Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego tak robią -nie wiem

zlosci mnie to ze emigranci pluja na Polske na odległosc

Polecane posty

Gość poprosze o
przestan pieprzyc miya - a moze to ty przestaniesz pieprzyc.....

Gość miya
to gratuluje, ze tak ci sie powodzi.. tak jak pisalam w moim miescie jest korupcja straszna! tu nie znajdziesz dobrze platnej pracy jezeli nie znasz zadnej "szychy"

I tu sie mylisz. Nie jestem przyszla emigrantka. Tu jest moj dom, maz i - na razie - syn. Jesli zechce wyjechac i poszukac sobie lepszego zycia, nie bede stawala mu na drodze. I jesli bedzie psioczyl na Polske, to przykro mi, ale popsiocze razem z nim. Bo: 20 lat temu mialam co sobote spedy znajomych, nie bylo bogato na stole, ale polowka i kielbacha - zawsze, ubralam sie i rodzinie co nieco kupilam. Dzis? Kazdy zagoniony, wieczny niedoczas, wyrachowanie wymuszone sytuacja materialna (ktora jakos poprawic sie nie chce za cholere), rozmowy dookola tego co by sie chcialo a na co nie stac. I co? Masz mi za zle, ze psiocze? A miej.Wisi mi to. Ale nikogo nie osadzam i nie posadzam. Sa mlodzi, chca zyc lepiej - karty im do reki iwiatr w zagle. Niech probuja, niech beda obrotniejsi. A ze Polske maja gdzies? To powiem: nie dziwie sie. Polska ostatnio tylko wymaga, zakazuje i nakazuje. Nie da sie tak zyc. Ale starsi sie pogodza, mlodzi... To nasza nadzieja! Moze nie beda tak zasciankowi, zawistni i zgorzkniali jak autorka :)

Gość poprosze o
w polskim . tzw. dzikim kapitalizmie nie potrafia sie odnalezc.....

Gość miya
stac cie na wszystko, dlatego tego nie zrozumiesz...

Gość poprosze o
ludzie na calym swiecie wedruja , wyprowadzaja sie do innych krajow i nikogo to nie obchodzi . dlaczego was to tak denerwuje ?

Gość poprosze o
kazdy moze mieszkac tam gdzie chce .

Gość miya
nawet nie wiesz jak sie czlowiekowi serce kraja kiedy dziecku musisz powiedziec NIE, bo cie na cos nie stac.. i obserwuje, ze "jas ma taki rowerek, stas ma taki samochodzik..." czlowiek by chcial dac co najlepsze, a nie moze bo go nie stac!!! moi rodzice cale zycie ciezko pracuja , tata wyjezdza zeby zapewnic nam jakas przyszlosc.. teraz moja kolej aby sie im za to wszystko odwdzieczyc!!!

Ja tez nie znalazłam pracy ba,ja nawet jej nie szukałam otworzyłam własny interes tz ja i maz i nie ogladałam sie na nic i na nikogo a wy wciaz wypatrujecie aby wam ktos dał ,wział za raczke podał na tacy tak sie nie da Faktem jest ze w anglii kroluje socjalizm z zasiłkami na czele i byc moe dlatego tam takie eldorado dla niektórych narzekac potraficie ale wziac sie do roboty nie bardzo rzeczywiscie musiscie wyjechac -wyemigrowac bo dla was nie ma tu perspektyw juz wiem dlaczego tak robia dzieki ze mi to wytłumaczyliscie na własnym przykładzie

Gość miya
i ludzie niech psiocza na kraj.. ciebie to wcale nie powinno obchodzic.. jest cos takiego jak wolnosc slowa Skoro niczego od kraju nie maja to wcale im sie nie dziwie, ze tak mowia chociaz nie zauwazam masowego ataku na polske o ktorym tak piszesz i ktory tak cie bulwersuje

Gość dlugo by pisac
ludzie na calym swiecie wedruja , wyprowadzaja sie do innych krajow i nikogo to nie obchodzi wiec i w polsce tak byc musi jeszce sie taki nie urodzl co by wszystkim dogodził Polakowi zawsze mało chocby miał na wszsytko a ty miya napewno masz pusta lodówke nie macie auta ani ogrzewania nic nie macie ?

Gość miya
zauwaz ze aby otworzyc wlasny interes tez trzeba miec za co!! Ty naprawde zalozylas sobie klapki na oczy mnie za to denerwuja tacy ludzie jak Ty! ktorzy opowiadaja glupoty, ze nic nie robia, siedza z zalozonymi rekami i tylko brac!!! jest czesc takich osob napewno ale wiekszosc stara sie jak moze..

Gość taka prawda...
jak ktos jest super specjalista od czegos albo ma zdolnosci biznesowe albo ma znajomosci to oczywiscie ze poradzi sobie i bedzie żył w Polsce lepiej niz na zachodzie:o Ale jakie wyjscie ma przecietny człowiek? oczekuje odpowiedzi:p

nie miałam nawet 1000 mieszkałam w wynajetym mieszkaniu i musiałam wziac sie do roboty nie ogladajac sie na nic skredytowalismy sie i warto było

Gość miya
w naszym kraju jak nie masz kasy jestes nikim!

Gość ggrryyymmm
a niby dlaczego nie wolno mi tego kraju krytykowac ? tobie wolno a komus innemu nie wolno ?

Gość miya
tzn tak cie traktuja

kazdy moze otworzyc własny biznes idziesz od zusu gusu US i Urzedu miasta i juz mozesz działac na własna reke

Gość ggrryyymmm
durna baba - kazdy moze biznes otworzyc .....

Gość Zenonek
brawo! masz talent do interesów! a teraz owiedz co ma zrobic ktos kto nie ma takiego talentu:D wypelniac swój patriotyczny obowiazek i orac dla Polski w koreańskiej fabryce do końca zycia za 1000zł?

tak dostałam dokładnie leasing bo nie mielismy zabezpieczenia majatkowego

jaki talent? no przrciez to niz nadzwyczajnego no ludzie wiecie ilu ludzi w polsce ma działanosc?Mnostwo! wy tez mozecie miec

Gość oj co to za stereotyp znow
miya oj co to za stereotyp znow: chwalisz bo Cie nie ma a tam masz dobrze zobaczymy co powiesz jak wrocisz tu na stale miya NIE o to chodzi w topiku jakbys nie zauwazyla! nie bylo pytania co bym mowila jakbym tu byla Autorka sie zali, ze emigrancji pluja a ja mowie ze NIE pluja czego ja jestem dowodem Racja, nie jest mi zle, ale nie widze powodu zeby klapac na biede, brak pracy bo to tutejszych nie obchodzi Staram sie wzmacniac turystyke- tym samym wzbogacac kraj Jak bym tu byla tez nie byloby mi zle, moze nie zauwazyls co napisalam, mialm tez oszczednosci Poradzilabym sobie i w Polsce, na razie potrzebny mi jezyk i inne doswiadczenia a nie kasa ze zmywaka

I co z tego? Mamy z mezem wlasny biznes. Czy KAZDY jest az tak rentowny? Nie powiem, nie klepiemy biedy, ale na luksusy, co tam, na kolonie nie zawsze bylo nas stac. A nie powiem, ze maz obrotny nie jest. Tylko polityka finansowa wykancza - nie wiem czy wiesz o czym mowie, bo mam wrazenie, ze piszesz bo piszesz, a sama moze studiujesz i jestes na utrzymaniu rodzicow?.. Ech, napisac mozna wszystko, ale jak od Walesy sie zaczelo olewanie obywateli przez panstwo, tak trwa. I tego wlasnie dziecku nie umialam wytlumaczyc. Wiec, co mam wymagac by wyroslo na patriote?

dlaczego tak robią - za przeproszeniem, nie pierdol, kurwa, bo juz rzygac mozna twoimi wywodami. nie kazdy ma co zleasingowac, nie kazdy dostanie kredyt, nie kazdy ma kase na PROWADZENIE samej dzialalnosci, nie kazdy jest specjalista, nie kazdy chce miec firme itd.itp. poza tym jesli twierdzisz, ze kazdy moze miec firme, to w pl bylyby same firmy. sprawiasz wrazenie oderwanej od rzeczywistosci :D

Gość Zenonek
gdyby każdy potrafił założyc sobie biznes z którego mógłby życ lepiej niz za pieniadze z Anglii to problemu wyjazdów w ogóle by nie było:o ale nie kazdy potrafi, nie kazdy ma odwage zaryzykowac, nie kazdy ma pomysł itd. wiec powiedzenie milionom Polaków zarabiajacych po ok 1000zł, załóżcie sobie biznes jest smieszne:o