Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama- Gośka

Jak wychować dziecko! Kto wie

Polecane posty

Gość mama- Gośka

Tyle się tu pisze o rodzeniu itd..... A może tak porozmawiamy o tym jak wychować dziecko, żeby było normalnym człowiekiem, nie wyrosło na geja, albo bandytę i na starość podało mi szklankę wody!!! Czy ktoś wie? Czy ktoś ma na to receptę?

Gość kapuściana kichsza
super niania

Gość geja nie przeskoczysz
bo to geny, reszte tak, jak sie przyłozysz,

Gość grugru
też sie nad tym czasem zastanawiam, chociaż jeszcze nie mam dzieci, ale za to pracuje w prywatnej podstawówce, to co tam widzę daje mi temat do rozmyślań. W końcu rodzice tych dzieci tez chcieli dobrze,a wyszło jak zawsze:(

Gość jusiek
dobre pytanie

Gość do mamy-Gosi
gdyby taka recepta istniała to mielibyśmy same ideały wokół siebie :) a tak na poważnie-kochać nie tylko sercem ale i rozumem,reszta to loteria

Wychowywać w miłości, szacunku...zdać się na instynkt a nie \"dobre\" rady ciotek i babć...chociaż i one czasem podpowiedzą coś dobrego...słuchać siebie a przede wszystkim dziecka... Nie ma recepty na dobre wychowanie i w ogóle na to \"jak wychować\"...najważniejsze uczyć się na własnych błędach i umieć się do nich przyznawać... Ja postaram się wychować moje dziecko tak, jak moi rodzice wychowali mnie:) Byli i są cudownymi ludzmi i będę z pewnością brała z nich przykład:)

Gość to ja ja
topik...rewelcaja po prostu! Jeszcze żaden uczony nie wpadł na to "jak wychowawć dziecko" powstało miliony ksiązek, dyscyplina naukowa 9zwana pedagogiką oczywiście), tysiace badań i eksperymentów i jakoś nikt jeszcze recepty nie znalazł. ..bo wychowanie jest uzaleznione od tak wielu czynników, o których nawet najlepsza matka nie wiem (nie sposób, zauwazyć je wszystkie). rada jest jedna: mądrze kochać!

Gość no takbbb
geja nie przeskoczysz - jakie geny, to glupota jest dziedziczna

Gość **mamuśka**
Topik w sam raz Chciałabym czasami recepty jak wychować moje dziecko nieraz mam ochotę się poddać to prawda - ksiązek jest cała biblioteka, no i co z tego, jak w każdej jest coś innego. Jedni radzą ta, a inni co innego... zgłupieć można! Nie wiem jak na przykład jak zmusić dziecko do utrzymania porządku w pokoju, albo żeby mniej siedziało przed komputerem. A najważniejsze pytanie jak zmusić zeby chciało....bo ja mogę zakazać, ale jak to zrobić żeby ono chciało samo, a nie z przymusu Takich pytań j est cała masa - a odpowiedzi nie znam

Gość Joan73
powtarzac powtarzac i jeszcze raz powtarzac dzieciakowi, co ma zrobic, tzw. marudzenie... Tylko przy tym duzo czasu na rozmowy z dzieckiem i czas na zabawy! Zeby widzialo ze ma rodzicow! Kurcze, zreszta sama nie wiem, mam trzy latak i juz problemy wychowawcze, hehehehe...

Gość Abecadło z pieca spadło!
Jeśli będzie bluźniło to dać mu w tfaż i dać karę na telewizor a za uwagę w dziennniczku dać pasa a jeżeli kogoś pobije zamknonć go w pokoju na pół godziny!

Gość no coments
jak wychować normalnego człowieka a nie geja? jeju jaka zacofana babsko