Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastolatka-1991

Zielona herbata-zdrowa czy nie?

Polecane posty

Gość nastolatka-1991

Powiedzcie mi...Czy zielona herbata jst zdrowsza od czarnej? Ja zielona herbatę pije sobie dwa razy dziennie a nawet trzy :) Na wielu stronach internetowych lub poprostu opakoaniach takiej herbaty prrzeczytałam, że poza walorami smakowymi posiada też właściwosci korzystne dla zdrowia, Jest bogata w witaminę C, a także A, B, F oraz jeszcze wiele minerałów i mikroelementów niezbędnych do prawidłowego funkcjonowania. dowiiedziałam sie też że regularne picie zielonej herbaty chroni przed zawałem, łagodnie stymuluje krążenie, , zapobiega zwężaniu się naczyń krwionośnych, pomaga obniżyc poziom choresterolu we krwi oraz zmniejszych ryzyko zachorowania na raka. Reguluje też prcesy trawienne, pomaga w oczyszczaniu organimu i odchudzaniu (z tym się zgodzę, bo to zauważyłam :)). a poza tym wzmacnia zęby i kości oraz ma pozytywny wpływ na cerę. Czy zgadzacie sie z tym co piszą? Gdzies słyszałam, że podobno istniejeteż czerwona herbata, która równiez ma właściwości korzystne dla zdrowia. Próbował ktoś z was? I co o tym myslicie? A ostatnio czytałam te w jedne książce, że picie zbyt duzej ilości herbaty (nie ma znaczenia jakiej) wyniszcza organizm, uszkadza nerki, wątrobę, serce, skóra szybciej się starzej i prowadzi do nałogu tj. do kofeinizmu. I w co mam wierzyć Czekam na wasze opinie!

Gość marchewka ma dużo
gupoty, bo słabo schodzi a tańsza w produkcji

z zielona herbata jak ze wszystkim - co za duzo to niezdrowo :D zielona herbata zawiera kofeine wiec tez nie nalezy jej naduzywac. poza tym wychladza organizm wiec jesli ktos pija duzo to powinien dodawac sobie starty imbir albo kupic gotowa imbirowa. a poza tym jest smaczna i zdrowa :)

zielona jest zdrowa, ale podobno wypłukuje zelazo z organizmu. znalazłam artykuł o zielonej, gdzies na stronie kafeterii.

Gość ktośtam
a co sądzicie o yerba mate?