Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anita o

Nie wychodzi mi łuk na placu

Polecane posty

prawdziwa jazda polega wlasnie na lampieniu sie w lusterka, a nie na jakies slupki ktorych na normalnym parkingu nie masz. wiec ktos, to twierdzi ze nie mozna patrzec w lusterka sie myli.

Gość kolezanka franka
a jak sie juz wyjedzie na prosta to w mikrze trzeba pilnowac, zeby srodkowy slupek byl miedzy zaflowkiem pasazera za toba, a tym srodkowym i powinno byc git

wyobraź sobie, ze jednak są takie auta ;) jakby daleko nie patrzeć służbowo jeżdżę kangurem blaszakiem i tam po prostu tego lusterka nie ma, jest zwyczajnie zbędne, bo nie ma szyby z tyłu. i trzeba sobie radzić tylko z bocznymi, ale trochę wprawy i nawet zatoczka idzie jak po maśle. no i wszystkie blaszaki tak mają, a są to auta do 3,5 t, więc może nimi jeździć każdy, kto posiada B no a niektórych kombi czy minivanach (jak np. scenic), to we wstecznym obejrzeć sobie możesz jedynie fragment świata, bo albo zagłówki zasłaniają, albo ludzie z tyłu, albo po prostu samochód jest tak skonstruowany, ze wiodcznośc we wstecznym jest minimalna.

Gość kanalijka
przeczytaj sobie regulamin zdawania prawojazdy w obojetnie jakim wordzie, w lusterka mozna zerknac ale nie dlugo sie w nie patrezc, wiesz co to znaczy zerknac ? nie zdazysz za wiele zobaczyc, a po parkindu to sie w lusterka nie gapie tylko przez ramie. Gdybym sie w lusterka pztrzyla to sasiedzi mieliby niezle samochody poobijane

w autach, na ktorych ludzie zdaja prawko czyli punto, corsa albo micra sa te lusterka.

Gość niektorzy tu piszą ze wykonac
pół obrotu to 180 st.a cały to 360 st?

a kolegi jakieogś z samochodem nie ma? niue wierzę :) ja jeździłam z ojcem, ale np. moja kumpela z klasy jeździła z naszym kolegą, który wtedy juz miał prawko i samochód.

Gość kolezanka franka
no wlasnie teraz jest motyw, na sposob kanadyjski sie niby jezdzi i masz sie patrzec w tylna szybe, a w lusterka tylko zerkasz

dobrze ze zdawalam to prawko x lat temu, bo kurcze jakbym dzisaij miala sie stosowac do tych wymogow to bym padla na samym wstepie :P

Gość wy piszecie o tych słupkach
a ile jest wogole tych słupkow?

Gość wynika z tego ze patrzec tylko
na prawe boczne kustero? a lewe boczne lusterko, czy tez korzysta sie z niego na łuku?

u nas zdaje sie na aveo i mój instruktor nauczył mnie na słupeczkach skrętów a na prostej przez prawe ramie centralnie na słupek środkowy ............... na początku horror w najlepszym wydaniu teraz jest ok - nie wykraczam nie najeżdzam za linie - wycwiczyłam jak małpa ten łuk.

Gość kanalijka
nie wiem ale przy ruszniu do tylu masz 1 pozniej drugi i zaraz obok drugiego jest trzeci, oprócz tego interezuje cie tylko ostatni srodkowy i łuk gotowy

Gość ZROZUMCIE
na egzaminie NIE WOLNO patrzeć się w lusterka!!!!!!! przy prostowaniu można sobie tylko zerknąć cały czas powinno być się obróconym i patrzeć w tylnią szybę...!!!!

Gość kanalijka
ja nie zdalam przez instruktorke bo mnie nauczyla na lusterkach wiec na egzaminie pojechalam pierwszy raz bez patrzenia prosto na slupek

no ale co z tego, ze są te lusterka, skoro jak zda egzamin to być może będzie musiała wsiąść w coś, co nie ma? bo przecież są małe auta, które też nie mają - własnie kangur i jemu poodbne, czy też nawet zwykłe osobówki, którymi poruszają się przedstawiciele handlowi - czasem jest to np. corsa a z tyłu ma szyby tak zaklejone reklamami, ze świata nie widać -więc nawet jak jest lusterko, to tylko po to, żeby makijaż poprawić ;) pandy czy uno, czy inne małe auta w wersji van też często maja z tyłu baaardzo ograniczoną widoczność.

Ja korzystam z lustrek bocznych po minięciu łuku żeby wyprostowac kola ............. a potem to już tylko do tyłu.

Gość już mnie szlag trafia
kurde z jakiego miasta jestescie te co nie umiecie ja was naucze!!!!!

Gość czyli jadąc
na łuku do tyłu, obserujemy tylko słupki ktore sa z prawej strony? nie patrzymy na słupki ktore sa z lwej strony?chodzi mi o skret na łuku do tyłu

widzisz mnie nauczono że pierwszy słupek pelen obrót - i jest dokładnie tak jak ma być - oczywiście do tyłu . do przedu jest luzik widzisz gdzie jedziesz więc nie ma problemu.

Gość do Whim
pełen obrót, czyli obrót, czyli obrót o 360 stopni?

a koleżanke z autami nie ma? wujków? no nie wiem, kogo jeszcze wymyslić ;) a co do tego, ze nie można patrzeć w lusterka, to nóż się w kieszeni otwiera :o i potem wyjeżdża toto na ulicę i nie wie po co są lusterka, i żeby zmienić pas to sie wygina jak zyrafa, zeby zobaczyć przez ramię w tylnej czy też tylnej bocznej szybie, czy ktoś nie jedzie :o

dokladnie jeden pełny obrót kierownicą szybko sprawnie i po łuku samochodzik jedzie dokładnie po środku a potem jak w lusteku z prawej strony widzisz że samochód znajduje się równolegle do lini bocznej wyprostowanie kół i do tyłu .

jezu nie pełny obrót to 360stopni kierownica musi znależć się w tym samym połozeniu co poprzednio oczywiscie mówie o obrocie w prawo .

Gość do Whim
wiec pełny obrót kierownicy to kierownica do oporu i to jest własnie 360 stopni?

stoisz tyłem centralnie na środku - wsteczny jak pierwszy słupek z prawej strony zobaczysz na wysokości lusterka z prawej strony robisz szybki obrót o 360 stopni w prawo potem obserwujesz w prawym lusterku jak po przejechaniu łuku samochód bedzie równolegle do linii to prostujesz koła i spokojnie do tyłu . Ale uprzedzam tak jest wymierzone na Aveo - jeżeli jedzisz innym samochodem to twój instruktor dokładnie wie jak to zrobić - dopytaj on jest po to żebys się nauczyła ma powiedziec wytłumaczyć takie jego zadanie .