Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

mama oli

jak się zabezpieczyc

Polecane posty

Nie moge brac tabletek- po najsłabszych yasminelle zaczeły mi wyskakiwac takie krwiaki ze hej.Robiłam badanie usg. i mam niewydolnosc żył głebokich podudzi. Spirala - moja gin twierdzi ze mam przez te dwa porody tak zniszczona szyjkę (przy pierwszym porodzie miałam peknietą) ze ona mi na pewno nie załozy. Strasznie sie boje ciazy(juz nie planowanej)Mój mąż to nie długo bedzie musiał skorzystac z jakies agencji(żartuje) ale tak strasznie sie boje że unikam stosunków. Czy moze mi ktos napisac które prezerwatywy są ok?I czy jakies rozmiary sa?Nigdy ich nie uzywalismy i kompletnie nie jestem w temacie.

Gość kierkie
najlepiej to ci doradzą w seks-shopie :) oni się tam znają chyba lepiej niż my ;) pozdrawiam.

a moze ty potrzebujesz mocniejszych tabletek? ja nie wiem.. a robilas badania hormonalne? kurde tabletki najlepsze sa... a jesli chodzi o prezerwatywy to do apteki radzilabym sie wybrac

jak dla mnie tylko durex naprawde mają calą gamę prezerwatyw i kazdy znajdzie cos dla siebie

nie to ze mocniejszych tabletek tylko nie yasmin ani yasminelle, dziwne ze ginekolog powiedzial Ci ze yasminelle sa najslabsze i przepisal Ci je jak masz problemy z zylami, skoro wlasnie po tych tabsach jest najwieksze ryzyko yakich problemow....moze sproboj inne, chyba najlepiej z 2 generacji, bo po tych najmiej problemow z zylami jest.... a moze cerazette?co do gumek, rozmiar jest uniwersalny, sa takie wieksze tez ale zwykle sa uniwersalne, do wyboru do koloru, prazki, wypustki, zapachy :)

powiem tak my przez pół roku używaliśmy prezerwatyw unimila conamore nawilżanych. są też inne, ale np prążkowane czasem się troszkę opuszczały, a te nic, tak jak założyliśmy tak było :P żadna nie pękła, żadna się nie zsunęła, nic, pełna kontrola :P do tego możesz mierzyć sobie temperaturę, obserwować śluz i szyjkę macicy, to w połączeniu z prezerwatywą da ci większą pewność. ale takie obserwacje to dopiero po ok 3 cyklach coś ci powiedzą. jak już będziesz wiedziała kiedy masz owulację to będziesz mogła spokojniej się kochać. nie martw się! gumki naprawdę są dość pewne, trzeba się tylko nauczyć poprawnie je zakładać :P

dzieki za oddzew!!! carezette brałam jak karmiłam- odstawiłam bo cały czas po nich plamiłam . Powiedziałam mojej ginekolog że po yasminelle strasznie bola mnie nogi(w trakcie pierwszego opakowania)Az mnie piekły.Ten ból faktycznie minał po 4 opakowaniu no ale zaczeły mi wyskakiwac na nogach straszne krwiaki.No i wtedy mo powiedziała ze te yasminelki maja najmniej hormonow no i ze nie ma na co mi zmienic. Mówicie drugiej generacji.Chyba pójde jeszcze do innego gina.Przy tabsach byłam o wiele spokojniejsza.

tabletki 4 generacji sa uwazane za najbardziej niebezpieczne pod wzgledem zyl, 3 gen troche mniej, a najmniej 2 generacji, ginekolog powinien wiedziec takie rzczy.....2 czy 3, to juz Twoja decyzja,ale 4 to na pewno nie. w 2 sa tabsy ktore maja troche wiecej hormonow ale mniej atakuja zyly, a w 3 znajdziesz tez takie ktore maja mniej hormonow, mysle ze powinnas znalezc cos dla siebie :)

npr.prolife.pl/metoda_podwojnego_wskaznika.htmPo kilku miesiącach dojdziesz do takiej wprawy, że nie będziesz się miała czego obawiać.Podstawowy warunek - trzeba chcieć być systematycznym.

Kochana, zapomnij o pigułkach jakichkolwiek przy takich problemach z żyłami. Wszystkie, ale to dosłownie wszystkie po pewnym okresie brania wpływają negatywnie na żyły. Wyraźnie o tym piszą w ulotkach. Jedne panie odczuwają to od razu, bo są wrażliwe, inne dopiero po latach. Ja odczułam skutki uboczne brania pigułek dopiero po 8 latach. I nie od dazu kojarzyłam swoje dolegliwości z hormonami - bo przecież było tak wygodnie i bezpiecznie. Co gorsze mój małżonek nie toleruje prezerwatyw, więc gdy okazało się że nie mogę dłużej brać pigułek byłam w rozpaczy. Miałam 38 lat, 2 podchowanych dzieci, ułożone życie zawodowe i kredyty... Przekonałam się jednak do NPR i polecam pod warunkiem prowadzenia konsekwentnych pomiarów i obserwacji.Oczywiście wspomagasz się prezerwatywami - na początku częściej gdy jeszcze nie znasz dobrze swego organizmu. Ale abyś miała zaufanie do tej metody musisz dużo wiedzieć. W necie jest sporo porad poszperaj, na pewno nie pożałujesz.

Gość metody naturalne