Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego tak robią -nie wiem

zlosci mnie to ze emigranci pluja na Polske na odległosc

Polecane posty

Gość no to ja cos dodam
wiesz, ja sie nie mam czym wywyzszac - ani tym ze majac wyzsze nie znalazlam w Polsce pracy, ani tym ze musialam wyjechac za granice i pracowac tu , wiadomo na stanowisku nie adekwatnym do wyksztalcenia jestem z tego zadowolona, ze mialam taka szanse ale nie uwazam sie za kogos lepszego, wiem ze w Polsce sie nic nie zmienilo, wiem ze poki tu mam szanse byc , zostane, ale do Polski i tak wroce bo .. wszedzie dobrze ale w domu najlepiej :)

Gość maniek-z bramy
Ogolnie rzecz biorac,w Polsce mamy bardzo wielu szkodnikow.Przede wszystkim klania sie brak lustracji.Z tago powodu musimy borykac sie z ludzmi,ktorzy albo powinni siedziec w kryminale,bo tam ich miejsce,albo conajmniej powinni byc odsunieci od jakiejkolwiek mozliwosci wplywania ma polityke,uczestniczenie w jakichkolwiek wladzach,az do najnizszego szczebla.Tego w Polsce nie zrobiono.W rezultacie ezadza na szczeblach lokolnych wciaz te same kliki pochodzace jeszcze z czasow PRL. Po drugie-media.Tam przede wszystkim trzeba zrobic lustracje i powywalac na zbity pysk roznych agentow i innych szkodnikow Polski takich jak np.Michnik,czy Janecki(nacz.Wprost).Oni zawsze beda popierac wlasnie te uklady.Zawsze beda przeszkadzac w budowie sprawiedliwego dla wszystkich panstwa. Po trzecie-trzeba chodzic na wybory,wybierajac ludzi uczciwych z poza takich skompromitowanych ,czy zlodziejskich partii jak SLD/PO. Gdyby wszyscy,w tym ci narzekajacy chodzili zawsze na wybory-nigdy nie rzadziliby np.komunisci(SLD).Jezeli tych spraw nie zrozumiemy-zawsze bedziemy sie babrac w tym blocie,a ludzie wartosciowi beda wciaz emigrowac za chlebem. Spodziewam sie,ze po tej mojej wypowiedzi zaraz napadna mnie wlasnie ci-z ukladow,albo ci ktorzy nie rozumieja,iz jest to JEDYNE wyjscie.Na poparcie moich racji macie przeciez nasza 18 to letnia juz tzw.rzeczywistosc.Pasuje wam to?Jesli tak- no to mnie atakujcie.

Gość tylko tylko
jak ktos nie potrafi załozyc własnej firmy to niech nie narzeka ze mało zarabia widocznie tak musi byc ze sa robole i rzadzacy interesem

Gość tylko tylko
"jas ma taki rowerek, stas ma taki samochodzik..." widocznie stasia rodzice maja wiecej oleju w głowie i stac ich na to by dziecku kupic to czy owo Jasia satrzy czekaja na manne z nieba a ona nie chce spasc co za pech

Gość tylko tylko
zgadza sie na wybory nie chcodza a chcieliby miec lepiej rzadzacych a jak juz pojda to zagłosuja nie na takich co beda madzre rzadzic tylko na tych co im wiecej obiecaja bo nikt nie mysli o dobru kraju tylko o swoich czterech literach "nie wazne kto bydzie rzadził byle mi było dobrze" nawet dla niektorych niewazne w jakim beda zyc kraju polacy to hieny i nie oczekuj od nich patriotycznych zrywów bo sie przeliczysz

Gość maniek-z bramy
tylko tylko-zgoda,jezeli mowisz o normalnym kraju Poki co takimz nie jestesmy z powodow jak wyzej.Dowody na to,o czym pisze masz wokol siebie.W Polsce niestety nie da sie uczciwie prowadzic firmy.A ja chcialbym zeby bylo to mozliwe,zebym nie musial placic komus za tzw.zyczliwosc i w ogole wchodzic w jakies uklady,aby taka firme utrzymac.

Gość tak to jest...
"tylko tylko" no własnie widzisz, niektórzy co nie potrafia założyc firmy siedza i wiecznie narzekaja, a inni jada za granice gdzie wcale nie musza zakładać firmy:o i z jakichś nieznanych mi powodów ci wyjeżdżajacy wprawiaja w straszna złość czesc z tych którzy w Polsce zostali (zwłaszcza wyborców, którzy głosowali na obecnie rzadzacych naszym krajem)

Gość maniek-z bramy
tylko tylko-podkresliles bardzo wazna sprawe:"nikt nie mysli o dobru wspolnym".To jest jedna z zasadniczych kwestii zwiazanych z tym o czym piszemy.A przeciez -jak mozna myslec ze zrobi on cos dobrego,jezeli on ma w nosie tzw."ten kraj".Jesli ten,to dla niego moze byc tez tamten i jeszcze tamten.Nie koniecznie Polska.

Gość maniek-z bramy
tak to jest...-przestan bredzic i przeczytaj co napisalem wyzej .Skoro twierdzisz ze ci obecni sa zli-to wymien tych twoim zdaniem dobrych.

Gość maniek-z bramy
o takim wlasnie niezrozumieniu-o takich jak ty osobach tam wlasnie -wyzej napisalem.Tylko to jeszcze trzeba zrozumiec.No nie?

Gość tak to jest...
a gdzie ja napisałem, ze Ci obecni sa zli albo ze poprzedni byli lepsi?:o napisalem tylko ze najczesciej ich wyborcy krytykuja wyjeżdżajacych. W przyszłosci czytaj dokładniej:)

Gość maniek-z bramy
tak to jest-ok-troche zawile zbudowales zdanie-przepraszam,nieporozumienie.

Gość ja tez tam jezdze
a mnie dziwi jak was czytam ze tak w polsce strasznie zle wclae nie bo ludziom zyje sie tu dobrze nad mozrem tłumy w górach tłumy w biurach podrózy wszsytkie bilety wykupione nalotniskach scisk i tłok o czym to swiadczy?? o tym ze ludzie maja w polsce kupe kasy i uzywaja sobie zycia z czego ja sie osobiscie bardzo ciesze coprawda nie mogłam w tym roku znalezc noclegu w ludzkich warunkach nad morzem ale to tylko swiadczy o tym ze ludziom zyje sie w polsce coraz lepiej i nie piszcie bzdur ze tu ludzie klepia biede element owszem tak bo nie pracuje a zasiłek to za mało na chlanie dzien w dzien jak mi nie wierzycie zadzwoncie do luksusowego hotelu nad morzem np Senator w dzwirzynie (jeden z drozszych na pomorzu)i przekonacie sie ze nie ma w nim miejsc podobnie w lubiczu w ustce w willi hoff w trzesaczu,w family stachowiak w rewalu w kazdym znich zdołałam zarezerwowac tylko po dwa noclegi bo reszat terminów zarezerwoana zaden emigrant nie pojedzie na takie wakacje bo go po prostu nie stac Polaków pracujacych w Polsce widocznie tak skoro taki tłok we wszsytkich kurortach

Znowu to wyzywanie sie :O Niech sie kazdy zajmie swoim zyciem i da zyc innym tak jak chca...