Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość asiołek18888

czy zawod kosmetyczki sie oplaca??????????????

Polecane posty

Gość UpUpUppppppppUUUUPP

Gość UpUpUppppppppUUUUPP

Gość itpitd
wlasnie, mnie tez interesuje ten kurs , dziewczyny napiszcie cos o nim jesli go konczylyscie i w jakim miescie?? oplaca sie go zrobic??

Gość gość
Na zawód kosmetyczki nie robi się jednego kursu, tylko kilka kursów zawodowych. Musisz znać się na paznokciach, wizażu, przydają się rzęsy, depilacja woskiem... Zasada jest bardzo prosta - im więcej potrafisz, tym oczywiście lepiej dla ciebie.

Gość halin b
A studia? Nie są potrzebne? Jak długo trzeba się szkolić, pracować nad sobą, aby faktycznie znaleźć sobie miejsce w zawodzie? Dużo jest w tym momencie pracy w tej branży?

Moim zdaniem w tym zawodzie studia nie są aż tak istotne, ważne są przede wszystkim kursy i szkolenia

Gość gość
najwazniejsze sa umiejetnosci,duzo jest teraz kosmetyczek które dostaja dofinansowanie z UE a nie maja o niczym pojecia i jeszcze pracuja na tanich kosmetykach

Gość gość
z kosmetyczka jest jak z fryzjerka jezeli ktos czuje dryg to sie nadaje a jezeli ktos idzie na kosmetyczke bo nie ma co ze soba zrobic to nie wroze tej osobie super kariery

Gość halin b
I macie racje, całego zawodu uczyłam się przez new nails, nie chodziłam na żadne studia, ani studium, technikum miałam ekonomiczne. Po prostu porządnie przepracowałam szkolenia kosmetyczne i to dało fajny efekt - jest praca i misja w postaci własnego salonu.

Posłużę się przykładem mojej znajomej. Opłaca się, jeśli wciąż będziesz się rozwijać. Branża kosmetyczna jest bardzo dynamiczna i trzeba śledzić nowinki, kształcić się i zdobywać doświadczenie w przeprowadzaniu nowych zabiegów. Jeśli chcesz być tylko makijażystką to odradzam ten zawód, skończysz (jeśli będziesz miała szczęście) w sephorze. Ale jeśli chcesz na poważnie zająć się karierą w kosmetologii radzę Ci iść na praktyki do fajnego salonu kosmetycznego. Moja znajoma może nie wspomina swoich praktyk najlepiej (szefowa strasznie wykorzystywała stażystki), ale nauczyła się tyle, że teraz może sama otworzyć swój gabinet. Umie obsługiwać laser, robić przeróżne zabiegi, do tego oczywiście makijaż i paznokcie. Więc jak najbardziej fajny zawód, o ile włożysz sporo pracy we własny rozwój.

Gość halin b
Tak samo wygląda to przy każdym zawodzie, kto chce się rozwijać i coś osiągnąć ten sobie poradzi, tym bardziej w branży kosmetycznej, a fakt faktem w tej tematyce na wszystkich szkoleniach wychodzi się in plus, o ile się ich uczy, a nie tylko przerabia.

Gość bebe b
Nie jestem kosmetyczką, ale pracowałam w branży w innym charakterze i powiem ci jedno. Przygotuj się, że w większości salonów będziesz zarabiała na zasadzie "na umowie najniższa krajowa od połowy etatu plus reszta jako procent od twojego trafia do twojej kieszeni" Trzeba się nastawić na to, że są miesiące gdy się nic nie dzieje, klientów i twoja wypłata to będzie te gołe sześć stów. Jak wyrobisz sobie renomę to możesz zarabiać nieźle, ale większość z tego na czarno. Wiele zależy od miasta i salonu, ale w większości tak to niestety wygląda. Do tego praca głównie popołudniami i w weekendy, bo kosmetyczka chcąca pracować "od 8.00 do 15.00" nie zarobi nic. Pracujesz wtedy kiedy klienci mają wolne. Z pracą problemów nie ma, chodzi głównie o warunki płacowe a te są właśnie takie.

Gość bebe b
Miejsce w którym pracowałam organizowało szkolenia kosmetyczne. Powiem wam, że drukarka przyjmie wszystko. Za 1500 i wysłuchanie 2 godzin wykładów (plus małe ćwiczenie pod okiem instruktora) dostaje się dyplom. Potem taka panna nie mająca o niczym pojęcia, chcąca otworzyć własny salon w swojej dziurze zabitej dechami, dzwoniła do nas z pytaniem "Mam na fotelu panią w 7 miesiącu ciąży czy mogę jej wykonać fotoepilację????????????" Takie osoby także są dziś częścią branży.

Gość gość
Moim zdaniem to opłacalne, wlasnie się przebranżowiłam i zarabiam dobrze, około 3-4tys miesięcznie, a do tego ciagle się dokształcam! W tym zawodzie trzeba! Ostatnio robilam kurs makijazu permanentnego w perfect glamour na przykład

Zależy jaką będziesz kosmetyczką, ja mam znajomą ona jest bardzo dobra, ma mnóstwo klientek zapisują się do niej te stałe na miesiąc do przodu,a nowe panie czekają po 2 miesiące na wizytę, robi różne zabiegi na buzię. A jej córka paznokcie robi też ma bardzo dużo ludzi, a inne kosmetyczki nie mają chętnych bo ktoś pójdzie raz źle zrobi i potem taką kosmetyczkę omijają.

Gość jantaska
Ja jestem po new nails i szkoleniach zawodowych - tak wszystko opanowałam, tak się nauczyłam wszystkiego co robię. Piękno tego zawodu polega na tym, że wymaga on ciągłej nauki - inaczej zginiecie.

Gość habatek
To jest zawód dla ludzi ambitnych, przeznaczony dla wymagających - i on się opłaca. Wiele zależy od tego jak do tych kwestii podejdziecie. Nie da się niczego zmienić z dnia na dzień, wszystko wymaga czasu.

Gość kebana
Jeśli będziesz w tym dobra to możesz zarabać znacznie więcej niż koleżanki w bardzo wymagających zawodach. A plus kosmetyczki jest taki, że zawodu nauczysz się nawet w kilka miesięcy na szkoleniach zawodowych.

Gość gość
Bez względu na zawód, jeśli jesteś w nim dobra się rozwijasz, to ci się to opłaca, bo będziesz sporo zarabiała, a akurat w kosmetyce to jest podstawa - dobra kosmetyczka nie wydaje na reklamę ani grosza bo ma mnóstwo klientek po prostu z polecenia.

Gość gość
Bardzo się opłaca, ale tylko tym, które są poprostu najlepsze w tym co robią. To nie jest tak, że ktoś nagle zrobi z siebie mega fachowca. Dojście do zawodu trwa - ale miesiące, ale lata. I to dotyczy jedynie wybranych, z talentem.

Gość gość
Jak w każdym zawodzie. Jestes bardzo dobra to zdecydowanie sobie z nim poradzisz - trzeba mieć tylko odpowiednie podejście. I właśnie dzięki niemu zajście odpowiednio daleko wcale nie będzie sprawiało drastycznych problemów.

Gość gość
Beauty lux + solidne działanie - efekty są pewne. Kosmetyczka musi nad sobą pracować, dzięki temu wszystko powinno być w najlepszym porządku. Żeby uzyskać perfekcję w tym co robicie, potrzebujecie czasu. Będzie zaangażowanie, będzie solidność, to będą również efekty.

Gość gość
Też robiłam szkolenie w beauty lux. To oni mnie wszystkiego nauczyli, a przede wszystkim szkolenie było bardzo konkretne. Można powiedzieć, że to właśnie z jego pomocą wszystkiego się nauczyliśmy. Aktualnie robię rocznie jedno szkolenie, którym uzupełniam wiedzę, ewentualnie zdobywam nowe umiejętności. I to mi wystarczy.

Gość gość
Beauty Lux - jako pewna droga do zdobycia zawodu. Działam w tej branży dosyć długo i sobie radzę. Wszystko oparte na szkoleniach zawodowych i wszystkiego się tak nauczyłem.

Gość gość

Jeżeli chcecie pracować jako kosmetyczka to musicie dobrze się do tego przygotować. Warto odbyć kilka kursów i szkoleń, dzięki którym będziecie miały więcej do zaoferowania. Osobiście polecam wam skontaktować się w tej sprawie z www.kak.edu.pl  Jest to akademia kosmetyczna w Krakowie, która posiada ciekawą ofertę kursów i szkoleń.

zgadzam się że do tego zawodu warto się dobrze przygotować, ale przede wszystkim być nastawionym na to że ciągle trzeba będzie doskonalić umiejętności ja robię to regularnie na kursach w szkole New Nails w Warszawie

Gość Lol

Mozna zarobic, ale ja zamykam codziennie o 20  i nie mam praktycznie na nic czasu. Corke widze w niedziele.