Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dlaczego tak robią -nie wiem

zlosci mnie to ze emigranci pluja na Polske na odległosc

Polecane posty

czyli nie macie nic przeciwko temu aby ktos kto ma gdzies losy kraju pisał o nim co chce?

Gość areladra
No ja właśnie też nie zauważyłam, żeby ktoś pluł na Polskę i ludzi którzy nie wyemigrowali ... Z reguły jest odwrotnie ... to my tamtych wyzywamy :( Myśle, że ten topik jest niepotrzebny ...

chyba rozmawiam z emigrantami własnie bo ani was ten temat ziebi ani parzy

Gość miya
sluchaj..mamy 21 wiek a my zamiast do przodu cofamy sie.. i nie chodzi mi tu o inteligencje, wyksztalcenie itp.

Gość poprosze o
kochana moja autorko - dla mnie ciemnogrod to ktos taki jak ty. jakie wlasciwie mialas zamiary zakladajac ten topik - nie wie chyba nikt. nie wiem , moze jestes niespelniona w zyciu , niezaradna , nie pwodzi ci sie ani uczuciowo ani materialnie - nie mam pojecia. ja krytycznie spogladam na wszystko - nie tylko na polske i polakow. to co mo sie nie podoba - mowie o tym glosno . i mam to gdzies , czy komus sie to podoba czy tez nie. a poniewaz jestem polka - mam prawo o tym kraju sie wypowiadac. i nie zawsze jest to krytyka - bo teraz tak pomyslalas. wiedz jednak , ze takie typy jak ty - dzialaja mi na nerwy.

ja sie nie cofam nie wiem o czym myslisz piszac "my"

Gość łączenie tematów*
do autorki: prosze o przyklady, bo jestes goloslowna widze, ze skasowana na jednym topiku, pomawiasz inna uzytkowniczke juz na innym forum

Gość miya
autorka najwyrazniej nie doswiadczyla stanu "braku kasy", dlatego nie zrozumie ludzi wyjezdzajacych stad!!!

Gość poprosze o
cytuje: "czyli nie macie nic przeciwko temu aby ktos kto ma gdzies losy kraju pisał o nim co chce? " jakie losy kraju ? a czy ten kraj - jakikolwiek zreszta - martwi sie o losy jego mieszkancow ? moj dom jest tam , gdziejest moj chleb .

skoro nie rozumiesz co napisałam w pierwszym poscie to trudno nie bede ci tłumaczyc "co autor maała na mysli" Myslałam ze rozumiesz skoro tu zajrzałas

Gość miya
chodzi mi o kraj, ze sie cofamy.. kiedys bylo lepiej.. pamietam, ze jakos sie zylo. nie zawsze mozna bylo sobie pozwilic na wszystko, ale wystarczalo na skromne zycie teraz mowie Ci.. ze w wiekszosci miast aby pracowac i zarobic trzeba miec uklady!!!!!! mowi sie ze bezrobocie duze! ale zamiast isc wykladac towary za 500zl i sie nameczyc to taki czlowiek woli siedziec w domu i wziac te 450 do reki

Gość poprosze o
wypisujesz takie bzdety , ze trudno to komukolwiek zrozumiec. :(

jakie losy kraju ? a czy ten kraj - jakikolwiek zreszta - martwi sie o losy jego mieszkancow ? :D:D:D:D:D przrciez kraj to jego mieszkancy jakiego martwienia sie o ciebie oczekujesz myslisz ze w anglii czy gdzie indziej ktos sie bedzie o ciebie martwił? Nie jestes sama w stanie zapanowac nad własnym losem /potrzebujesz kuratora?

Gość miya
i zgadzam sie z tym co ktos napisal, ze moj dom jest tam gdzie chleb

Gość poprosze o
a ty myslisz , ze gdzie indziej mieszkancy nie krytykuja swojego kraju??

Gość poprosze o
zastanow sie najpierw zanim jakis topik zalozysz.....

kiedys było ;)lepiej? kiedy? w socjalizmie? zartujesz chyba albo sobie zarty robisz

skoro wasz dom jest tam gdzie chleb a chleb tam gdzie dom to juz was dłuzej nie bede zatrzymaywac przyszłe emigrantki

Gość poprosze o
kraj to jego mieszkancy? tak - ale nie tylko ci ktorzy w nim mieszkaja. nie upraszczaj tego. miliony ludzi mieszka w swiecie z polskim obywatelstwem - to tez mieszkancy tego kraju, bo moga w kazdej chwili do niego wrocic.

Gość miya
inteligentna autorko! chodzilo jej o losy zwiazne wlasnie z tym co ci tu usilnie kazdy probuje wytlumaczyc czyli zarobki wyjdz moze na spacer z psem i zobacz jak zyja ludzie siadz na lawce i posluchaj rozmow ludzi..bedziesz wiedziec o czym mowa sama mam ochote cos powiedziec na ten nasz nieszczesny kraj!! coz ze ladnie, skoro zyc sie w nim nie da zal wyjezdzac nawet sobie nie zdajesz sprawy jakie ciezkie zycie jest bez rodziny a takie moje w wiekszosci bylo!!!! tata non stop za granica..teraz brat..siostra.. a nie wyjechali ot tak bo im sie tu nie podobalo!!! wyjechali bo musimy za cos zyc!!!

Gość poprosze o
strzel sobie setke dla kurazu :p

Gość oj co to za stereotyp znow
ja wyjechalam, mimo ze mailam umowe na czas nieokreslony nie zaluje jest mi calkiem milo i niegdy nie pluje wrecz przeciwnie, zachecam kazdego do przyjazdu zeby sie sam przekonal, jaka fajna piekna jest Polska, jedzienie dobre i wodka :) bez ironii ! to ja wychwalam Pl bardziej niz gdybym byla w kraju!

Gość dlugo by pisac
TAK-dom jest tam gdzie chleb ale nie samym chlebem człowiek zyje i niektorzy oproczchcleba potzrebuja czegos wiecej Ale emigranci potrzebuja tylko chleba wiecej im nie trzeba bo to nieskomlikowane obiekty latajace na trasie korytarzy lotniczych lub dróg utwardzonych

Gość tak to bywa..
ale gdzie to plucie?! to ze jakis Polak podajacy sie za emigranta pisze na polskim forum ze w Polsce przecietny człowiek (sprzedawca, nauczyciel, robotnik itp) nie moze sobie pozwolic na godne zycie ani np na zakup mieszkania to jest Twoim zdaniem to plucie?

Gość miya
oj co to za stereotyp znow: chwalisz bo Cie nie ma a tam masz dobrze zobaczymy co powiesz jak wrocisz tu na stale

Gość poprosze o
ja powiem wprost co mi sie nie podoba w tym kraju : kolejne rzady , niedbalosc o biednych , klamstwa , matactwa , potega KK , zawisc rodakow.........

Gość przestan pieprzyc miya

Gość miya
autorko a ile Ty masz lat? masz juz rodzine? dom, meza, dzieci..?

Gość przestan pieprzyc miya
bo w polsce da sie pracowac i zyc czego ja jestem najlepszym dowodem zarabiam tu krocie i mam w dupie cała emigracje dla mnie to ludzie bez wykształcenia i umiejetnosci o honorze nie wspomne kazdy jest kowalem swego losu jak nie potarfi zarobic tu musi byc słuzalczykiem w innym kraju

Mam 3 dzieci i meza od 20lat i stac mnie na wszsytko wiec nie rozumiem o czym piszesz tak narzekajac Widocznie niektorzy nie potrafia sie odnalezc w kapitalizmie skoro tak płacza jak ty