Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego tak robią -nie wiem

zlosci mnie to ze emigranci pluja na Polske na odległosc

Polecane posty

do szewskiejpasji doprowadza mnie jak ktos wciska mi takie banialuki ze w polsce chłod głod i ubustwo ze tu ludzie umieraja z gódu i niedostatku ze zostali tu sami głupcy otóz własnie jest inaczej Polska ma jeden z najwyzszych wzrostów PKB ale watpie by wam to cos mówiło ja sie ciesze ze polska wychodzi na prosta dzieki tym co tu pracuja i tu płaca podatki z jakiej okazji ktos komu wisi przyszłosc mojego kraju smie ten stan rzeczy krytykowac ?Czy wyjechanie do pracy na zlewozmywak kogokolwiek do tego upoważnia? Nie wstyd wam ? To wasze pisanie o miłosci do Polski to tylko czcze gadanieI jeszce od gadania nic sie nie poprawiło Mickiewicz tez kiedys wielce sie wymadzrał Kiedys zabrał d**e i pojechał aby chronic swoj tyłek gdy inni za Polske oddawali swoje zycie on tez twierdził ze kochał Polske ale nic dla niej nie zrobił z wami jest podobnie Gdyby dawali wam na Madagaskarze tez byscie tam pojechali bo wam to wsio ryba gdzie ,tylko ilosci sie licza gardze takimi ludzmi

Gość jhker
ja tam Polski nie kocham ,ale nie mam zamiaru wyjeżdzać

O moj Boze, jak patetycznie! Widocznie, do wyjazdu takich ludzi ZMUSILA nieciekawa sytuacja materialna (a moze i nie tylko), wiec dziwne by bylo slyszec z ich ust peany na czesc Polski :O

Gość miya
bo taka rawda, ze tu nie da sie normalnie zyc! za 1000zl miesiecznie to sobie mozna oplacic rachynki..a zycie??

Gość do autora
jak nie doświadczyłeś prawdziwej biedy w Polsce to sięnie wypowiadaj na jej temat...

niewtpliwie zmusiała ich sytuacja ale oni pisza i mówią jakby znali status materialny wszsytkich tu pozastałych bo twierdza ze ci co zostali im wszsytkiego zazdroszcza no ja im nie zazdroscze tych "miodów' wcale

Gość miya
wiec dlaczego maja mowic ze jest super skoro to gó*no prawda!! jest żle..nie ma sie co oszukiwac!!

no nie doswiadczyłam bo pracuje zamiast narzekac.czy to zle? a to oznacza ze nie jest tak jak oni pisza skoro sa tacy co nienarzekaja

Gość areladra
Ja też Polski nie kocham, po studiach planuje wyjazd ...

Gość poprosze o
przyklady !! kto pluje na polske ?

miya wiec wyjedz co tu jeszce robisz skoro ci tak zle jak im ?

a czemu po studiach ? jezd teraz i nie mecz sie tu !

Gość do autora
a po co uogólniać? Każdy komuś czegoś zazdrości. Najgorzej jak biednemu zacznie się lepiej powodzic. Może ktoś z nich tego właśnie doświadczył...a tęsknota za rodzinami, przyjaciółmi, swoim miastem, polską kuchnia? Nie ma nic za darmo. Coś za coś.

Gość poprosze o
czekam na przyklady .....autorko

Gość areladra
Muszę ukończyć studia pielęgniarskie do końca ... co mam je przerwać ? Jeszcze tylko rok i Goodbye Poland :)

Gość tak to bywa..
jak ktos wyjechał to jemu musiało byc w Polsce zle:o i jak opowiada za granica o przyczynach wyjazdu i mówi ze w Polsce bieda to mówi raczej o sytuacji własnej, a nie Twojej, Kulczyka, czy Kaczyńskiego

nie uogólniam wiem ze nie wszsycy tak robia napisałm "do szewskiejpasji doprowadza mnie jak ktos "" a nie napisałam "wszsycy" wiesz czesc z nich nawet nie teskni tak sie zachłysneła zachodem ze nie teskni za nikim i za niczym tylko za pieniedzmi

Gość poprosze o
autorko - czy ty potrafisz czytac ? to niekulturalnie komus na pytania nie odpowiadac .....

a po co ci studia na zlewozmywaku? dlaczego polska ma ci fundowac studia skoro ty i tak nie bedziesz tu pracowac ? z filantropii moze?

Gość miya
taki mam zamiar; masz uklady-masz dobrze platna prace; nie masz ukladow i znajomosci-pracujesz jak inni za marne 1000 a pracowac musisz, zeby utrzymac dom, dzieci, jakos zyc.. mam brata, ktory wyjechal na stale do irlandii (tam skonczyl studia)..siostra pojechala do pacy na wakacje, ale rowniez zostaje i tam rozpoczyna nowe studia.. tam jest inna polityka! daja ludziom zarobic i ludzie nie narzekaja! bo zyja normalnie! a tu siodme poty czasem wyciskasz, meczysz sie psychicznie i masz wielkie G jak juz pisalam!!

pytasz o nicki,nazwislka osób?

Oczywiscie, ze sa tacy co narzekaja. Jak i sa tacy, co chwala. Uogolnienie do niczego nie prowadzi. Autorko, ty sie zdecyduj o co wlasciwie chodzi: raz piszesz, ze nienawidzisz tych co pluja, a raz \"To wasze pisanie o miłosci do Polski to tylko czcze gadanie\". Czy nie wydaje ci sie, ze zbyt pochopnie wrzucasz wszystkich do jednego worka?

Gość poprosze o
tak - konkretne przyklady , linki ... itd.

Wcake nie twierdza ze siedzą w tym zakichanym ciemnogrodzie raczej twierdz a ze on tu jest w polsce

Gość miya
a czesc panow z rzadu po podstawowce nawet i zarabia krocie..chociaz i im zawsze malo

Gość poprosze o
ha , ciemnogrod .... a nie pomyslalas o co chodzi z tym ciemnogrodem ?? :P

poprosze o wejdz na tematy na ktorych pisza ludzie z zagranicy nie jestem w stanie ich wszsytkich wymienic

wszyscy chcecie brac pzrykład z polityków nie tedy droga

Gość poprosze o
bywam na tych tematach i nikt tam nie pluje na polske - autorko.

\"tak sie zachłysneła zachodem ze nie teskni za nikim i za niczym tylko za pieniedzmi \" Skad wiesz?? Tesknia za rodzina, za swoimi stronami, za polska mowa, za milionem roznych rzeczy. A ze \" tylko za pieniedzmi\" - to po kase w koncu jechali, nieprawdaz? Chyba jednak zazdroscisz im tego zmywaka i tego, ze NAWET NA ZMYWAKU stac ich na wiecej. Ja sie cesze, ze komus sie powiodlo, obojetnie na jakim stanowisku. Zadna praca nie hanbi, jesli jest godziwie oplacana i nie jest sprzeczna z prawem i moralnoscia.