Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość colombinka

Dziewczyny, ile trwa załatwianie becikowego? cale to urzedowe czekanie i skladan

Polecane posty

Gość colombinka

ie podan?

u nas trwa to juz bardzo dlugo niestety o becikowe te ze wzgledu na dochody (jesli nie przekraczacie za 2006rok 504zl na osobe) zlozylam 6 lipca i dostalam zaraz po 20tym natomiast o becikowe te od panstwa przyjdzie mi czekac az do 23sierpnia. O te panstwowe mozesz zlozyc dopiero jak masz nr PESEL dziecka a na ten czeka sie ok miesiaca. wiem ze niektore osrodki robia odstepstwo i wydaja bez tego nr ale z tego co czytam to posrawdyczne przypadki niestety. jesli dokumenty zlozysz przed 10tym kazdego miesiaca to pieniazki na konto wplyna po 20tym tego samego miesiaca natomiast jesli po 10tym to dopiero pojda za miesiac po 20tym

Becikowe u nas należy się jedno-1000zł.Złożyłam papiery i po kilku dniach przyszło pismo kiedy pieniadze będą na koncie.Ogólnie razem z wypłatą trwało to jakieś niecałe 2 tyg.

Jackpot w sumie wszedzie nalezy sie 2 becikowe tylko zalezy czy z zarobkami sie na to drugie kwalifikujecie. Jesli ktos dostaje rodzinne lub finansowo pod otrzymywanie rodzinnego podchodzi to i ten drugi tysiac (zapomogi) dostanie. w niektorych miastach jest jeszcze becikowe samorzadowe tylko trzeba dzwonic i sie pytac w urzedzie miasta

No niestety nie...u mnie w mieście jeżeli urodziłaś przed(którymś tam lutym) nie pamietam dokładnie to należy Ci się drugie becikowe.Ja natomiast urodziłam pod koniec kwietnia i mogłam sobie pogwizdać.Wiesz,jak Kropiwnicki chciał na stołek wyżej to dał drugie becikowe.Jak już znalazł się stopień wyżej to olał wszystko i drugie becikowe zniósł.

Jackpot on mogl zniesc becikowe gminne czy samorzadowe ale te o ktorym ja pisze dostaje sie z pomocy spolecznej (gops lub mops) zapytaj sie jeszcze dokladnie o ile nie przekraczacie tego 504na glowe bo to w calym kraju to samo jest