Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja pytam

15miesieczny dzieciaczek

Polecane posty

Gość ja pytam

a niech mi ktoś powie co nalezy do obowiazkow opiekunki 15 miesiecznego dziecka? :) czy takie dziecko samodzielnie je i czy zalatwia sie jeszcze w pampersa czy na nocniczku? prosze o odpowiedzi :)

Gość ja pytam
no dalej ;)

Gość wiesława
przepraszam-domyślam się,ze chcesz podjąc pracę jako opiekunka.Właśnie takiej bym nie chciała-zapewnia,ze się zna na wszystkim i sobie na pewno poradzi tymczasem nie ma o niczym pojęcia

Gość ja pytam
tak, masz racje. i co? zadowolona? wszystkiego sie da nauczyc :P dzieci mnie lubią i mam z nimi dobry kontakt

Gość wiesława
jeśli myslisz,ze to wystarczy to jesteś w błedzie...a gdyby taki malec nagle się zakrztusił???musisz udzielić mu pierwszej pomocy!!??tu się liczą sekundy!

Gość osz kurde. .
takie dziecko to niemowlak 15 miesiecy to od niedawna chodzi przewraca sie sciaga wszystko co ma w zasiegu oka trzeba miec oczy i uszy w kolo glowy zalatwia sie w pampersa raczej choc sa wyjatki ze w tym wieku prosza kupke... ja tez bym nie chciala takiej niani przykro mi

Gość
heh, o zakrztuszeniu to stała gadka :/ swoją drogą, to dziwne nie wiedzieć, że 15-miesięczne dziecko jeszcze sika w pampersa i samo raczej nie je :/

dobrze, że przynajmniej chce się dowiedzieć... na samodzielne załatwianie się raczej nie liczyłąbym, na nocnik też rzadko się zdarza w tym wieku. Samodzielne jedzenie też pewnie pozostawia wiele do życzenia o ile woógle próby były podjęte. Poza tym jeśli chodzi o dziecko w tym wieku to rozpiera je energia, jest zafascnowane umiejętnością samodzielnego przemieszczania sie, wszędzie wlezie, jest strasznym złośnikiem, bo nie umie jeszcze panować nad emocjami, tyle w ogromnym skróćie

Gość wiesława
toteż autorka topiku powinna się poważnie zastanowić czy podoła.Ja uważam ,ze nie podoła-ale nie moja sprawa ,niech ryzykją rodzice dziecka.

Gość wiesława
dobrze, że przynajmniej chce się dowiedzieć...słonko czy czasem nie przesadzasz?

Gość osz kurde. .
ludzie ucza sie od urodzenie co dziecko potrzebuje.a tak pzyjsc nie wiedziec nic o dziecku(dzieciach) oj ciezko ciezko jednak powinno sie prosic o referencje...

Gość
ja też uważam, że to ryzykowne, ale pytanie do znudzenia o do zakrztuszenie już mnie wkurwia :/ a niby matka, dajmy na to 22-letnia, która nie miała młodszego rodzeństwa, to jej pierwsze dziecko i by się jej zakrztusiło? to na pewno by wiedziała co robić? :/ samo urodzenie dziecka nie jest równoznaczne z kursem pierwszej pomocy :/ ja byłam opiekunką dzieci od lat 3,5. nie podjęłabym się opieki dziecka młodszego niż 3 lata, bo nie mam doświadczenia :/

Gość do tej co pyta
własnie powinnas przeczytac ksiazkę o niemowlakach...to ze dzieci Cię lubią nie znaczy ze umiesz się nimi zajmować!!!!!!!!a Twoje pytanie sugeruje ze nie masz zadnego pojecia o dzieciach i matka to wyczuje wiec pracy nie dostaniesz...chyba ze jakas nienormalna matka bedzie chciała dac pod opiekę dziecko takiej "ciemnej"opiekunce

no wiesława mogła olać sprawę a przynajmniej pyta...poza tym nie wiesz jakie ma motywy, może ktoś z rodziny poprosił o pomoc. Ja nie mam żadnej zaufanej niani i jakbym z jakiegoś powodu musiała zostawić z kimś dziecko, z kimś kogo nie znam to wolałabym z kimś z rodziny mimo, że o dzieciach niewiele by wiedział Wszystko zależy oczywiście od sytuacjii i czasu ...

Gość wiesława
pytanie o zakrztuszenie moze cię denerwowac bo jest tendencyjne,ale wydaje mi się ,ze ważne.Jeśli chcesz wiedzieć to ja ędąc w ciąży czytałam bardzo duzo o udzielaniu pierwszej pomocy bo było dla mnie oczywistym,ze jakas groźna sytuacja na pewno się wydarzy.Otóz jeszcze w szpitalu dziecko podczas jedzenia z butli zrobiło się fioletowe:P

Gość
a to bardzo dobrze, mam nadzieję, że matki tak robią, chociaż zapewne nie wszystkie :/ pytanie o zakrztuszenie działa mi na nerwy, bo czasem wygląda na to, jakby rodziców tylko TO interesowało, a nie również inne problemy. poza tym wiedza teoretyczna to jedno, a praktyczna to drugie :/ co z tego, jeśli czytałam wiele publikacji na ten temat, jak żadne dziecko się przy mnie nie zakrztusiło i nie musiałam interweniować :/

Gość wiesława
a wolałabyś zeby się zakrztusiło? bo wtedy woja wiedza by się nie zmarnowała...mysle,ze rodzice o to pytają bo sami się takich sytuacji boją i nie jest to wynikiem zaniedbania,niedopatrzenia ani braku nalezytej opieki