Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PENIA

sZKODA MI KSIĘŻY JAK ONI WYTRZYMUJĄ BEZ SEKSU

Polecane posty

o właśnie z kobietami prosze bardzo ale od ministrantów łapy precz

Gość ...........oj............
Doskonałym dowodem na to że księżą lubią sobie podziałać jest mój proboszcz, jego "żona" i dwójka dorosłych już dzieci :) Dlatego jeżeli jestem już w kościele nigdy nie daję na tacę więcej niż 50gr

Gość prosze bardzo ......
i tu jest sprzecznosc . skoro celibat = bezzenstwo , to po co kaza sie spowiadac z seksu odbywanego poza malzenstwem ?? kto mi odpowie na to pytanie ??

czy to oznacza , ze z takiego seksu maja sie tylko zwykli ludzie spowiadac ?

bo przysiegali bezżeństwo i spowiadają się ze zlamanej przysięgi. przynajmniej ja tak to rozumiem

Gość na wiesz co
A gdzie ma się taki ksiądz spowiadac ,przed innym księdzem to jak pogaduchy przy kawie ja opowiem tobie o bzykanku ty opowiesz mi o sobie zadamy pokutę,przecież to bez sensu

o czym ty piszesz .... :( powyzej

Gość terrrrra
przysięgali być oddanym Bogu "przykazanie nie cudzołóż"

nie no, muszą wyklepać sobie wzajemnie jakąś formułkę zadać pokutę i dopiero wtedy mogą takie pogaduchy nazwać spowiedzią

no wiesz ja uwazam ze powinno byc tak jak w USA ksieza powinni miec mozliwosc zakladania rodzin i nie widze w tym nic zdrożnego,mezczyzna ktory jest ksiedzem nadal pozostaje czlowiekiem i ma swoje potrzeby rowniez seksualne mam wrazenie ze troche robi sie z tego temat tabu mi rowniez jest ich szkoda, powinni miec szanse na zakladanie rodzin i jednoczesnie sluzbe Bogu

co w usa ?? to sa inne wyznania , w ktorych ksiadz moze rodzine zakladac

najwiecej rozpusty i grzechow jest wlasnie w kosciele katolickim

Gość terrrrra
Oni nigdy nie dopuszczą do małżeństw wśród księży bo by im majątek uciekł wyobrażasz sobie spadkobranie dzieci a co by watykanowi zostało???

jakie inne wyznania? a w czym to przeszkadza zeby wprowadzic taka mozliwosc dla ksiezy? przeciez to chore ze nie maja oni szansy na zalozenie rodziny na kobiete bo musza sie tego wyrzec w imie milosci do Boga? ten nakaz dla mnie jest chory, cierpienie w imie milosci

Zacznijmy od tego że za chiny ludowe nie chciałabym utrzymywać księdza i jego rodziny a ten by sobie jeszcze podatków nie płacił :O

terrrra no masz racje, znowu kasa wchodzi a gre ehh wierze w Boga ale to co sie dzieje czasem w Kosciele to przechodzi ludzkie pojecie

oj a teraz jak jest? ile ksieza maja kasy ludzie ich utrzymuja glownie stare babulinki

to prawda,że księża grzeszą najwięcej piją świntuszą a nas chcą pouczać jak mamy żyć

no i przepraszam bardzo ale nikt ich nie zmusza do przyjmowania tych wszystkich święceń, chyba zdają sobie sprawę że ksiądz w KK=celibat

niektorzy zdaja sobie sprawe inni nie, zdawanie sobie sprawy a tkwienie w tym to roznica..taka jest ludzka natura dla mnie celibat jest bezsensowny i wiecej z tego zlego niz dobrego

"oj a teraz jak jest? ile ksieza maja kasy ludzie ich utrzymuja glownie stare babulinki" ale teraz te stare babulinki utrzymują leniwcow w kieckach a nie ich rodziny, pamietajmy że KK pochwala tylko naturalne metody antykoncepcyjne i wątpie żeby żony księży stosowały inne metody. Co za tym idzie będą mnożyć sie jak króliki:)

Gość terrrrra
Ale każdy z nich pozostaje człowiekiem z krwi i kości i nic co ludzkie nie jest im obce. Ale nie możemy posądzać i oceniać wszystkich księży na pewno jest wielu którzy żyją tak jak powinni żyć księża

Gość redis
O ile mi wiadomo," celiba" oznacza bezżeństwo, które kościół wprowadził głównie dla ochrony swoich finansów. Głównie dzięki temu rozrosło się to imperium. Rezygnacja z uprawiania seksu są to "śluby czystości", które składa się tylko w zakonach. Normalni księża nie składają takich ślubów. A więc formalnie wszystko jest OK, można bzykać.

"dla mnie celibat jest bezsensowny i wiecej z tego zlego niz dobrego" też tak uwazam. Za to Kościół tłumaczą celibat sobie tym: "łatwiej niepodzielnym sercem (1 Kor 7, 32-34) poświęcali się Bogu” (KK 42)"(skopiowane z linku który został podany na początku strony bodajże przez terrę

ehh i wlasnie to jest to, zapominanie ze ksiadz jest TYLKO czlowiekiem i do tego facetem..;] i robienie z nich nadludzi

"Rezygnacja z uprawiania seksu są to "śluby czystości", które składa się tylko w zakonach. Normalni księża nie składają takich ślubów." wydaje mi się jednak że składają ale ja nie znam bliżej żadnego księdza i nie wiem dokładnie co oni tam robią, więc mogę się mylic

ale narazie celibat obowiązuje i powinni go przestrzegać