Gość gość Napisano Czerwiec 18, 2015 Godzina przerwy sory Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 18, 2015 Ja tak mam ale nie za 12 h tylko powyżej 12 h np jak robisz 13 to ja mam 1 h przerwy nieplaconej Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 18, 2015 13 godzin (1 h przerwy) wychodzi jak jest dostawa ale normalnie prcuje po 12 h (30minut) . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 18, 2015 To ile wkoncu powinno byc tej przerwy jezeli przychodze do pracy na 8.45 a wychodze 21.15 ?? I oco chodzi z ta przerwa Dodatkowa na grafiku 30minut?? Czyli ze oprócz tych 30minut jest cos jeszcze wiecej?? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 18, 2015 Jeśli masz przerwę wpisana w grafik to jest ok ja mam np przerwę wpisana w grafik 1 h i za nią nie dostaje kasy czuli de facto poza domem jestem 13 h a płacą mi za 12 to się zwie praca w Pepco Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 18, 2015 no i to jest kolejny temat dla PIP !!!czemu nikt sie tym nie zajmie???ludzie macie zle,wykorzystuja Was,zgloscie ro,napiszcie stosowne pismo,zadbajcie o swoje zycie,i zdrowie,bo macie tylko jedno! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 19, 2015 matko!jak to czytam,to stwierdzam,ze pracujecie jak za nie Niemca,w jakims obozie pracy... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 19, 2015 A nie jest tak czasami że na godzinę Mozecie wyjść ze sklepu i załatwić swoje sprawy ?! Podpisujecie na liście obecności od kiedy i tyle . Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 19, 2015 Tak jest ale jak by nie można było robić grafików tak aby nie chodzić na 13 h Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 19, 2015 Jeśli czas pracy przekracza 12h, to należy się , oprócz 15 minutowej, dodatkowa przerwa 30 min. nie wyliczana do czasu pracy czyli nie płatna ( to właśnie te 30 min wpisane w grafik). Czyli w dniu, w którym pracujemy ponad 12h mamy łącznie 45! min przerwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 19, 2015 u mniew grafik wpisuja 1h przerwy nw czy to zalezy od sklepu aleu nas tak jest:) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 19, 2015 Długość dodatkowej przerwy uzależniona jest zapewnie od czasu pracy. U nas jest max 12h pracy i 30 min dodatkowej przerwy. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 20, 2015 Dzieki dziewczeta bo bylysmy oszukiwane przez kierowniczki i sprawe trzeba zalatwic Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 21, 2015 Dziewczyny wiem że to nie miejsce na to, ale proszę o pomoc, za chwile muszę oddać pracę licencjacką, a nie mam badań nawet zrobionych .Ankieta jest na prawdę krótka. dziękuję:) http://www.ankietka.pl/ankieta/195225/znajomosc-prawa-polskiego-e-konsumenta.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 21, 2015 OD 6-CIU LAT ZAPIERDALAM NA WAS O CO WAM CHODZI? JESTEŚMY ZAJEBISTE,ODDANE WSZYSTKIO BYŚMY DA.ŁY ALE PRZEGINACIE Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 22, 2015 Sieć znam,natomiast nigdy nie korzystałam,nie wiem jak ma się jakość tamtejszych i ubranek czy zabawek,z kolei moge polecić KrolZabawek.pl właśnie u nich zamawiam i wszystko jest w porządku. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 22, 2015 Witam mam takie pytanko dostałam w pepco wypowiedzenie z pracy ktore kończy sie 27 czerwca.Dzis sie dowiedzialam ze jestem w ciazy ,czy maja obowiazek cofniecia mojego wypowiedzenia i przywrocenie do pracy? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 23, 2015 http://kadry.infor.pl/kadry/indywidualne_prawo_pracy/uprawnienia_rodzicielskie/716699,Zajscie-w-ciaze-na-wypowiedzeniu.html Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 23, 2015 A to psikusa zrobiłaś kierowniczce ! ha ha ! Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 23, 2015 nie mają takiego obowiązku po prosu przynieś zaświadczenie i tyle Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 24, 2015 No właśnie byłam wczoraj u lekarza ale jeszcze za wcześnie żeby coś zobaczył i kazał przyjść na początku lipca i teraz nie wiem co robić ponieważ wypowiedzenie mam do 27 czerwca a obecnie jestem na zwolnieniu do 3 lipca wiec czy jak na początku lipca się okaże że jednak jestem z ciąży to czy coś mi to pomoże...... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 28, 2015 A mówią że polki nie chcą rodzić dzieci a tu kolejna pani zachodzi w ciążę będąc na wypowiedzeniu , widocznie ma tak dobrą sytuację materialną że nie martwi się co do gara włoży bo straciła robotę . Ktoś tu zafałszowuje obraz rzeczywistości , może kobietom po prostu nie chce się poświęcać swego życia na dzieci w większych ilościach i tyle ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Czerwiec 29, 2015 bedąc nawet w okresie wypowiedzenia a zachodzisz w tym czasie w ciąże firma nie może cię zwolnić Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 6, 2015 Jak masz wypowiedzenie do 27 lipca a jesteś na zwolnieniu lekarskim to przedłużasz sobie dni pracy do końca zwolnienia.Nie mogą Cię zwolnić jak jesteś w ciąży.Umowa przedłuża się do dnia porodu.Musisz przynieść tylko zaświadczenie,że jesteś w ciąży.Ciągnij zwolnienie dopóki nie będziesz w 100 procentach pewna,że jesteś w ciąży. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 6, 2015 Nikt nie puści Ciebie na jednogodzinną przerwę.Wpisujesz na liście obecności od której do której pracowałaś/nawet jak masz od 8.45 do 20.00 to wpisujesz np.7.15-20.00 jak jest zebranie/ Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 6, 2015 Dziewczyny.Skoro tu piszecie,to znaczy,że macie internet.Każda z Was może wpisać swój problem prawny albo inny i zawsze znajdziecie to co Was interesuje.Trochę zachodu i problem nabiera innego tempa.Powodzenia. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 6, 2015 Wychodze na 1 h przerwę jak pracuje od 8 30 do 21 30 a tym bardziej jak mam zebranie od 7 15 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 8, 2015 13 godzin pracy w pepco ? Co na to PIP ? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 8, 2015 a PIP ma nas w PIIIIIIIIp... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość gość Napisano Lipiec 9, 2015 Warto poczytać każdy znajdzie coś dla siebie: https://challengeyourself.pl/to-ty-wytyczasz-szczyt-swoich-mozliwosci-wzbijesz-sie-jeszcze-wyzej--34-474233-5354 Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach