Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość steele

Wrażliwa cera

Polecane posty

Gość steele

hey mam 18 lat i od niedawna ..praktycznie od miesiaca mam problem z cerą.. nie ma mowy o pryszczach bo ich nie mam na szczescie :) Meczy mnie jakies uczulenie, sam nie wiem do konca co to jest i pojawia sie glownie na policzkach i mi sie zdaje ze jest to od mydla...bralem kiedys wapno (calcium) i to mi znikalo a po jakims czasie znowu powracalo ....moze od wapna? bo jak dobrze pamietam to bralem go duzo ...za duzo :P....kiedys jak mylem protexem fresh tez mi to wyskakiwalo...teraz zamierzam sobie umyc protexem herbal...co myslicie o nim? moze cos innege zasugerujecie? moze siarkowe? pzdr i thx za pomoc :*

Gość steele
aaha...zapomnialem dodac ze na czole ..nosie i brodzie tego nie mam :)

Gość bnnmmnmnn
sorki ale wrazliwa cera i mycie jej mydłem?? ani protex fresh ani herbal a już tym bardziej siarkowe (do bardzo tłustej cery) w takim przypadku. Przesuszysz skórę. Apropo nawilżasz ja jakoś?? po pierwsze dermatolog i prawdopobnie testy skórne, po drugie pielęgnacja delikatnymi kosmetykami (mogłyby byc naturalne ale na tym trzeba sie dobrze znać). do mycia buzi polecam physiogel lub cetaphil - chyba że dermatolog powie coś innego na ten temat, zawasze możesz go zpaytac o te kosmetyki.

dla wrażliwej cery najlepiej stosować kosmetyki z apteki /jedynie Vichy odradzam bo uczula/. kosmetyki apteczne nie zawierają zbędnych barwników i składników zapachowych, które często szkodzą wrażliwej skórze. Twarz myj łagodnym żelem lub kremem do mycia skóry wrażliwej, lub specjalną wodą micelarną.

\"jakieś uczulenie\" idź do dermatologa niech obejrzy zanim zrobisz sobie poważniejszą krzywdę co?

Gość steele
ile kosztuje ten physiogel ?

Gość bnnmmnmnn
po pierwsze dermatolog jak juz napisałam i jego sie zapytaj o ten kosmetyk czy poleca Ci... to jest tylko wspomagajaco do terapii dermatologa, w koncu czyms musisz myc buzie... ale to nie leczy uczulenia, tylko zapobiega dalszym podraznieniom skóry zbyt silnymi kosmetykami. a physiogel to jest ten preparat: http://www.torebka.kafeteria.pl/katalog.php?mode=view&id=8269 do kupienia tylko w aptekach i to nie w każdej...

Gość steele
a moze to nie jest od mydel...? jeszcze jakis miesiac temu mylem kazdym mydlem i bylo wszystko git ...

Gość bnnmmnmnn
w takim razie tym bardziej dermatolog.... skóra moze też sie tak wrazliwa stać nagle a tak czy tak żadnej skórze nie słuzy mydło - zwłaszcza zwykłe toaletowe (oczywiscie Alep to nie tyczy się)

Gość Jaenia4322
Zmień kosmetyki na te do skóry atopowej, zobacz na http://www.blaufarma.pl/index.php?pr=38 Nie faszeruj się więcej perfumowanymi kosmetykami do pielęgnacji bo stąd pewnie to uczulenie

Gość steele
do "Jaenia4322" tez mi sie zdaje ze to od tych mydel...pamietam jak kiedys jak mi to wyskoczylo pierwszy raz...to mialem takie malutkie...umylem zwyklym mydlem do ciala i na drugi dzien bylo juz o wiele wieksze...(..) gdy mi sie to zagoilo mylem twarz protexem ale do czasu ...heh bo znowu wyszlo szydlo z worka :P..no to odstawiam wszelakie mydla na połke:P a tak z cieakowsci co to jest za "Mydło Alep" moze nim myc ? co mysicie?

Gość bnnmmnmnn
mydło Alep to mydło naturalne, bardzo polecane tu na forum przez dziewczyny z uzywające wyłącznie natruralnych kosmetyków, wkleję Ci linka może tam cos więcej przeczytasz: http://www.biolander.com/index.php?main_page=index&cPath=134&zenid=366bcd35823a4a4c64d719d9ccd02d5f Ogólnie ten sklep ma naturalne raczej kosmetyki i napewneo dobrze dobrane nie zaszkodzą wrażliwej skórze.

Gość bnnmmnmnn
jak klikniesz w poszczególne to wyskoczy Ci opis...

Gość bnnmmnmnn
Mydło Alep 70%Laurie Premium podobno to jest najlepsze ale drogie. myślę że na poczatek możesz wypróbować to: http://www.biolander.com/index.php?main_page=product_info&cPath=134&products_id=538&zenid=366bcd35823a4a4c64d719d9ccd02d5f Bo to co jednej skórze pasuje neikoniecznie drugiej będzie. poza tym poczytaj opisy przy mydłach. no i idz do dermatologa zeby obejrzał co to dokładnie jest.

Gość steele
gdzie moge je dostac tylko przez internet czy w aptekach tez jest?

Gość bnnmmnmnn
raczej tylko w tym sklepie ale pewna nei jestem. wrzuć w google mydło alep i zobaczysz co Ci wyswietli jesli będzie w aptekach int.to i może gdzies w zwykłych.

Gość bnnmmnmnn
szukaj w sklepach z kosmetykami naturalnymi, może będzie...

Gość steele
thx :)

Gość steele
a co myslicie o myciu twarzy szarym mydlem? juz widze jak sie sypią negatywne odpowiedzi:P

Gość Jaenia4322
do Steele: w sumie chyba bym nie polecała, spróbuj Dermoklar - to jest "czyste" mydło - nie zawiera barwników ani środków zapachowych, nie ma środków konserwujących i żadnych drażniących - może cię to wyjdzie troche drożej niż szare mydło ale chyba w skórę warto zainwestować, co?:)