Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anuLkA19_

ILE SIE ZARABIA NA STAZU

Polecane posty

kurde nie wiem jutro ide na rozmowe praca na staz w biurze nie wiecie ile sie dostaje???

Gość jhvhjvh
450zł

Gość jhvhjvh
8h/dziennie przez 5 dni w tygodniu.

Gość ihaha
pracujesz tyle, ile osoba na danym stanowisku. Jeśli będziesz zatrudniona jako pracownik biurowy, to pracujesz tyle, co inny pracownik biurowy w tej firmie. Tak to już niestety. Czasem w niektórych instytucjach trzeba na stażu chodzić na zmiany i pracowac po10 godzin z ate śmieszne grosze, ktorych aż nie wiadomo na co wydać :O

Gość ihaha
ja już od roku jestem na stażu. We wrześniu kończę na szczęście, bo gdy odbieram taką sumę, to mnie skręca... Połowa idzie na paliwo w dodatku.

Gość ihaha
480 sie dostaje teraz

i ile zarabiasz 450 tak???kurde a ja musze sobie oplacic szkole dac 200zloty na zycie do domu i kupic bilet wiec wychodzi to 650zloty heh a gdzie jakis gupi kosmetyk chociaz:(nie no to straszne

Gość 480 zeta

o rany, co za odpowiedz! A gdzie ten staż? Na jakim stanowisku? Ja jako programista dostałem 1300zł netto w Szczecinie, co prawda praktyki a nie staż, ale to prawie to samo.

Gość alinka23...
zarabia sie cos okolo 450 zl ale masz 2 dni w miesiacu wolne no i czasem pracodawca cos doklada od siebie wiec jesli bedziesz miala dobrego szefa to dostaniesz normalna pensje.

Gość ihaha
no sorry praktyki a staż to zupełnie co innego. Staż jest przez urząd pracy i dostajesz 480 złotych. Chyba ci się pomyliły pojęcia

Gość alinka23...
bo te 450 to oczywiscie z urzedu

Gość ihaha
szefowie zazwyczaj biorą stażystów po to, zeby nie płacić normalnemu pracownikowi, więc chyba nie ma takiego, który by jeszcze dopłacał do stażu

Gość ihaha
no jasne, że wolne tego by jeszcze brakowało :D

Gość alinka23...
nie zawsze sa wolne to zalezy jak sie w danej firmie pracuje

są też tacy sprytni pracodawcy,którzy latami obsadzają jakieś stanowisko stażystami i nie mają zamiaru nikogo zatrudnić na stałe :)

Gość alinka23...
sa tacy bo wtedy i tak wychodzi im o wiele taniej dokladaja od siebie jakies 400 zl

Gość alinka23...
a to dlatego ze teraz ciezko jest o stazyste ktory bedzie robil za takie marne grosze

niezle cwaniaki nie no chcialabym wyjechac za granice do pracy kurde ejstem po maturze:( tutaj wszedzie daja 3-5zloty na godzine ale te 5zloty to raczej faceci dostaja masakra

Gość ihaha
dokładnie, ja jestem właśnie na stanowisku pracownika biurowego, które ciągle obsadzane jest przez nowych stażystów. Po co szef ma płacić, skoro chętnych na staż nie brakuje, a stażysta zrobi wszystko to, co normalny pracownik. jednym słowem staż to jest straszny wyzysk. Ale ja szefa mam super. oprócz urlopu mam czasem dni wolne i piątki, gdy jade do szkoły. Ale wszędzie gdzie słyszę, nie mają tak dobrze jak ja.

Gość ihaha
cięzko o stażyste? Ludzie nie mają pracy, więc żeby dostać się na staż sa kolejki w tej chwili! Każdy liczy, że bedzie potem zatrudniony, ale po co, skoro przyjdzie inny stażysta

Gość zdecydowanie tak
a to gdzie tak ludzi brakuje? chyba absolwenci kierunków "marketing i zarządzanie" albo inne gry i zabawy, europeistyki, filologie wschodu słońca i temu podobne geografie teologie

Gość zdecydowanie tak
co ja napisałam :) miało być nie brakuje :)

Gość ihaha
no wiesz oprócz tych, których wymieniłeś istnieje jeszcze masa ludzi z wykształceniem średnim

Gość zdecydowanie tak
akwizytorzy ulotkarze. Jeszcze facet sobie coś znajdzie. Ale dziewczynie to sie nie chce dźwigać nosić (lub nikt nie chce żeby dziewczyna dźwigała nosiła) a i w głowie pusto, to za co tu płacić?

Gość ihaha
co?? Oczywiście musiała tu zajrzeć jakas osoba, która robi zamieszanie. A co uważasz, ze dziewczyny na stażu maja pusto w głowie, więc nie ma im za co płacić? daruj sobie człowieku, bo aż żal czytać.