Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nie daj Boże

Czy 50-ka to za wcześnie, by ciągle zapominać?

Polecane posty

Gość nie daj Boże

LUDZIE, podzielcie się swpimi refleksjami czy też obserwacjami na temat ZAPOMINANIA w codziennym życiu Waszym czy Waszych Mam po 50-tce.

Gość ja mam 25
i ciągle o czymś zapominam :(

Gość hmzhzm
to moga byc pierwsze objawy alzhaimera

Gość ja mam 25
chyba roztargnienia :D

Gość Tomcio z Paluch
ja mam 20 i nie pamietam prawie o niczym. Ciesze sie z zycia i jebie mnie wszystko. I tak umrzemy czy traktujemy je powaznie czy nie.Wiec jaki sens jaka logika?

Gość jakaka
Zależy o jakie zapominanie chodzi. Ja mam 40 lat i nieustannie coś zostawiam, wracam się, gubię, czegoś szukam. Równocześnie nie mam organizera, wszystkie terminy mam w głowie, w tym roku skończyłam drugie studia, byłam najlepsza na roku, z egzaminów miałam same piątki. A zdarza mi się w sytuacji stresowej nie móc sobie przypomnieć właściwego słowa albo własnego numeru telefonu!

Gość nie daj Boże
ja właśnie dziś pomyślałam o alzhaimerze, gdy bluzeczkę, zamiast do kosza na pranie wrzuciłam do kosza na śmieci.... :(((((

Gość jakaka
Ja myślę, ze póki to zapominanie nie rzutuje na sprawne funkcjonowanie w świecie, podpada pod kategorię roztargnienia, nie Alzheimera.

Gość nie daj Boże
i notorycznie zapominam wziąć reszty w sklepach czy wręcz zakupów....

Gość nie daj Boże
ale ja pracuję w biurze z samymi młodymi, inteligentnymi i czuję, że to jest przez nich dobrze widziane i wyśmiewane...

Gość rokul
hihi a ja zapominam skasować biletu..... a mam ldewie 46 lat

Gość grupa III
też tak mam i zaczynam sie obawiać, czy nie będę do zwolnienia... czy na zapominanie dostanę zwolnienie lekarskie?

Gość mewaaa
nie sądzę! po prostu każą Ci zmienić prackę na taką, gdzie pamietanie nie jest nieodzowne... :(

Gość Tomcio z Paluch
jak jest wysmiewane to raczej nie jest dobrze widziane. Po prostu smieja sie z Ciebie:D

Gość mewaaa
nooo ale jak z tego wybrnąć gdy sie jest ok 50 ki?

Gość to sie zdarza
ale to nie choroba. Mojej mamie sie to przytrafia, czasem ma na koncu jezyka jakies slowo, ale nie moze sobie go przypomniec, albo chce cos powiedziec i zapomina o co jej chodzilo, itp. Oczywiscie nie jest to ciagle, poporostu ma takie momenty.

Gość nie daj Boże...
a ja sie boję, że pewnego dnia zamiast swoje pierścionki zdjąć do szkatułki, wrzucę do wc...... :(

Gość nie daj Boże...
może są tu sami młodzi, pomyślcie o swych mamach, czy nie mają podobnych problemów, pogadajmy o tym pliissss

Gość nie daj Boże...
nie, to nie, ide spać, aby rano do tej pracy wstać! :(

Gość gość
Mam podobny problem .Ostatnio ciągle coś gubię i wpadam w panikę-szukam . Mam odpowiedzialną pracę-finanse to mnie coraz bardziej martwi. Mam nadzieję ,że to tylko przemęczenie . Mam 56 lat i jak tu dalej pracować do 61lat i 7 m-cy-o ile nic nowego w sprawach emerytur nie wymyślą:(

Gość gość
ja mam tyle samo lat co przedmowca ale u mnie ten problem jest od wielu lat jestem roztargniona szukanie kluczy to norma karty do bankomatu myslalam ze zgubilam zglosilam o wydanie nowych w banku po jakims czasie sie znalazly,zapominalam nieraz reszty w sklepach zostawialam wedline..a portfela szukalam co i rusz na dzien dzisiejszy wszystko klade w jednym miejscu zdarza mi sie szukac okularow ja choruje na serce wiencowke miazdzyce zatem nie pracuje umyslowo

Gość Luizz
ja się nie mogę odnaleźć w moim ogromnym domu wiecznie za czymś latam po schodach.. ale i brak czasu się kłania! pęd życia

Gość czarnalu
Witam zacznijcie przyjmowac preparaty z milorzebem rozwiazujce krzyzowki ruszajcie sie aby dotlenic mozg a bedzie lepiej