Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sad_girl----------

Jak dawniej kobiety dbały o włosy??

Polecane posty

Gość sad_girl----------

Już sama nie wiem co mam robić z moimi włosami,może zastosowałabym coś naturalnego co stosowały nasze prababki do pielęgnacji włosów...Orientuje się ktoś czym kobiety myły włosy jak nie było szamponów,jak je odżywialy itp?Wypróbowałam już naftę,świetny sposób,mam nadzieję że na tym topiku znajdę dzięki Wam coś równie skutecznego.

Gość Meme me me
Dbaly...naturalnie ;) Poszukaj sobie w googlach "domowe sposoby na.." i wpisz co potrzebujesz. Ja lubie dwa żółtka z olejkiem rycynowym i cytryną na 30min przed myciem glowy. Slyszalam tez o myciu wlosow piwem ale nie znam szczegolow;)

Gość Meme me me
Lalala, no wlasnie , DAWNIEJ, tzn o jak DAWNIEJ pytasz;)? Bo kiedys to faktycznie, nie myly sie tylko perfumowaly :]

Gość sad_girl----------
Wszystko jedno jak dawno,kilka wieków temu lub tylko kilka pokoleń,chodzi mi jednak o te czasy kiedy się myły :) A słyszałyście o myciu włosów szarym mydłem?Co o tym myślicie?Chyba wypróbuję :D

Gość sad_girl----------
A konkretnie jakie daje efekty?????

Gość hdfhfn
Zadnych efektów nie łudz sie:P

Zdaje się, że nawet w \"Nastolatki pielęgnują urodę\" - a to nie jest książka z zamierzchłej przeszłosci - jest mowa, aby włosy myć chyba raz w tygodniu:))) Kiedyś nie nakładano na włosy żeli, pianek, lakierów, trwałych, farb,.... i nie myto ich tak często - więc naturalnie sebum nie pozwalało na wysuszenie i zniszczenie włosa. Włosy to tez sprawa genetyczna. Pozdrawiam, ------------------------------ www.CzystaPrzyjemnosc.pl naturalne surowce do domowych kosmetyków

Gość witold23
Jasne że tak dla Ciebie to wszystko to genetyka hehe,bajki opowiadasz jak zawsze

Gość sad_girl----------
Kuraiko-------> A próbowałaś zrobić coś żeby mieć gęstsze włosy??

Gość sad_girl----------
Kuraiko-------> No nie powiedziałabym że masz takie złe na tej fotce gdzie masz dłuższe,jak dla mnie są całkiem normalne