Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
bl

A znacie taką sieć sklepów PEPCO?

Polecane posty

Gość gość
My też mamy wybór. Robimy w czasie wolnym za darmo, bo nadgodzin mieć nie wolno, a i tak zawsze jest coś nie tak. Nagane nawet na przetowarowanym sklepie za towar wystający z pułki kiero sklepu zaprzyjaźnionego z nami na rejonie dostała . Taki urok Pepco. Przecież nie my zamawiamy towar, no ale co tam, obrywamy my. A jak byśmy nie przyszły w naszym czasie wolnym to pewne zwolnienie by było, a kiero to już na 100% miała by po robocie za nieprzygotowany sklep do inwentaryzacji. No i jak już jest ten dzień to jak zawsze skanery zepsute i ciagle to samo- czyli lipa.

Gość gość
Bo kiero nic nie robią tylko dyktują wam ..... Nie dajcie sie niech one tez d**y rusza z tych biur i sie biorą do roboty .....

Gość gość
Robicie na wolnym ? a kto wam zapłaci bo nie kierowniczka a jak ona chce dostać premie to może by tak w czasie pracy robila a nie siedziala tylko w tej kanciapie i papiery robi niby zawsze .... Z jakiej racji wy macie przychodzić na wolnym ??? Traktują was jak panie na posylki czy inne . Niech one sobie przychodzą na swoim wolnym i w papierach wtedy siedzą za darmo ale nie bo maja dzieci i rodziny ale ich to malo interesuje dbają o swoje d..y :) a wasze rodziny i plany na wolnym idą na odstawkę bo kiero chca was poniżyć jak kiedys czarnych ludzi gnębili ....

Gość gość
Jestem kierownikiem i nie ma opcji aby ktoś przychodził do pracy w wolny dzień,sama najwyżej mogę przyjść ale aż tak głupia nie jestem.Skoro zgadzacie się na takie łamanie prawa to wasza sprawa,przecież wasza kierowniczka nie zdaje sobie sprawy jak poważne konsekwencje może ponieść,zwolnienie to pikuś w porównaniu z karą z PIP

Gość gość
a czy ktos mi moze wyjasnic,co nalezy do starszego kasjera?jakie ma obowiazki,co musi,a czego nie musi robic?

Gość gość
ty kieroty piszesz,ze nie jestes TAKA glupia,i na wolnym bys nie przychodzila do pracy,a jak by ci kiero nad toba powoedziala,ze to polecenie sluzbowe???????co bys zrobila?madralo

Gość gość
państwowa inspekcja pracy ot wytłumaczenie i nie ma co konfigulować dziewczyny prawo jest po naszej stronie mimo pseudo kiero które uważają że pepco to ich własnośc ale mylicie się drogie panie helooow tu ziemia a wy dziewczyny nie dajcie się robić w bambuko miejcie swoją godność

Gość gość
Kochana juz Ci odpowiadam... nie szanujesz siebie to i inni Ciebie nie szanują,takie jest w naszym kraju prawo i nikt nie może nakazać pracy za darmo .Ja bym zapytała czy to są płatne nadgodziny,a jeśli nie to jasno i wyraźnie powiedziałabym ,że nie wyrażam zgody.Pamiętaj prawo w tej kwestii jest po Twojej stronie.

Gość gość
A jeżeli Twoja kierowniczka mówi ,że jest to polecenie służbowe to albo żeruje na Waszej naiwności i jest bardzo wyrachowana albo jest to wyjątkowa niewiedza i brak umiejętności zarządzania i przede wszystkim strach.

Gość gość
Starszy kasjer nie musi nic robić. Może jedynie przyjść czasem do pracy i pachnieć, ale nie musi. To tylko przecież ma w swoich obowiązkach na zajmowanym stanowisku i nic poza tym. Pytanie w stylu "co może robić, a czego nie" porostu dobija. Czy tu tylko same sieroty piszą, czy pozwalniane za przekręty i złodziejstwo? Mi w PEPCO pracuje się dobrze i jak coś mam do swojej kiero to jej mówię, albo ją pytam. Forum nie jest od tego. Coś was boli to zalatwiajcie to ze sobą nie tu. Jak macie takie nastawienie idąc do pracy, to wam wszędzie będzie źle.

Gość gość
Nic tak jak kiero nic nie robi tylko w dziupli siedzi i kawke pije bo wloski i oaznokcienzrobione;) tak i starszy kasjer wystarczy staniesz przy kasie postukasz troszkę w kasę jak paznokcie pozwola i dzień zleci a w ten sposób tak jak kierowniczce wystukasz pieniazki na swoje konto ;) a może awans na kiero wystukasz i będziesz miala lepiej .....

Gość gość
wole być zwykłym kasjerem, niż być kierowniczką sklepu, tłumaczenia i raporty i te inne sprawy w biurze nie dla mnie, wole zapier... na sklepie niż siedzieć w biurze

Gość Ktoś993
jestem starszym kasjerem w pepco. Jeśli starszy kasjer ma takie przywileje jak kierowniczki to zazdroszczę. U nas są 2 kasjerki na cały etat i 2 na 0,75. W pracy jestem w prawie każdy weekend bo moim przełożonym się nie chce ( jak raz usłyszałam gdy poprosiłam o wolne z powodu rodzinnej uroczystości : one też chcą się napić). Dodatkowo jestem vm przemysłową. Standardy? Tylko takie jakie one uznają, a i tak im się nigdy nie dogodzi. Dowiedziałam się, że jestem w ciąży ( jako druga z całego etatu) i aż boję im się o tym powiedzieć, ich reakcja z pewnością nie będzie entuzjastyczna. Nie zmienia to faktu,że mam zamiar korzystać ze swoich przywilejów. Do tej pory żadna z nas nic nie mówiła i zaciskała zęby ale wszystko ma swoje granice.

Gość gość
tak czytam sobie i myślę... jak można tak się wykorzystywać i chodzić co weekend do pracy też jestem st. kasjerem i chodzimy na zmianę w weekendy czasami idę dwa w miesiącu a następnym miesiącu kierownik idzie dwa tak żeby nikt nie był poszkodowany a co do jakiś ulg to jestem czy kasjer czy kierownik wszystkie zapierdzielamy równo.

Gość gość
Czytam i nie wierzę. Praca jest ciężka to fakt. Czasami idiotyczne pomysły z Poznania. Bałagan i brak jakiegokolwiek zrozumienia ludzi którzy nie mają pojęcia o pracy ba sklepie. To fakt. Pracujemy po dwie osoby na zmianie to tez fakt ale na miłość boską te wszystkie brednie że my wszystko robimy a kierownicy siedzą i kawkę piją to jakaś bzdura! . Ludzie trochę logiki. Jeśli są dwie osoby na sklepie i ten biedny kasjer stoi na kasie to kto robi dostawę ? Kto zatowarowywuje sklep? Kto pomaga klientowi? Kto sprząta 3/4 sklepu na koniec dnia ? No pytam się kto? Nie osmieszacie się. Najgorsza rola to starszy kasjer. Robi prawie wszystko co kiero a kasa dużo mniejsza. Zca też dupa. Robi to samo co kiero a kasa dużo mniejsza. Kiero? Za te pieniądze nie warto być kiero. Taka prawda. Tak jak ciężka jest praca kasjera za te pieniądze. Przeszłam przez kasjera starszego i jestem zca. Czy się cieszę ? Pieniędzy więcej ale pracy duuuużżżżoooooo więcej. Życzę udanej wyprzedaży i realizacji budżetu na koniec roku. I dziewczyny szanujcie się. To ważne!

Gość gość
Super wypowiedz☺super postawa☺oby więcej ludzi pracowało z takim podejściem!pozdrawiam

Gość gość
A co ty pier....sz jak dostawa przyjdzie a kto wie o dostawach kiedy przychodzą jak nie kiero a jak jej nie ma to zastępcą ..to w większości kiero wtedy zamyka do biura i tam się ukrywa przed tym paletę przeswietli do okola i zmyka pod pretekstem sprawdzenia na komputerze :) a na pol dnia przyszla do pracy i jakoś zleci ! A potem bo tak sobie ustawi grafik ze ma dwa dni wolne , potem przychodzi jak towar z palet na polkach... odnośnie grafiku to nie sądzi cię ze to rejonowa powinna robić grafiki a nie kiero bo ona sobie zawsze pierwsze a my na końcu ... i gdzie tu sprawiedliwość pytam się !!!!!

Gość gość
Bardzo mi przykro że masz takiego kiero i zastępce ! Ja nie muszę nikomu się podlizywac, uwierz u nas wszyscy ciężko pracuja,czsami to aż glupio bo kieko i zastępca wychodząc z magazynu gorzej brudne niż my bo stoimy na kasie,no ale są ludzie i ludziska....

Gość gość
Dostawa przychodzi 2-3 razy w tygodniu. Musi mieć cholernie dużo dni wolnych ta Twoja kiero. Nie wymyslajcie dziewczyny. Wszyscy równo zapieprz.....

Gość gość
w pepco obowiązkiem według procedur jest przyjęcie dostawy przez kierownika prowadzącego zmianę i koniec a jak u was jest inaczej to napiszcie do roba i nie wylewajcie żali

Czesc wszystkim chce sie dowiedziec ile przysługuje przerwy pracownikowi podczas 12 godzin pracy

Gość gość
kochana na 8 h masz 15 minut przerwy według kodeksu pracy a na 12 h hm kwestia dogadania się z kiero jeśli jest człowiekiem masz 30 minut ja pracuję po 8h i mamy 30 minut przerwy więc kwestia dogadania się

Gość Nadzór
Po 6-tej godzinie pracy przysluguje 15 minut przerwy. Jak masz 30 minut od kierowniczki to działa ona na szkodę firmy i mogą ją pociągnąć do odpowiedzialnosci. Pochwal się gdzie pracujesz. No czekam.

Gość gość
Temu co zatwierdził w KP te 15to minutowe przerwy obojętnie czy pracuje się 8 godzin czy 12 kazałabym samemu sobie zrobić herbatę, zjeść kanapki albo zamówione żarcie z baru a to wszystko w ramach tych 15 minut ! A ja z zegarkiem w ręku mierzyłabym debi lowi czas , ciekawe ile tak by pociągnął ? Tydzień czy miesiąc ? Niedługo to w Polsce w ogóle zniosą przerwy w pracy bo jakiś de bil stwierdzi że najeść to się można w domu a w pracy to się pracuje .

Gość gość
No wlasnie kto odpowie co z tym 30 minut dodatkowej przerwy??

Gość gość
U mnie jest tak jeśli pracuje powyżej 12 h to mam 1 godzinna przerwe

Gość gość
Tylko dlaczego firma mi nie płaci za ta godzinna przerwę skoro i tak siedze w pracy bo wczesniej wyjść nie mogę?

Gość gość
Ja pracuje po 12 godzin i mam przerwe 30 minut a osoba ktora pracuje mniej niz 12 godzin ma rowniez 30 minut i co w takiej sytuacji???

Gość gość
Czyli za przepracowane 12 godzin nalezy sie godzina pracy??

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować