dziurki po dotarciu na miejsce. ile ty masz lat??

Samo przekłucie nie boli.Po przekłuciu musisz dbać o ranki,tzn.nie dopuscic do zanieczyszczenia ich.Wtedy,gdy ja miałam przekłuwane uszy,był dostępny tylko spirytus salicylowy.Przemywałam nim i wszystko się pięknie zagoiło. Woda nie szkodzi,nie martw się :) ♥♪♫

Gość zatroskana777
Ja przebijałam uszy kiedy miałam 8 lat...ale pamiętam, że normalnie myłam włosy i ogólnie funkcjonowałam "tak jak dotąd"...jeśli pojawi się jakieś zakażenie to pamiętaj, żeby nie wyjmować kolczyka(bo Ci przebita dziurka zarośnie i będziesz musiała przebijać uszy jeszcze raz) i pójdź do lekarza POZ po Oxycort w spray'u - to antybiotyk w połączeniu ze sterydem, który szybko Ci pomoże w takiej sytuacji. Powodzenia! :)

kosmetyczka wszystko Ci powie. przede wszystkim podstawą gojenia jest NIE GMERANIE PRZY USZACH BRUDNYMI PALUCHAMI. a to niestety korci, zeby sobie pokręcic nowym kolczykiem ;) Ja musialam chodzic w kolczykach ze stali chirurgicznej 2 miesiace bo pojechalam nad morze i oczywiscie slona brudna woda + piasek + upał + wspomniane wczesniej gmeranie zrobily swoje :P ale tobie pewnie szybciej sie zagoi 🖐️

Gość Paulisia141
marketa piszesz ,że samo przekucie nie boli?Czyli,że po przekuciu bolą uszy?I nie chcę mi się wierzyć ,jak może nieboleć wbijanie kolca do żywej tkanki... do "hm................" : Mam 15 lat. A jakie to ma znaczenie? :)

Gość Paulisia141
A i jak myślicie,czy po 8 sniach ,rana będzie taka w miarę zaschnięta i? I czy można np. po 2 tygoniach wyjąc te kolczyki i wsadzić se inne?

Gość Paulisia141
A jak sierpnia jadę nad bałtyk to wtedy się będę mogłą kąpać bez szkody dla uszu?Bo w końcu w morzu niezbyt czysta woda...

Gość Paulisia141
????

Wiesz,ja nie wiem jak jest teraz.Mnie nie bolało samo przekłucie,później owszem,trochę. Ale ja miałam przekłuwane lata temu:) Wiesz jak?Koleżanka wzięła igłę do ręcznego szycia,taką grubą,opaliła nad płomieniem świecy,później jeszcze polała spirytusem,pod ucho dała surowy ziemniak i przekłuła. :D Teraz są inne metody.Dziewczyny Ci powiedzą,co i jak.:) Bo na pewno są tu takie,które niedawno przekłuwały. Nie bój się 🌻 ♥♪♫

Gość wiesz Paulisiu przebij te uszy
jak wrócisz znad tego morza albo nie sraj ogniem.... tak pieprzysz jakbys miała rodzić ...!

Gość Paulisia141
Normalne,że się boje! A miesiąc nie chcę czekać z przebijaniem bo chcę mieć już agojone jak będę do szkoły szła!

Gość jezzzu jak ty przynudzasz

Gość Paulisia141
skoro nudne i cię to nie interesuje to z całym szacuneczkiem po co tu zaglądasz? ;)

Gość Paulisia141
ale będę mogłą pływać w morzu?Wyjeżdzam nad morze ok.4-5 sierpnia....

Gość NIE BEDZIESZ MOGLAAAAA
bo rekin wyczuje krew, przypłynie i cie zje :classic_cool:

Gość Paulisia141
aha :D

Gość Paulisia141
A może mi ktoś odpowiedzieć na moje poprzednie pytanie: Czy mogę se po jakiś 2 tygodniach wyjąć kolczyk i wsadzić inny? I to prawda ,że trzeba kolczyk przekręcać?Jak i co ile?

Gość DOWIESZ SIE TEGO WSZYSTKIEGO
OD K-O-S-M-E-T-Y-C-Z-K-I-!-!-!

No,ja przekręcałam.Wystarczy,co jakiś czas.Mimo,że dbasz o ranki,to jednak tworzy się coś,co przykleja kolczyki do dziurki(przynajmniej ja tak miałam). Co do zmiany kolczyków,to Ci nie powiem.Ja miałam od razu te,które miałam zamiar nosić(i nosiłam) :) ♥♪♫