Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfhfghfghf

pomocy kogos kto sie zna na tym!!!prosze wchodzcie

Polecane posty

Gość gfhfghfghf

Gość sjdgf uy
ja sie na tym nie znam

Gość nic nie napisałaś
na czym???????:/:/:/:/

Gość gfhfghfghf
czy ktos moze mi wyjasnic jak to jest z ta owulacja jak sie liczy kiedy dni plodne, kiedy najlepiej wspozyc, ino co chodzi z tym otwieraniem sie szyjki macicy? zdecydowalismy sie na dziecko, odstawilam pigulki bralam rok... ile trzeba czekac na przywrocenie owulacji i jak samemu dojsc do tego kiedy owulacja i jak sie wstrzelic idealnie zeby sie udalo :) dzieki za pomoc!!

Gość gfhfghfghf
ktokolwiek??

Gość inooo
to jak z wygraną w totka, ino uważaj z tym wstrzleiwaniem

Gość gfhfghfghf
ej powaznie pytam, jestesmy juz 3 lata po slubie, zdecydowalismy sie na dzieciatko wiec chcialabym by ktos doswiadczony sie wypowiedzieal

najlepiej w wyszukiwarce google wpisz hasło dni płodne, tam masz naczęściej kalendarze pomocne w liczeniu,wpisujesz swoje dane itp.(data ost. @, długość cyklu) i tam pokaże ci kiedy są twoje prawdopodobne dni płodne, ja jak chciałam z mężem abym była w ciązy zaraz po @ kochalismy się niemalże codziennie, jak masz taka emocjonalną potrzebę popęd wzrasta niesamowicie i udało się nam w tym miesiącu w którym zaplanowaliśmy, ale z kalendarzyka w/w też korzystałam tak dla pewności aby nie ominąć płodnych dni :) powodzenia

na pewno nie codziennie, mi lekarz powiedziala ze jak ktos codziennie to facet staje sie tak jakby bezplodny, bo plemniki nie zdazaja osiagnac pelnej dojrzalosci owu jest 14 dni prze spodziewana miesiaczka. zalezy ilu dniowy masz cykl. z tego co slyszalam, niektorzy lekarze rada od razu po odstawieniu pigulek zaczynac starania inni odczekac miesiac dwa.

Gość takajakasa
anted22 a ile miesiecy sie staralas o dziecko

Gość kakla
iecie co ja juz sama niewiem bo niby lepiej starac sie o dziecko co 2 dni a mi lekarz ostatnio powiedziala ze mamy codzienie a nawet rano jeszcze powtorzyc i juz sama niewiem staramy sie juz ponad rok

a mi wlasnie jak teraz u lekarza bylam to mi powiedziala ze plemniki aby osiagnac pelna dojrzalosc potrzebuja min 48 godzin, inaczej po prostu sa za slabe. wiec lepiej co dwa-3 dni a najlepiej tez patrzec na sluz, i jak zaczyna sie plodny poczekac jeszcze 2 dni i postarac sie:)

Gość sifla
a ja juz od 2 lat robie to co 2 dni i nic wiec jak to jest

takajakas, 0 m-cy czyi jeden, 26 kwietnia miałam pierwszy dzień miesiączki i postanowiliśmy ze po tym odstawiamy zabezpieczenia, i próbowaliśmy niemalże codziennie, szczególnie w okr. dni płodnych, i 30 maja na wizycie byłam już w 3 tygodniu ciąży, sami się dziwiliśmy że tak szybko się udało, a to były nasze pierwsze starania o dziecko tak wogóle, życze tak wszystkim

Gość klara 82
3 lata po ślubie? i nie wiesz kiedy jest owulacja? na nauki przedmałżeńskie sie nie chodziło? :b

Gość gfhfghfghf
jechalam na pigulkach, wiem ze owukacja jest w polowie mniejwiecej cyklu ale jak to dokladnie dla mnie wyliczyc coz nie wiem;] a jestem po cywilnym tylko jestem niewierzaca wiec co sie czepiasz wiec:p

tu nikt za ciebie nie wyliczy, mówie wpisz w wyszukiwarke hasło "dni płodne" i masz jak byk wszystko na ten temat łącznie z kalkulator, ja tak zrobiłam powodzenia