Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Tiramizu

dziecko 14 miesiecy i nie chodzi -wy też tak mieliście?

Polecane posty

Powoli zaczynam się denerwować :-( moja córka-Wiktoria skończyła dziś 14 miesięcy i nadal nie chodzi:-( chodzi za rączki, słabo za 1 reke, sama przy meblach........ boi sie chodzić sama, mimo, że nogi ma silne:-) może powinnam pójść z nia do jakiegoś lekarza na kontrlę?? :-(

Gość Gonia1987
mała kontrola zwłaszcza u ortopedy nie zaszkodzi...ale niecpanikuj, może mała poprostu później zacznie chodzić, ale lepiej dmuchać na zimne.

a nie byłaś na kontrolnej wizycie jak skończyło rok? Nie mówiłaś o tym pediatrze? Pewnie że idż z tym do lekarza, bo na ogół dzieci w tym wieku chodzą juz same. Może jest wyjatkowo utuczone i leniwe? Jeśli nie, wizyta u lekarza konieczna moim zdaniem

Gość o jejku nie moge ostatnio
Jezeli chodzi sama przy meblach...nie ma powodu do paniki:) Moze jeszcze nie ma odwgi. Spokojnie, nic na sile:)

Gość o jejku nie moge ostatnio
Moj syn mial 8 miesiecy, jak zaczal utrzymywac sie pionie siedzac, a 13, kiedy stawial pierwsze kroki:O

lekarka wie, że nie chodzi......... myślę, że ze zdrowiek jest ok, po prostu brak odwagi :-( nie jest tuczona, waży tylko 9 kg :-) martwie się, bo prawie wszystkie dzieciaczki juz chodzą w tym wieku a moja Wiki nie :-( już nie mogę doczekać się tej chwili a mysle, że jeszcze poczekam ;-)

Tiramizu ja bym się nie martwiła, zdrowe dziecko ma czas na samodzielne chodzenie do czasu aż skończy 1,5 roku. Moja ma 16,5 m-ca i dopiero od kilku dni zaczęła stawiać pierwsze samodzielne kroczki. Oczywiście jeżeli coś jeszcze niepokoi Cię z rozwojem córki to możez iść do lekarza ale raczej do neurologa, pierwsze kroki jednak zawsze do pediatry który stwierdzi czy są jakieś powody do niepokoju i ewentualnie zleci specjalistę. Myęlę jednak, że jak dziecko chodzi przy meblach to nie ma co panikować, problem mógłby być jakby wogóle nie stawała w tym wieku..

Ach i jeszcze jedno nasz ortopeda powieziął, żeby absolutnie nie pośpieszać dziecka z chodzeniem tylko cierplwe czekać, im dziecko później zacznie chodzić tym ma zdrowszy kręgosłup szczególnie jeśli do tego chętnie raczkuj, i te które chętnie to robią też z reguły zaczynają chodzić póxniej...

ja tak naprawdę poszłam jak miałam półtora roku;) mój syn jak mial prawie dwa - ale on był rechabilitowany nie ma co sie bać jeszcze dziecko będzie śmigać , że nie nadążysz za nim ;)

też tak miałam :) Zaczął chodzić, jak miał równe 18 miesięcy. Zgadnij jak teraz biega :O ;) Ma dwa lata