Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Monisia12222

czy związać się z facetem po długim związku

Polecane posty

Gość Monisia12222

Zakochałam się w chłopaku który wlaśnie skończył 4 letni związek z dziewczyną. Po miesiącu od zerwania zaczoł się spotykać ze mną. To on zerwał. Wiem że on nadal trochę jeszcze kocha swoją byłą dziewczynę bo jak powiedział po tylu latach zwsze coś zostaje i nie da się tak łatwo tego wymazać. Ona była jego pierwszą i wileką miłością ale od roku psuło się między nimi i to uczucie zaczęło w nim wygasać. Powiedział mi że mu się podobam i że go do mnie coś pociąga. Nie wiem czy angażować się w ten związek, bardzo mi na nim zależy, ale boję się czy on spotyka się ze mną bo po tylu latach rutyny potrzebuje jakiejś zmiany, czy jestem dla niego tylko krokiem do zapomnienia o byłej czy naprawdę mu na mnie zależy. spotykamy się już niecałe 2 miesiące, między nami układa się super mamy wspólnych znajomych, podaobne charaktery zainteresowania. Wiem że dobrze czuje się w moim towarzystwie. Ale boję się że po jakimś czasie on może mnie zostawić bo uświadomi sobie że jednask bardziej zależy mu na eks. Proszę poradzcie mi obiektywnie czy angażować się zw to uczucie. czy dać sobie spokój aż on sobie to wszystko porządnie poukłada.

Gość Anka.......
Ja bym spróbowała jak nie spróbujesz, ciągle będziesz myślała co by byłko gdyby... ale na początku nie bierz tego tak na poważnie

Gość she21
Spróbuj!!!!

w miesiac raczej nie przestal jej kochac, wiec albo nie kochal jej juz wczesniej,albo nadal cos czuje. ale wiadomo kto nie walczy nie wygrywa.musisz zaryzykowac jesli ci zalezy. inaczej sie nie dowiesz.

przeczytałem co napisałaś i widzę, że musisz sobie dać spokój. Nie ma szans, żeby żaden facet zakochał się w drugiej kobiecie po miesiącu przerwy od czteroletniego związku. a juz w szczegolnosci nie ten, ktorego opisalas. znam takie typy lepiej od ciebie, mowie ci, nie masz racji, rzucaj go i juz. (kobiety, jak przy wybieraniu facetow nie bedziecie sie kierowac wlasnym rozumem to nie tylko nasz gatunek szlag trafi, ale bedziecie tez musialy czytac glupie komentarze)

Gość BFCVGH
Zgadzam się z poprzedniczką,przyznał się że jeszcze coś czuje do byłej, conajmniej jest szczery, ale facet nigdy nie powie ci do końca co do niej czuje. Jesteś zakochana i każdy jego ruch odczytujesz na swoją korzyść. Miesiąc to niezbyt dlugo aby wyleczyć się z uczucia. Może potrzebuje odmiany i ty nią jesteś,ale może to wlaśnie ty uświadomisz mu, że to jednak tamtą kocha.... Ciężka sytuacja....

po pierwsze jestem facetem, po drugie moj poprzedni post byl ironiczny. jak do koguta nędzy można cos powiedziec w takiej sytuacji?

Gość agivp
spróbuj! moj facet rozstal sie tez po 4 letnim zwiazku. kochali sie , mieszkali ze soba, ale cos nie wyszlo, po 2 miesiacach pojawilam sie ja. tez mialam takie watpliwosci jak ty - ale teraz wiem ze niepotrzebnie, jestesmy ze soba juz 3 lata - i jest naprawde swietnie! a to ze byl w dlugim zwiazku to przynajmniej swiadczy o tym ze nie skacze z kwiatka na kwiatek

Gość szminka55
a znasz powody ich rozstania?

Gość Monisia1222
Zerwał z nią dlatego że od dluzszego czasu im się nie układało, ona go zaniedbywała bo awansowała i miała nawał pracy od kilku miesięcy. Przez te kilka ostatnich miesięcy nie umieli się ze sobą dogadać. Ale rozstanie było kulturalne, oboje sobie wszystko wyjaśnili. On najpierw prosił ją o przerwę w ich związku, ale jego byla powiedziała że jak się nie rozstaną, tak na serio to nie poczują czy jest im bez siebie lepiej. Dodam że znam go kilka lat i kolegowałam się z nim, w czasie gdy on jeszce był w tym związku. Mi zawsze na nim zależało, a z jego strony zaczęło coś iskrzyć dopiero po tym jak się rozstali.

Gość 12365496
Daj sobie spokój, ja to przeżyłam byłam tylko pocieszeniem, po czym on wrócił do byłej