Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kattii

co gotujecie w parowarze?

Polecane posty

no ale co Ty chcesz na tej parze gotowac boczek i słonine?? co ma w sobie zachowac tłuszcz warzywa?? ryba ma duzo dobrych kwasów tłuszczowych...mieso tez chyba chude bedziesz gotowac...poza tym temperatura bedzie nadmiar tłuszczu usuwała bo bedzie sie mimo wszystko troszke wytapiał...ale taki naturalny tłuszcz tez jest potrzebny

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
dziewczyny ja gotuje poprostu na druszlaku przykrytym pokrywka nad gotujaca sie w garnku woda:) ale na allegro jest pełno roznych garnkow, albo takie wachlarzowe składane sitka, w sklepach przemysłowych tez powinno to byc...ja chyba sie w to zaopatrze tez bo zmozna to do kazdego garnka włozyc:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ancik.
W sumie dobry pomysł z tym druszlakiem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ancik.
Monika a długo trzeba gotować na tej parze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nio zalezy co sie gotuje, ja nigdy na zegarek nie patrze poprostu sprawdzam zeby miekkie było, ryba sie bardzo szybko gotuje, indyk troche dłuzej:))

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość karri
I co jeszcze można ugotowac na parze?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość leniaa
Nic nie gotujecie?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sabbaaaaaa1
A można parówkę?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość salia
Ja robie też w parowarze jajka sadzone

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
uotowac mozna niemal wszystko, parówki rowniez bez problemu:O tylko pytanie czy to aby wskazanee...parówki to tłusta przekaska:(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nunia
No niby Monika masz rację, ale zawsze lepiej jak schabowy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja gotuję na parze ziemniaki,brokuły,kalafior.no i oczywiście kluski na parze:) mniam miam.polecam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
nunia no coz jestem nieco innego zdania, wolałabym zjesc ugotowane na parze chude miesko nawet z tego wieprzowego schabu niz parówke...dlaczego...po pierwsze 100g miesa jest mnie kaloryczne niz 100g parówek po drugie zdrowsze, po trzecie ni jest mielone z zadnym tłuszczem, i jest bogatsze w białko:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość nunia
A jak sądzicie można zrobić w parowarze plasterki cukini?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość laurka...
odświeżam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość laurkaaaaaaaaaaaa
Fajny temat, a brak dyskusji

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość hadehsaeu
a o czym Ty chcesz dyskutowac - o marchewce?? wszystko zostalo juz napisane.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość *majkowa*
to prosze...rozwin temat

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_gag
Mam prosbe, czy z wlasnego doswiadczenia podpowiecie ile minut co nalezy gotowac? Np. piersi z kurczaka lub udka, warzywa (brokuly, marchew), rybe, ziemniaki w kostke pokrojone...dzieki za odp. i pozdro :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_gag
mam nadzieje, ze po ponad roku uda mi sie odswiezyc temat :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość aga_gag
ach no i oczywiscie moje pytanie dotyczylo parowarow :) za niedopowiedzenie sorki :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ja niedawno sobie kupiłam parowar no i pierś kurczaka zajmuje tak ok 30 minut gotowania na parze oczywiście kroje na troche mniejsze kawałki by było szybciej. kalafior i brokuły po15-20 minut. jeszcze dorzucam pieczarki marchewke i też ok to wszystko po 15-20 minut. niczego nie solę tylko przyprawiam przyprawami np kurczak pieprz cayene oraz majeranek a warzywa tylko z masłem sobie jem. bo żeby te witaminy sie wchłonęły potrzebny jest tłuszcz. wiem że to przedawniony temat ale może ktoś jeszcze podpowie jakie pomysły.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Rami :)
hej, wiec ja kupilam sobie parowar jakies dwa tygodnie temu. nie za bardzo z praktyki wiem jak na tym gotowac, przeczytalam wyzej ze rybka wyjeta prosto w zamrazarki jest nie prawidlowo przyrzadzona wiec juz jakas dobra rada od was. :) Osobiscie gotuje rownieZ roznego rodzaju warzywka kalafior brokuly marchweke, przyrzadilam nawet raz pieczarki ale niczym je nie doprawilam i musze powiedziec ze nie byly smaczne. Powiedzcie mi dzieczyny czy uzywacie soli? osobiscie nie dodalam jeszcze ani grama soli. jakie przyprawy dodajecie najczesciej i aby dobrze smakowalo :) pozdrawiam i czekam na jeszce jakies madre wskazowki.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Często gotuję kaczkę w szybkowarze :) zupy szybko się robią - ale to raczej jak przez 2 dni nie ma mnie do późna w domu i wiem, że nie będzie mi się chciało gotować. Polecam przepisy z szybkwoary.com/przepisy Ja korzystam z futury 3l i 5l - świetne garnki i przyznam z lenistwa - nie ma aż tyle zmywania po nich jak w innych szybkowarach :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ellli
Piotr cooker ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem... Rozmawiamy o parowarach, a nie szybkowarach....:) Odświeżam- jakieś rady? sprawdzone przepisy?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sorry musiałam
a moim zdaniem on nie ma problemów ze zrozumieniem tego co czyta, a raczej usilnie reklamuje szybkowary. Temat kulinarny to i swoje 3 grosze wtrącił spamer.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość vjhhyd
Ja oprócz oczywiście warzyw próbowałam gotować całe dania za jednym zamachem.Może nie wszystko zrobiłam jak trzeba bo np.ryba była okropna. Smaczne za to wyszły piersi z kurczaka w mojej autorskiej marynacie czosnkowej. 2 piersi rozcinam wzdłórz z czego mam w sumie 4 szt. Na marynatę: Główkę czosnku rozdrabniam przez preske,dodaje do tego 2kostki rosołowe,najlepiej drobiowe,do tego jakies zioła,broń boze nie dodawac soli,zakraplam wszystko odrobiną oliwy i mieszam na gęstą papkę. Tą mieszankę wcieram w piersi kurczaka i wstawiam do lodówki.Najlepiej na cala noc,wtedy smak jest najlepszy,ale wystarczy tez na godzinkę,z tym ze smak bedzie mniej intensywny.Takie piersi wrzucam na górną półeczkę parowaru.Na dole układam warzywa,czasem brokuła,kalafior lub co tam chcę,ale czasem wybieram drogę na skróty i gotuję z mrożonki. Wszystko gotuje mi się maksymalnie 20 min. Danie pyszne i mało tuczącę. Polecam wszystkim Będę eksperymentować dalej :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a fujjjj
tak spaprać zdrowe jedzenie niezdrowymi przyprawami!!! W takiej kostce rosołowej jest pełno konserwantów i glutaminian sodu. Bllleeee Nie lepiej dodać czosnku, soli kamiennej, oliwy, papryki, pieprzu i ulubionych ziól, natrzeć mięsko i zamarynować! Potem do parowaru.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×