Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamiaa

PRZEPUKLINA PACHWINOWA ....czy kogoś synek to miał???

Polecane posty

Gość mamamiaa

Gość mamamiaa
moje dziecię ma 2,5 miesiąca i coś takiego pojawiło się po prawej stronie...Czy czeka nas operacja? czy narazie tylko obserwacja.Prosze o rady doświadczonych mam....🌼

Gość mamamiaa
czy naprawdę żadna z tutejszych mam nie miała tego problemu?Szczęściary!

mój synek miał przepukline pachwinową.Zoperowaną - pierwszą w wieku 4 lat a druga w wieku 6 lat. Byłas u lekarza? czy to na pewno przepuklina? Pytam bo mój synek w wieku chyba 8 miesięcy też miał zgrubienie w pachwinie ale to nie była przepuklina tylko jakis tam wodniaczek ,który sam zniknał po ok miesiącu.

On jest jeszcze malutki nie mam pojęcia czy u takich dzieci operują. Operację trzeba zrobic bo może dojsc do uwiezniecia a wtedy to już na cito trzeba.Wiec lepiej nie czekac bo jak przepuklina wyskoczy to już nie zniknie a po co ryzykowac.tak mi tłumaczył chirurg. Operację zrobilismy w prywatnej klinice 20 minut po wybudzeniu zabralismy go do domu.Nastepnego dnia p.doktor przyjechała na wizyte ,zobaczyła opatrunek i za chyba 7 dni udalismy się na sciągniecie szwów.Oczywiscie 5 albo 6 dni lezenia i nie wstawania.

Gość mamamiaa
WIELKIE DZIĘKI! Szwedzia nie byłam jeszcze u lekarza ale mój mąż miał operowaną przepuklinę w tym roku i mnie wystraszył że to może być właśnie to:( Byc może jest tak jak piszesz,że to wodniaczek -OBY-ale wiadomo sprawdzić trzeba.Dzięki za odzew:)NovemberRain także dzięki.

Gość Jabłkowa Wróżka
Witam. Co prawda nie jestem jeszcze matką i nie mogę powiedzieć nic z własnego doświadczenia, jednakże zarówno mój mąż, jak i jego brat odziedziczyli problemy przepuklinowe po swoim tacie. Mój mąż-pachwinową, mój szwagier - mosznową. Męża wygnałam na zabieg 3 lata temu dopiero, szwagier jest po kilku - od maleńkiego i ma nawroty:/ Ale nie o tym chciałam pisać. Pod Poznaniem jest specjalna klinika http://www.hernia-clinic.home.pl/indexp.html zajmująca się przepuklinami - tam również operowany był mój mąż. Oczywiście zabiegi sa płatne (nas wyszło to ok. 2 tys.), jednakże od czasu zabiegu mąż zapomniał o problemach. Nie chcę tu robić reklamy, ale - warto się z nimi skonsultować w kwestii Twojego |Skarba. Pozdrawiam.

Gość mamamiaa
tylko,ze ja mieszkam w Krakowie .Myślę że tutaj także ktoś sie znajdzie ale dziękuję.

Gość Jabłkowa Wróżka
My mieszkamy w 3-mieście. Na tę klinikę zdecydowaliśmy sie z 2 powodów - 1 polecona przez kilku znajomych, 2 - mąż nie mógł sobie pozwolić na 3 tygodnie nieobecności w pracy. Fakt - opuścił zaledwie 5 dni:) - wliczam również pobyt w domku. W tej klinice stosują nie standardową siatkę, al kanadyjską metodę na tzw. zakładkę. Nawet blizny wielkiej nie ma:) Powiem jedno - my jesteśmy zadowoleni:) Pozdrawiam.

Gość dzieciom nie zakladaja siatki

Gość Jabłkowa Wróżka
a czy ja piszę, że zakładają??? Opisałam tylko przypadek dla porównania :P Czepiasz się, a nie wiesz czego.