Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Mała czarownica

Kara śmierci- popieracie?

Polecane posty

Gość Kurna przestępcy którzy
sami są ofiarami przemocy to mają przesrane. Nie dość, że oberwali od życia, to jeszcze pakują się w bagno i mają karę. Głupie społeczeństwo, to wszystko koszty społeczne zidiociałych narodów. Wqrwia mnie to. Resocjalizacja sracja gracja, weźcie mnie nie osłabiajcie, akurat taki morderca chce się uczyć na nowo... ta... absolwent zsz lub podstawowej ledwo ledwo. sorka. ale śmiać mi się chce.

Zapewniam cię , że samo odbycie kary nie zmieni człowieka. Wiem to na sto procent na przykładzie narkomanów. Potrzebna jest dobra terapia, program resocjalizacyjny.

Gość po niektórych stanach usa
widać że kara śmierci nie zmniejsza przestępczości, do czego to prowadzi, do rozwoju przemysłu śmierci, legalnie, no bo przecież "zgodnie z prawem". Pierdolenie takie. Polska i tak nie może wprowadzić kary śmierci, na szczęście, bo jest w UE i chooj. I dobrze. No chyba że staniecie się kolejnym stanem USA.

kurde ludzie przeciez----> sprobuj to moze powiedziec, ofierze pedofila, albo jeszcze lepiej niezyjacej ofierze brutalnego mordercy. Dla mnie nie ma za to kary, ktora powinna sie zakonczyc.

Gość co ty pieprzysz maniak
jaka terapia, jaka resocjalizacja, chłopcze, państwa ledwo wyrabiają na tradycyjne więziennictwo, ty se zdajesz sprawę ile by TERAPIA kosztowała? Chłopcze! Co ty myślisz że wsadził, wyjął i gotowe? To lata są potrzebne i zgoda przestępcy! Jak się nie zgadza to nowe koszta sadowe! Chłopcze, to dlatego w stanach stosują karę śmierci, taniej niż resocjalizować, nigdy nie słyszałeś ile terapeuta bierze za wizytę? Tylko dobrze sytuowani ludzie sobie mogą pozwolić a nie budżet!

Gość o ile ofiara pedofila żyje
to może COŚ zrobić ze swoim życiem i przeżyć je w miarę komfortowo (jeśli tego chce), ofiara mordercy - no cóż, z jednej strony ma z bani, z drugiej I TAK NIC NIE PORADZISZ. Niestety tak to już jest że życie kończy się śmiercią.

czytaj dokładnie posty, juz napisałam cos o terapii w Polsce. A co może maja tam tylko leżeć do góry dupa i żreć za moją forsę???O to chodzi jak sie zamyka , żeby naprawic tych ludzi ,przynajmniej stworzyć im taką szanse . Jasne , ze nigdzie na świecie nie przeklada sie to tak , że na 50 zamkniętych wychodzi 50 aniolków.

Wychodza, popelniaja koleja zbrodnie i wracaja do wiezienia, bo tak, czy inaczej nie umieliby zyc na wolnosci, po wielu latach odsiadki:O Resocjalizacja? tym sie tylko podniecaja studenci tego kierunku:)

Gość terapeuci
Czekoladowy maniak....terapie??? I moze jeszcze powiesz, ze rzeczywiscie ja robia???

Jestem za karą śmierci ... Z jakiej racji mam utrzymywać jakiegoś zwyrodnialca, który np. zgwałcił i zabił wiele osób ...

Gość OCZYWISCIE nie popieram
a to tylko dlatego ze perspektywa smierci w ciagu paru minut jest o wiele lepszym rozwiazaniem dla takiego degenerata niz gnicie dozywotnio w pudle o zaostrzonym rygorze

a co powiedzieć o mordercach , pedofilach gdy dostają dożywocie ? i sobie życie spędzają za kratkami, mając miejsce do spania i jedzenie ?? za czyje pieniądze?? za karą śmierci jestem. czas by przestępcy zaczeli się bać, bo nasze prawo jest śmieszne, chcoiażjesteśmi w UE także jest to nierealne by wprowadzono u Nas karę śmierci.

Gość terapeuci
Jedyny problem polega na tym, ze w Polsce nie ma wiezien o zaostrzonym rygorze:O

Gość pracują jasne tylko bez
żadnej motywacji... finansowej... weź czekoladowy, jakiś zacofany jesteś. mają leżeć... w takim układzie to "normalni ludzie" by się z przestępcami zamienili na miejsca, bo czego jak czego ale pracy to u was nie ma, trudno dostępne dobro to jest. Kuźwa, przecież żeby zorganizować pracę, to trza nakładów finansowych, ale ty kurwa nie myślisz. o essssssssu a więźniowi trzeba za pracę zapłacić, bo tak stanowi prawo; część może odrobić "w społecznym czynie" ale 20 lat więzienia? I czyn społeczny? Weź przestań.

nie wiem jaka wy macie wizje wieziennictwa w Polsce, byc moze posilkujecie sie tylko stereotypowymi gadkami (oni zyja na nasz koszt) moj kumpel ostatnio opowiadal jakie niestworzone czasem rzeczy wyprawiaja tylko dlatego by wyjsc choc na chwile z wiezienia do szpitala chocby nawet .(polykanie gwozdzi, chlastanie sie po lapach, nacinania skalpelami ) to tylko nieliczne z nich

Motywacja finansowa dla więźniów, no , no . Jedzenie , spanie , siłownia i jeszcze motywacja finansowa.Zdanie moje jest takie skoro zamyka sie ludzi do więzienia i dostaja tam wikt i opierunek , to dajmy im tez terapię, zajęcie( za darmo maja pracować) . Dobra terapię, skuteczną, opartą na światowych standardach.

Gość ta motywacja dla więźniów
źle się czujesz, dla terapeutów gamoniu/i już się nie powtarzaj

resocjalizacja wiezniow jak najbardziej, tylko ze w przypadku tych ciezszych degeneratow psychopatow to raczej z marnym skutkiem

Gość terapeuci
Oczywiscie nie popieram------> rzeczywiscie wzruszajace:O Dla mnie moga polykac nawet cale wiadra, a nie same palaki (jak to sie zdarzalo). Oczywiscie, sa ludzie siadzacy nie za swoje winy, ale mordercy, gwalciciele i pedofile, powinni sie taplac we wlasnym g....

Gość nie popieram
Ludzie nie za powazny topik jak na to forum???Zmieńcie dział:P

ale to co napisalam wcale nie mialo Cie wzruszyc tylko niejako uzmyslowic ze sytuacja w wiezienich wcale nie przedstawia sie tak kolorowo jak niektorym sie wydaje, oczywiscie nie mowie o wlamywaczach czy innych lzejszych przestepstwach

Gość terapeuci
Mnie sie nie wydaje. Ja doskonale wiem, jak jest w wiezieniach i uwazam, ze odizolowanie bandziorow od swiata, to dla nich watpliwa kara w porownaniu z krzywdami, ktore wyrzadzili.

w takim razie co proponujesz?

watpliwa?a chcialbys spedzic np.30 lat w jednym pomieszczeniu przez reszte zycia?? Kara sierci moim zdaniem to dla nich poprostu wybawienie

Gość terapeuci
Kara smierci, to zbyt proste rozwiazanie. Ale 30 letnie odizolowanie bandziora od swiata, jako jedyny srodek dyscyplinujacy, tez nic nie zdziala. Ja to bym ich do kamieniolomow ruskich wysylala:D

gdybym ja sama mogla wymyslec dla nich kare to byla by rowniez o wiele bardziej drastyczna, ale niestety my tutaj rozpatrujemy fakty, a nie wlasne fantastyczne wizje

Gość Najlepsze rozwiązanie to ...
... dożywocie w pojedynczej celi bez jakiegokolwiek kontaktu z innymi ludźmi (np. posiłki podawane przez maszynę, itp.). Z jednej strony w razie udowodnienia niewinności skazanego można go wypuścić i wypłacić odszkodowanie (w przypadku kary śmierci takiej możliwości nie ma), a z drugiej strony mamy gwarancję, że delikwent nikogo nie zabije i - co bardzo istotne - nie zleci zabicia kogoś za pośrednictwem współwięźniów (W USA był taki przypadek - Clarence Ray Allen). Warunek jest jeden: żadnych przedterminowych zwolnień, żadnych widzeń, żadnych współwięźniów, żadnego kontaktu nawet z "klawiszami". Tylko to daje gwarancję bezpieczeństwa.