Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość NIKI...

ruchy tylko wieczoram itp... zobatrzcie plis!!

Polecane posty

Gość NIKI...

jestem w 20tyg.odczuwam ruchy tylko wieczorami jak klade sie spac. a ruchy czuje od tyg 19 tyle ze sa one slabe i wczoraj wieczor nic juz nie czulam,troszke sie martwie ze sa one tylko wieczor jak leze i na odatek slabe:( co wy myslicie na ten temat czy to normalne czy cos sie moze dziac. a na dodatek jak chodze dos glugo to dziecko zjezdza mi na dog jak jajniki sai po lewej stronie mam takie zrubienie i boli niesamowicie noga ruszyc nie mozna ani sie ruszyc a co dopiero sie wyprostowac! do lekarza ile za 3dni i na usg ale ja sie martwie!

Gość ..........ciekawska.....mama..
idż szybciutko do lekarza z tymi jajnikami . gin przyjmie cie nawet bez umówionej wizyty. jesteś w ciązy i sie martwisz.. co do wieczornych tylko ruchów myśle ze czessto tak się zdarza , i jest to normalne ze czujesz je w momentach wyciszenia

Gość NIKI...
tylko jedna odpoweidz....no dzoewczny co jest z wami:):)

Gość Czekająca na cesarkę
z tymi ruchami to mam podobnie:)tez odczuwam prawie tylko wieczorem, chociaz dzis popoludniu maleństwo tez fikało w środku:) mam 20 tydzien i czuje jakby w brzuszku siedzial mały motylek:) pozdro i nie martw sie

W 20tyg. ciazy ruchy nie sa jeszcze tak bardzo wyczuwalne przez mame. Nie marw sie, na pewno jest wszystko dobrze. Moze babys kopie np. w pecherz a nie powloki brzuszne i stad te stlumione odczuwanie.

Gość zatroskana
Nie ma sie czym martwic jesli chodzi o ruchy :) One sa jeszcze slabo wyczuwalne i jak sama chodzisz i sie czyms zajmujesz to po prostu ich nie czujesz, a jak sie spokojnie wieczorkiem polozysz to Malenstwo przypomina o sobie :) Czasem to tez zalezy od wzdec - jak bedziesz miec wzdecia to ruchy tez bedziesz slabo czula albo czasem wcale nawet, nawet w wiekszej ciazy. Wiec profilaktycznie najpierw espumisan a potem nerwy :) a jesli chodzi o bol - to ja tez tak mialam ze z lewej strony bolalo mnie okropnie - tak wlasnie jakby jajnik, tak ze sie noga ruszyc nie dalo. Ale nie bylo to nic groznego. Lekarz powiedzial, ze dziecko moze gdzies tam uciska. Profilaktycznie badanie moczu czy to nie od pecherza, ale nic nie wykrylo. Pozdrawiam i zdrowka zycze :)

Gość margolino
W 20 tyg tez czulam ruchy tylko w czasie odpoczynku, czy np wieczorem albo w nocy. Dzidzia jak chodzisz to jest ululana i spi, a jak sie polozysz to juz jej nie lulasz i wtedy sie budzi i sie bawi. Tak mi wytłumaczyl gin. W dzien tez jak chodzisz to po prostu mozesz nie wyczuc ruchow, bo dziecko jest jeszcze male. Za 10 tyg nie da ci spokoju tak sie bedzie rozpychac.

ja tez czulam wtedy dosc slabe ruchy!! nie martw sie na zapas!! pojdziesz do gina i wszystko bedzie ok :D pod koniec ciazy to dopiero bylo szalenstwo :D

W tym okresie ciąży, odczuwanie ruchów tylko wieczorami jest czymś zupełnie normalnym. Ja też tak miałam :)