Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Miaa

Jak przebić sobie nos lub gorna czesc ucha... ?

Polecane posty

Chciałabym sobie przebic nos lub ucho (gorna czesc) Tylko nie jestem pewna jak sie do tego zabrac co potrzeba.. ps.Czy to co do przebijania brzucha? Z gory dziekuje :*

Ja pare lat temu na obozie przekulam sobie nosek;) Poprostu ... wzięlam kolczyk do ucha, naostrzylam go pilniczkiem, popryskalam dezodorantem i \"dawaj, dawaj\" zaczelam przebijac, kręcić aż w koncu doszlam do pierwszej, potem do drugiej i do trzeciez blonki :D Ta ostatnia jest bardzo nieprzyjemna do przebicia, az ciarki przechodza :P:P Ale po przyjezdzie do domu niestety rodzice kazali mi go wyjac 😭 ... ale nie zaluje ze juz go nie mam :P Co do ucha i brzucha to przebija je sie tak samo ;)

hehe a tak serio, to kosmetyczka ma specjalne igly do nosa i brzucha, lepiej nie probować samemu :)

;] Heh .. dzieki za ray napewno sie przydadza , troszke boje sie sama ale wyproboje... Tez czuje ze pozniej bede to musiala sciagnac ale warto cos takiego przezyc :D

Możesz kupić sobie w aptece cienką igłę i sama próbować. Możesz to też robić \"naostrzonym\" kolczykiem. Najlepiej przyłożyć do ucha kawałek ziemniaka albo lodu. Pomaga. :) A co do przekłucia brzucha to lepiej udać się do kosmetyczki.

A to potrzeba jest jakas specjalna igla .. nie moze być taka jak do szycia? Mhm ziemniaka .. jeszcze nie slyszlaam warto sprobowac ;]

Aha i czy mozna przebijac w gornej czesci ucha na kosci tej cienkiej czy moze raczej bardziej tak gdzie nie ma tak jakby kosci

Gość modernGirl
ja przebijałam sobie górną częśc ucha sama,:) napociłąm się strasznie przed lustrem,bałam sie troche,duzo krwi mi sie lało ;] potem nie mogłam trafić z kolczykiem żeby przeszedł na drugą strone ale jakos dałam rade :)

Gość modernGirl
Na kości Ci samej nie radze,słyszałam ze sie nie powinno samemu,ja przebijałam tam gdzie ucho u góry jest hmm jkaby to żec.....takie zawinięte troszke :)tam nawet nie boli

mhm.. Krew... mialam nadzieje ze ot podzie bezbolesnie...;] a robilas to norlamlna igla czy sa jakies specjalne..???? Ja sobie chcezrobic tak jakby na tym luku .. tak gdzie tej kosci nie ma... Ropiało to pozniej?

Gość aj.
Nos normlanie kupujesz wenflon i przebijasz pod skosem a chrzastke hmm mam 4 kolczyki w chrzasce i robilam sobie je sama tez wenflonem.

Gość gdyby tak kidys przypadkiem...
odradzam samodzielne przebijanie jakiejkolwiek czesci ciala! moja znajoma przebijala sobie ucho i trafila na plytkę nerwową.. jest sparalizowana na twarzy do konca zycia! dodam ze na calym ciele są takie plytki bdące zakonczeniami czułych nerwow. ja mam 7 kolczykow w uszach i jeden w pepku polecam udac sie do kosmetyczki, ktora zrobi to fachowo i preawie bezbolesnie, bez zadnej krwi aha, koszt przebicia pepka to zaledwie 3 zlotych pozdrawiam:)

Gość gdyby tak kidys przypadkiem...
*30 zlotych

kuźwa boli ucho jak choelra na gorze, bardziej niz jezyk ja bym se sama nie umiala, wlasnie mi zarosla i myslalam o tym, ale stwierdzilam, ze jednak niee

Gość smilla
Ja mam 9 dziurek w uszach ( w tym 3 na górnej części). Szczerze powiem że przebijanie bolało. Z jednej dziury raz puściła mi sie ostro krew.. Ale potem już jest OK :) Chciałabym sobie przebić nos ale słyszałam że przebicie nosa może sparaliżować nawet połowe twarzy. Czy to prawada ?

Gość smilla
I czy mocie jakies wskazowki w ktorym miejscu dokładnie moge sobie przebić nos ? Mile widziane jakieś instrukcje ;p

Gość Olcza.
Jeżeli nie boicie się bólu to można przebić sobie samemu choć mam 14 lat to już sama przekułam sobie pępek , bardzo ładnie mi się zagoił juz wymieniłam kolczyk na wiszący wygląda bardzo ładnie . Co do uch a mam 8 dziurek w jednym mam 3 a w drugim 5 .Sama robiłam wystarczy tylko naostrzyć pilniczkiem końcówkę kolczyka i jeżeli ktoś boi się tego bólu przytrzymać 2 kostki lodu aż ucho się trochę zamrozi po przebiciu będzie się tylko czuło lekkie ciepło bo uch będzie odmarzać ;p Pozdrawiam ^^

Gość Śyśka94
ja przebilam sobie sama gorna czesc ucha tzw chrzastke dwa dni temu :P były problemy z wlozeniem kolczyka ale dalo sie wytrzymac ;] tak duzo krwi nie polecialo ale jeszcze mam czerwone zleksza i boli. trzeba pozniej uwazac na tego kolczyka zebysmy za bardzo nim nie ruszali bo wtedy strasznie boli :( przebicie nie jest takie straszne ale musisz sie psychicznie nastawic na to ;D jak sie nie myle sa 3 lub 4 warstwy w chrzasce i ja np slyszalam jak sie one przebijaja :P teraz moja kolezanka jak zobaczyla ze ja mam tez chce wiec nawet polecam bo to ladnie wyglada ale tez troche boli :P

Gość karolkaaaaaaaaaaaa
ja przekłuwałam sama pepek :D juz 4 lata mam kolczyk :)

Gość edabartek
Przebiłam sobie górna część ucha zrobiłam sobie 4 dziurki i nic mnie niebolala a le do tego jest potrzebna cienka igla i jakis dezedorant z duza iloscia alkocholu do popsikania tego miejsca bo to w tedy mniej boli noi oczywiscie trzeba igle wygotowac zeby niezrobic zadnego zakazenia. Ostrzegam do prezbijania musi byc osoba zwytrzymala na bol chociasz mnie to niebolalo.;) Powodzenia i Pozdrawiam ;) ;)

Gość edabartek
Zapomnialam dodac ze igla musi byc cienka i w miare duza ;) noi kolczykiem trzeba duzo ruszac zeby sie niezastal bu$$iaki ;****

Gość Byrdziola
A czy może wiecie co użyć do znieczulenia jak sie chce coś przebić??:) proszę o pomoc!!!

Gość WypłoszPRO
Dezodorant o dużej ilości alkoholu oczywiście można jeszcze przed popsikaniem tego miejsca zamrozić je kostką lodu

Gość Byrdziola
Dzieki ci za rade a może jeszcze ktoś coś wie??:(:(

Gość slodkabrd
chrząstke, pepek itd nie powinno sie przebijac pistoletem bo niestety są potem nie przyjemne sytuacje.kolezanka sama mi przebił;a pepek igłą 1.6.. wszystko było pięknie..po paru dniach strasznie mnie bolało i ciągle leciała ropa;o musiałam go wyjąć.kolczyk w jezyku robila mi kosmetyczka ;) do tej pory go mam i nie zalujeze przebiłam.nie polecam samemu sobie przekuwac ;P;P

Gość lala0805
Sluchajcie mam pytanko a da się to zrobic bezbolesnie???!

Gość Byrdziola
Pewnie że się da!!!! a co chcesz przebić??:)

Gość sylwunia1993
nos to ja mam przebity od 2 wrzesnia tego roku,dziewczyny nie bojcie sie ja sie zdecydowalam na przebicia pempka bez zgody mamy ale o nos ta juz sie zapytalam i mi pozwolila,nos to kupilam w aptece 1.2 i kolczyka w sklepie i przebilam najgorzej boli ta ostatnia warstwa ale da sie przezyc,mi nos goil sie 2 tygodnie i nawet bezbolesnie w jezyku tez zamierzam sobie robic ale dopiero za tydzien

Gość Byrdziola
No tak! ale po co sie męczyć jak można to zrobic całkiem bezboleśnie:) Tylko wystarczy kupić znieczulającą maść i po klopocie:>:> Ta maść nazywa sie EMLA:) ja przebijając sobie kolczyk nie czułam nic powaga polecam