Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość a zapytammmmmmmm

Czy to objawy przepowiadające poród??

Polecane posty

Gość a zapytammmmmmmm

Od kilku dni (2) odczwam takie jakby hmm skyurcze.. mniej wiecej tak jakby mialo mi cos poleciec.. to pojawiia sie z 3 razy w ciagu dnia.. i pobolewa mnie wtedy brzuch... odczowam tez niepokj, i pojawila sie jakas biala wydzielina z pochwy.. Bobas tez jakos bardzo mocno sie wierci, poza tym niedawno bylam w szpitalu: zagrozenie prezdwczesnego porodu. Co myslicie na ten temat??:)

Gość poooooooood

Gość anetahm
witam pozostało mi 3 tyg do konca u mnie tez sie to pojawia -najczesciej w momencie gdy dzidzia sie porusza-wtedy cale podbrzusze boli .bylam wczoraj u lekarza i wspomnialam o tym a gin ze to normalne bodzidzius przechodzi do kanalu rodnego i dopoki te bole-skurcze nie sa regularne to moge spokojnie siedziec w domku

Gość azapytam
hmm.. no tak, ale moj bobach jest juz niziutko, poniewaz szyjke mam juz gladka:O poz tym.. polozne sie smieja ze polowe porodu mam za soba z tego wzgledu:D

Gość moze chociaz
ktos wklei link z kafeterii :O bo wiem, ze temat byl, ale nie moge znalec

ja miałam przedwczesny poród. zaczęło się tak że polał mnie burzch a później skurcze co 10 min. położyłam się spać i skurcze ustały. na drugi dzień znowu to samo. i pojechałam do szpitala. mastępnego dnia trzynałam już moja nunie

Gość pozdroweczka..................
moj porod tak wlasnie wygladal (a raczej jego symptomy) pobolwanie brzucha, wydzielina,niepokoj...................

Gość takie pewniejsze objawy
To odejście czopu śluzowego (taka galaretka z krwią), regularne skurcze (co 5-7 minut), odejście wód płodowych. Oczywiście przy założeniu, że poród nie przebiega nagle i gwałtownie.

mnie cala ciaze cos bolalo, czasmi tak ze chodzic nie moglam- no i bralam leki oczywiscie na to ale jak przyszlo co do czego to najpierw brzuch tam mi stwardnial ze przez 4 godziny dziecka nie czulam ani razu, jak sie polozylam to zaczely sie skurcze co 10 minut, no i bole plecow dla mnie byly to bolesne skurcze.... pojechalam do szpitala bo dziecka tyle godzin nie czulam no i zostalam na patologii ale i tak urodzilam ;) z tym niepokojem to powiem Wam ze ja taki czulam wlasnie wtedy jak sie wszystko zaczelo, czulam taki wewnetrzny niepokoj, wczesniej czegos takiego nie mialam a ten bialy sluz to moze czop odchodzi po troche? mi odszedl caly ale tez byl bialy, gesty z domieszka krwi troszeczke

Gość agh.......
Ja mialam twardnienie brzucha i bole jak na okres, czop odszedl 2 dni przed...skurcze nie byly regularne i niezbyt bolesne, ale pojechalam do szpitala i tam jakos wszystko szybciej sie zaczelo dziac, podali mi oksytosyny, pooznie znieczulenie zoo a na koncu cesarka, hihih. ale do szpitala jechalam z przekonaniem ze to jeszcze nie to :)) zycze udanego porodu!

Gość jhasjhas
Brzuch może pobolewać 2 tygodnie przed porodem, schodzi główka do kanału rodnego, macica czy coś tam się rozmiękcza przez skurcze, odchodzi cały czop albo wychodzi po trochu gęsty jasny ciągnący się śluz. Mogą też się pojawiać bóle od pleców na dluższy czas, twardniejący co krótki czas brzuch. to wszytsko zapowiedzi porodu, które mogą trwać i 3 tygodnie. łącznie z nagłym chywatjącym skurczem w dole brzucha.

Gość trusski
eh ja tez to odczuwam. juz od tygodnia. ja w czasie okresu mialam tak ze nie bolal mnie brzuch tylko nogi (od uda do kolan) i teraz odczuwam to samo. mam bialy, gesty sluz, ale bez krwi. od 2 dni na wieczor czuje sie bardzo zle... aha i od soboty czuje tak jakby mi ktos pecherz przebijal szpilka ;/

Gość Justyna18
Ja już od 3 tyg mam skurcze,niektóre są dosyć silne szczególnie po współżyciu(nie są regularne).Mam prawie wszystkie objawy przepowiadające poród,tylko jeszcze nie zauważyłam tego czopa,ale od tygodnia mam taki jasny śluz.Jakiś miesiąc temu mój gin powiedział że urodzę w ciągu 2-3tyg,a tu jeszcze nic.Ale mała ma jeszcze czas bo jestem w 38 tyg.

Gość hop do góry
jak to u Was było, mamy?