Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czerwona rewolucja

wpisujcie imiona swoich dzieci -najpopularniejsze imie na kafe

Polecane posty

Gość Sałatka jarzynowa
Klaudia i Karolina :)

Gość Taylor Heys
Shirley albo Victoria a syn - Dorian albo Andreas - ale w Polsce polskie imiona muszą kończyć się na -a nicol nie wpiszą, tylko Nikola, tak samo shirleya wpiszą o ile wogóle.W polskich księgach tak pozatym andreasa i shirley nie ma. No chybaze masz tak jak wiśniewski dwa obywatelstwa to sobie mozesz nazywac etinette, xavier, Fabienn itp.......a jak jestes czystą polką to nie licz nawet ze dadzą ci Angela bo bedziesz zaskoczona ,n napiszą Andzelika- niestety znajoma jest zawiedziona., a druga znajoma zawiedziona gdy zobaczyła ze wpisali Nikola a nie Nikol. Denis tez dają tym z mniejszości niemieckiej.Dorian- chyba takie jest w księdze imion.

Gość realnie patrzac
co ty pleciesz? wpisuja wszytko w akt urodzenia nawet gdy jakas durna matka da nawet najgłupsze imie

Gość nieeeeee
nie prawda nie mozna sobie wpisac kazdego imiona, obowiazuja przepisy jakeis, nie ma imiona na x!!

Gość edytap
Olgierd

Gość naj naj naj
MILANA!! girl a boy ma byc DENIS

Gość MAMAZIEMKA
A mój synuś ma na imię Ziemowit Wojciech :-)))

Gość Taylor Heys
Jak zechcę by moje dziecko miało na mię Jabłko bądz Brooklyn, czy Kraków to co tez twoim zdaniem wpiszą? chyba jestes mało doinformowana skoro takie rzeczy gadasz.

Gość xyj
Olga:)

Gość duna
nazeczony jest innej narodowosci wiec imiona staralismy sie wybrac uniwersalne ı wyszlo ze jak chlopak to bedzie ERİC a dziewczynka MALWİNA

Gość Ksiezniczka84
Taylor Heys nie ma zakazu nadawania dziecku imienia obcego Prawo o aktach stanu cywilnego zakazyje wpisywania pewnych imion i tak odmawia sie wpisania -wiecej niz dwoch imion - imienia osmieszajacego - imienia nieprzyzwoitego - imienia o formie zdrobnialej - imienia nie pozwalajacego odroznic plci dziecka co do imion zagranicznych moga ci zasugerowac ze moze by jakies inne dac albo wlasnie chciec je wpisac z polska pisowania np nie Carmen tylko Karmen co do Nikol to pewnie wpisali Nikola bo uznali ze przy imieniu Nikol nie widac plci dziecka

Gość Taylor Heys
Karmen tez nie wiadomo czy to ona czy on.Mówię ci bo sie od lat tym interesowałam,że dziewczynka musi miec wpisane- a na końcu i musi byc to imię z księgi imion a nie jakies Broklynka, Karmenka, ...angela, wpiszą andzelika nikola, carmena jak juz aczkolwiek nie sądzę by któras sie odwazyła to imię wpsac

Gość Ksiezniczka84
Taylor Heys a ja ci mowie ze tylko takie sa przeslanki odmowy wpisania dziecku imienia bo przerabialam ta ustawe na studiach i imiona zagraniczne mozna nadawac Wybor dla dziecka imienia to jest prawo rodzicow Co do Carmen jak nie wiadomo kazdy wie ze Carmen to kobiece imie

Gość
Jakub , ale to bylo 10 lat temu

Gość Ksiezniczka84
Wskazane jest nadawanie dziewczynkom imion kończących się na -a widzisz tak tam jest napisane a nie konieczne jest

Gość matli
Weronika Julia

Gość Ksiezniczka84
a ja wlasnie jak kiedys ewentualnie bede miala corke to ja nazwe Carmen