Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytampytampytam

swędzi i piecze..

Polecane posty

Gość pytampytampytam

od pewnego czasu swędzi i piecze mnie pochwa oraz mam biały śluz.. to grzybica czy coś innego? może ktoś wie?

masz grudki w śluzie? taki \"serek\"? jesli tak to grzybica tak czy siak musisz isc do gina

Gość pytampytampytam
tak mam ale nie wiem czy pojde bo się wstydze:P (mam 15 lat) :(

oj grzybica moze byc nawet bez tych grudek i sluzu, sama mialam to wiem:) u mnie wystapilo tylko mocne pieczenie i swedzenie i kiedy kochalam sie z chlopakiem po kilku sekundach czulam taki bol ze cholera...

a jak sie grzybica zarazilas o ile to grzybica? jesli cie cos niepokoi to powinnas isc do gina, jesli sie wstydzisz to wybierz babke:)

Myslę, że to grzybica. Może czasem przebiegać prawie \"bezobjawowo\"...Czyli np. tylko swędzenie bez upławów i przykrego zapachu.

wiem ze sie wstydzisz ale musisz isc, nieleczona grzybica to powazna sparawa i trzeba ja leczyc antybiotykiem na recepte popros mame zeby zaprowadziła cie do swojego lekarza, powiedz mu ze to twoja pierwsza wizyta i sie wstydzisz- zrozumie

Gość też tak mialam
grzybicy raczej nie miałam - pochwa mnie swędziała - brałam witamine B2 i przemywałam pochwe rywanolem i przeszło po 3 dniach.

Gość pytampytampytam
no wstydze sie starsznie:O a jak można sie zarazic ta grzybica?:P osttanio zaczelam chodzic na basen myje sie czesto

a uprawiasz seks? tu tez sie mozna zarazic:) no moze na basenie sie zarazilas, wszystko mozliwe:) lepiej idz do gina, badanie trwa kilka sekund i nie jest takie straszne :)

I przy antybiotyku koniecznie kup sobie coś osłonowego.. np.Trilac. Z resztą zapytasz w aptece to cos Ci dadzą. Idz konieczni do ginka!!!!

Gość pytampytampytam
do-też tak mialam a miałas biały śluz ?

Niestety Trilac nie uchroni przed drożdżycą, bo działa oslonowo głównie w obrębie układu pokarmowego (choć drożdżyca może być wynikiem nieleczonej grzybicy układu pokarmowego). Trzeba niestety stosować środki dowcipne, jeśli jest się wrażliwym \"tam\" - przy antybiotykach.

Czasem takie coś dostaje się paradoksalnie od nadmiernrj czystości, basen, seks..Nawet źle dobrane śroki higieny intymnej zabijaja tre \"dobre\" bakterie i wtedy nic Cie tam juz nie chroni i...mają okazję poszaleć \"złe bakterie\" i grzyby.(mówię w uproszczeniu)

Gość też tak miałam
nie miałam białego :)

Gość pytampytampytam
a moge pojsc sama? bo dopiero w sierpniu skoncze 15

Gość pytampytampytam
a moge pojsc sama? bo dopiero w sierpniu skoncze 15

Gość sonne sig
możesz iść sama

Ja tez tak mialam i o ile dobrze pamietam mialam z 15 lat jak sie zaczelo swedzenie...nie poszlam do gina, przeszlo samo. Ale potem nawracalo...i musialam isc. Gin dala mi jakies czopki i plukanke ( juz nie pamietam nazw). Ale moge ci doradzic zeby szybko sie tego pozbyc - masc clotrimazolum ( mozna kupic za 3-4 zl w aptece bez recepty) i miejsca intymne sobie smarowac. Lub tez mozna kupic sobie plukanke Tantum w saszetkach, tez pomaga. Obecnie jak mnie czuje jakies podraznienie od razu smaruje clotrimazolem i mam spokoj...

A jak bedzie nawracac nie masz wyjscia, musisz isc do lekarza. I dostac to mozna czasem od zlego proszku do prania, podraznienie, zmiana srodowiska i gotowe...A baseny sa szczegolnie postrzegane jako zrodlo grzybicy. Nie tylko narzadow rodnych.

Gość pytampytampytam
do Surfitka: mascią clotrimazolum mam sobie smarowac wargi sromowe czy ten nabrac na palec i pochwe?:P bo nie mam pojęcia. A jak zrobić tą płukanke? mogła bys opisac? aha i po ile dniach, tygodniach przyszło Ci to używając masci i tantum?

Gość gegdf
całe sobie posmaruj mascia a dobre też sa globułki clotrimazolum- tanie, bez recepty i mi po 1 juz przeszło