Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfdfdf

PORÓD TO NAJGORSZA RZECZ NA SWIECIE!!SAME ZOBACZCIE

Polecane posty

Gość Small
No coż.Sama natura.Wygląda obrzydliwie ale to jest życie

Zastanawiam się jak niektóre osoby wyobrażały sobie poród.. Że mała kuleczka wyskoczy, bez krwi, bólu, dziwnych pozycji. Ja jeszcze nie miałam i te zdjęcia tez mnie jakos przestraszyły, ale nie jest to ani obrzydliwe ani obleśne. Tak juz po prostu jest. Chociaz na pewno nie pozwoliłabym na zdjecia i umieszczenie w necie. To jest sprawa intymna.

Gość jejeq co po niektorzy
tutaj naprawde sa dziecmi....delikatnisie sie znalezli..a ciekawe jak wylezliscie na swiat ...szkoda nie pamietacie... piekna kobieta ze swoim cialem i wspanialy porod... zeby wasze zony/mezowie nie mieli z wami tylu wrzasku!

Gość piekna dziecinka

Gość nigdy nie dorosne trudno
Nigdy nie bede w ciazy, nie wyobrazam sobie takiego porodu, bolu i w ogole, masakra zupelna, z ciala robi sie wielka kupa, nie wiem jakbym mogla zyc dalej w takim ciele, bleh przeraza mnie to na maxa, to nienormalne ale dla mnie obrzydliwosc zupelna, pewnie masakryczny bol a tego boje sie panicznie

Gość dajcie_spokój
Przestańcie wyszukiwać kolejne zdjęcia i wklejać na forum! Te kobiety po to się poświęcily i zgodzily na opublikowanie zdjeć, by ich doświadczenia służyly przyszlym matkom, może stanowily pomoc w nauce... A nie by były wykpiwane przez niedorośnięte przekupki na forum. To nie są strony rozrywkowe, nie wolno wam tego robić. Dziwię się waszemu prostactwu. A poza tym - to nie sa porody polskich matek. Na świecie podejście do porodu jest inne i uczestniczą w nich często całe rodziny, znajomi. Bo to dla nich cudowne przeżycie. Nie robily tego po to, by stać się atrakcją niedojrzałych forumowiczów.

Gość anitkaaaa
Nie rozumiem Was. Ja bardzo sie wzruszam ogladajac takie zdjecia. Przeciez to cudowny widok wylaniajacej sie na swiat malej istotki. I mimo ze mam 21 lat to sama pragne miec zdrowie i sily zeby moc zajsc w ciaze i urodzic. Ostatnia rzecza o jakiej mysla rodziny tych kobiet to to ze kobieta wyglada obrzydliwie bo nie ma wygolonego tam, albo jest gruba. Ludzie, to sama natura przeciez, dlaczego sie brzydzicie tego jak naprawde ludzie wygladaja. To takie snobistyczne i krytyczne podejcie.

Gość mimijoe
ja mam poród za sobą i wiedz dziecko dorgie, że są gorsze rzeczy na świecie a każdy poród wygląda inaczej ( tzn. inaczej jest przez kobietę odczuwany..). A jeśli chodzi Ci o kwestie estetyczne, to zastanawia mnie, co robisz, jak masz okres - wymiotujesz przy podmywaniu?

Gość fuujj to wy macie w glowach
do negatywnie nastawionych....co wy do cholery piszecie????a wy myslicie jak sie urodziliscie...uchem albo nosem wyszliscie na swiat?!!!!niedojrzalosc z was wychodzi jak nic....!!!!!!!!!pomyslcie ze wasze matki tez tak wygladaly!!!!!!i co myslicie ze wasi ojcowie jak wasza matka byla w ciazy i rodzila to na kurwach siedzieli!!!!!chyba waszym zdaniem tak skoro byly takie obrzydliwe i oblesnie!!!!!co do ciala to i tak predzej czy pozniej nawet jak nie urodzicie dziecka bedziecie pomarszczone z obwislymi cyckami...tyle ze ja wolalabym miec dziecko niz z ostac sama na starosc!!!!!ale wy widze wolicie umrzec sami ale bez rozstepa i obwislych cyckow!!!!!powodzenia ps mam kolezanke ktora ma 23 lata,po ciazy jej cialo zmienilo sie nie do poznania,ma rozstepy obwisle piersi,ale ma wspanialego faceta...przystojnego odpowiedzialnego ktory poza nia swiata nie widzi....nie lata mu glowa na prawo i lewo za super laskami,bo ma ja...to jest milosc wlasnie....a wy pustaki myslicie ze wyglad to wszystko i dlatego JESTESCIE SAME W WIEKSZOSCI.....!!!!!!!!!!!

Gość fuujj to wy macie w glowach
poza tym nawet jak znajdziecie sobie faceta to was rzuci dla ladniejszej bo zawsze taka sie znajdzie!!!!a najlepsze bedzie ze rzuci was wlasnie dla kobiety ktora mu dziecko urodzi...a wy wpadniecie w depresje zaczniecie wpierdalac i sie roztyjecie pojawia sie rozstepy,zapuscicie sie,urosna wam wlosy po pachami...i wtedy to bedzie oblesne!!!!!a kobiety normalne kobietki beda mialy piekne dzidziusie i wspanialych mezow i beda szczesliwe.... DO KOLESI....WY TO DOPIERO JESTESCIE OBRZYDLIWI...WY TEZ ZOSTANIECIE SAMI NA STAROSC...UMRZECIE W CIEMNYM POKOJU I BEDZIECIE TAM LEZEC TYDZIEN AZ ZACZNIE SMIERDZIEC I SASIAD POCZUJE,BO NIKOGO NIE BEDZIECIE MIELI PRZY SOBIE PRZEZ TAKIE MYSLENIE!!!!

Gość omatko
Jako facet stwierdzam, że takiej obleśnej baby patykiem bym nie tknął. Nawet nie wiedziałem, że podczas porodu taka kapciora jest wielka :D:D:D Tfu I te włochy na cipsku, cyce jak u dojnej krowy, i jeszcze się taka chwali wszem i wobec, że urodziła. Miliony kobiet rodzi i jakoś się tym publicznie nie chwali.

Gość nowaala32
Witam rodziłam pół roku temu i jakoś mnie te zdjęcia nie przerażają. Zazdroszczę tej kobiecie że rodziła w domu a w publicznym szpitalu. Tam nie masz żadnej prywatności. Ruch jak na ulicy a ty sobie leżysz na tym okropnym łóżku i się wijesz z bólu i wierzcie mi mało mnie wtedy obchodziło jak wyglądam. Tak was czytając myślę że jesteście po prostu głupie.

Gość muszlelka
no nie moge wytrzymam jak czytam te glupie wypowiedzi ze to olesne ze fuj ze takie braydkie rozepchane kobiety...ludzie zastanowcie sie co wy za glupoty piszecie!!! podejzewam ze wiekszosc z was wierzy ze ich bocian przyniosl skoro tak mowicie... ja uwazam ze ze wzgledow estetycznych zdjecia nie sa moze piekne ale ale piekne jest to nowe malutkie "zycie" i prawde mowiac wzruszam sie jak ogladam te zdjecia:)

Mnie te zdjecia tez nie przerazaja. Nowaala masz racje, ja tez bym wolala rodzic w domu niz w szpitalu.Chodziaz mile wspominam swoj porod, byl latwy i szybki. Pozdrawiam;)

Gość omatko
muszlelka, Weź no kobieto czytaj ze zrozumieniem, co? :D Nikt nie wierzy, że przyniósł go bocian. Ale to nie jest równoznaczne z faktem, że te zdjęcia to totalna porażka. Są wstrętne do zerzygania. Kobieta podczas porodu jest po prostu obleśna i tyle. Taaa, wiem, zaraz napiszesz, że dzieciątko wszystko wynagrodzi, i inne podobne banialuki. :D Fu, obleśne babsko z zakrwawionym cipskiem :D

Gość muszlelka
to byla metefora z tym bocianem.... bo jak sie to czyta to tylko to mi do glowy przychodzi. przeciez to tak wlasnie wyglada... mam 21 lat i o dziecku narazie nie mysle bo mnie na nie nie stac i nie mam ustatkowanego zycia ale to nie jest powod zeby po obejrzeniu takich zdjec mowic ze nigdy sie nie bedzie rodzic bo to jest oblesne i wyglada sie jak wyciorana krowa za przeproszeniem... obrazacie w ten sposob swoje matki ktore was wlasnie w ten sposob a nie inny rodzily...

Gość omatko
Dalej nie jarzysz, bidulo. Ja to wszystko wiem! I dalej to niczego nie zmienia. Nie zmienia tego, że poród jest obrzydliwy. Chcesz na ten temat polemizować? Fakty to fakty. I jak niby matkę obrażam? Myślisz, że jej się poród podobał, był miły i przyjemny?

Gość mimijoe
bo to nie są zdjęcia do podziwiania, tylko do zilustrowania porodu, ewentualnie do uwiecznienia intymnych przezyć kobiety, bo subiektywnie rzecz biorąc, dla niej było to zapewne piękne, wzruszające przeżycie!

Gość omatko
No fakt. W dzisiejszych czasach słowo "intymny" nabiera zupełnie innego znaczenia. :D

Gość mhhg
Obrzydliwy? Zależy, z której strony patrzysz. Jeżeli jestes widzem porodu obcej kobiety pewnie tak. Sprawa wygląda jednak inaczej gdy jestes zaangażowany uczuciowo, wiesz ze rodzi ukochana kobieta (dla ciebie zawsze piękna), CZęść cIEBIE tWOJE DZIECKO. Wtedy nie myślisz o estetyce. A operacje, czy sa estetyczne? Zresztą akt seksualny w zblizeniu tez nie jest estetyczny.

Przyrównywanie estetyki aktu seksualnego do porodu to raczej chyba nie na miejscu jest ;) Poza tym, uważam, że akt seksualny, nawet w zbliżeniu, jest szalenie estetyczny. Gdyby nie był, nie byłoby fotografii erotycznej (artystycznej), filmów, i wiele innych.

Gość ldc
chyba chodzi o zbiżenia genitaliów, to nie jest erotyka

Nie rozumiem. Genitalia nie są estetyczne? Niby dlaczego? Umiesz to jakoś racjonalnie wytłumaczyć?

Gość Idc
To wszystko kwestia przyzwyczajenia. Gdyby ciągle pokazywano Wam poród podejrzewam, ze widok ten przestały was szokować.

Przepraszam bardzo, ale kobieta rodzaca NIGDY nie bedzie piekna i sam akt takze nie! Co nie zmienia faktu, ze przyjscie na swiat malego czlowieczka to cud natury i ogromne przezycie dla rodzicow! ALE sam AKT jest obrzydliwy. I ja doskonale rozumiem, ze mezczyzn taki widok moze degustowac, bo mnie KOBIETE takze nie zachwyca jak niektore z was tu...I dodam, ze w zyciu nie pozwole W ZYCIU!! aby moj maz ogladal mnie OD FRONTU!!! w trakcie porodu. Ze mna bedzie, bo sam chce byc, ale bedzie ZA!!!! glowa i nie bedzie razem z lekarzem TAM mi zagladal i robil zdjec! ale juz to napisalam gdzies wczesniej...:)

a jaki dyskomfort dla poloznej ktora w nienaturalnych pozach wygina sie przy odbieraniu porodu musi na kleczkach byc - no przepraszam bardzo ale to polozna jest dla rodzacej a nie rodzaca dla poloznej! chcialabys zeby ci ktos wybieral pozycje w ktorej musisz rodzic? kobiety same powinny decydowac co jest dla nich najlepsze a ze polozna musi sie polozyc czy cos to juz najmniejszy problem! to ona jest dla rodzacej a nie na odwrot! poza tym jezeli kobieta chce byc nieogolona to jej sprawa, nic wam do tego, nigdzie nie ejst napisane ze musi sie ogolic... kobieta podczas porodu nie mysli jak wyglada, czy ma makijaz i jak sie fryzura trzyma... ona mysli tylko o tym zeby sie skonczylo! a ze jej piersi wygladaja tak a nie inaczej, no coz takie zycie i jak sie nie podoba to nie patrzcie !!

Gość szprota 999
uwazam, że fakt, te zdjecia sa obrzydliwe, aczkolwiek czego innego mozna sie bylo spodziewać? w koncu to zdjecia z profesjonalnej strony o porodach, a nie dla takich matołków jak my, na ktorych widok rodzącej kobiety zadziała jak antykoncepcja (nie mowcie ,że teraz nie pomyslicie 2 razy ,zanim pojdziecie do łóżka). za to nie dokonca jest fair, że ktos wkleja tu te zdjecia, po to tylko, aby całe forum roztrząsało jakie to jest OBRZYDLIWE.

Gość ldl
Przyznam się, ze nawet nie oglądam takich stron, bo i po co. Urodziłam dwoje dzieci i nie musiałam oglądać takich widoków. Jeżeli chcesz kogos postraszyć to moze studentów medycyny, albo przyszłe połozne, bo to oni bedą narażni na te "obrzydliwości'' My kobiety nie oglądamy tego z tej strony, zresztą nasi mezczyxni asystujący przy porodzie tez nie. Ale jak chcesz się napawać srachem to juz Twoja sprawa. Bo to nie jest argument żeby nie mieć dzieci (nie bo poród nie jest estetyczny- to chore) znajdź lepszy.