Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
*22*

***** Syndi 35 *****

Polecane posty

mam pytanie- czy któraś z was podczas walki z syfami korzystała z kremu mupirox? bo mi dzisiaj moja dermatolog mi to przypisała i sama nie wiem, czy jest skuteczne...

Gość naresca
ze swojego doswiadczenia wiem, ze bole piersi zadka przechodza. i przy yasmin i przy harmonecie mialam je bardzo silne, nie przechodzily nawet po dwoch latach:/ jesli boli, lepiej zmienic. u mnie np libido bardzo spadlo, ale okres slaby, zadnych boliw trakcie, a i humory i apetyt dalo sie jakos poskromic. choc nie powiem, po przybraniu 13 kg na pigulkach ciezko je zrzucic. znacie jakies skuteczne diety czy co? mowie tylko od razu, ze dieta pod tytulem :marchewka na obiad, kalafior na kolacje mnie nie kreci:) a i ruszac sie za duzo nie moge bo astme mam:(

z tego co wiem,to dosyć szybko rezultaty przynosi dieta atkinson\'a. Zgodnie z tą dietą nie należy ograniczać ilości jedzenia, co więcej wskazane są dania zawierające tłuszcz i białka a unikanie dań zawierających węglowodany. Bo gdy w trakcie diety zacznie brakować węglowodanów (które są głównym źródłem energii), wówczas organizm zacznie korzystać z rezerw tłuszczowych. ale nie może być zbyt pięnie, bo pomimo tego,że będąc na tej diecie szybko osiągamy zamierzone rezultaty,to według wielu lekarzy nie jest zdrowa,gdyż przez ograniczenie białek i węglowodanów może prowadzić do licznych powikłań. Ale być może warto spróbować...

Gość marlena27
Witam :) Dopiero zaczęłam pierwsze opakowanie Syndi. Jeszcze za wcześnie na skutki uboczne i mam nadzieję, że sie w ogole nie pojawią. Mam do Was pytanko: ile przytyłyście po Syndi i jak z rozmiarem biustu?? Jestem chudzinką, zero biustu... Czy któraś z Was miała ten samproblem? I jak było po Syndi?? Pozdrawiam :)

Gość klaudia_22
Mi niestety nie urosły choc bardzo na to liczyłam a biore juz ponad 2 lata tabletki :)z cera jest różnie, myśle ze dieta tez ma wpływ.

ja biorę 3 opakowanie i przybyło mi może 2-3 cm w obwodzie,ale przy rozmiarze mojego biustu nawet i to robi różnicę:)

Gość marlena27
no to jestem dobrej myśli :)

Gość magicdreamanna
hej wszystkim kobietkom :) ja dzis wzielam pierwsza tabletke po 5letniej przerwie. Wczesniej bralam diane wiec mam nadzieje ze moj organizm przyjmie syndi a nie odrzuci:) biore syndi z powodu nadmiernego owlosienia w niektorych miejscach,mam dookola pepka wloski ktore wyrywam sobie pieceta ... i oczywiscie jako antykoncepcje... zauwazylam ze w czasie tej 5 letniej przerwie wloski ktorych pozbylam sie jak bralam diane wrocily mam nadzieje ze syndi sprawi to samo co diane :)

Gość b-c
mi przy tabletkach strasznie urusl biust... nawet nie zauwazylam kiedy... ale juz na samym poczatku raczej. wczesniej mialam tak rozmiar miedzy B i C... a teraz tak C-D... boje sie tylko ze jak przestane brac tabletki... to mi zwisnie.... woda ktora sie gromadzi zniknie.. a skora juz nie bedzie taka elastyczna :/ hmm.. oby nie

Gość Ganja
Mi tez bardzo urósł ale pojawiły się też rozstępy co nie za fajnie wygląda... :/ i też boje się że zmaleje jak przestane brać i wtedy to będzie już w ogóle tragedia. Zauważyłam że przy tabletkach ma sie apetyt ale - jak się nie je, tyle ile się chce to się nie tyje. A jak jemy tyle na ile mamy ochotę tyjemy! Ja na szczęście ostatnio nawet schudłam, bo po tabletkach trochę przytyłam ale to dlatego że nie ograniczałam się z jedzeniem. Ale mimo to jestem zadowolona z Syndi bo cerę mam już normalną:)

Gość b-c
nie no rozstepow ( akurat na biuście ;p) na szczescie nie mam... ja mam wahania wagi... bo raz sie poddaje apetytowi a raz walcze... no coz stresujace studia..:P hmm.. ale zauwazylam glownie pomiedzy piersiami oraz na wewnetrznej ich stronie cos tak jakby pory zatkane... hmm. i jest to dosc widoczne.. nie mialam tego wczesniej raczej.,. hmm. moze przy wzroscie, skora sie rozciagnela i pory tez :P nie mam pojecia co to jest :P

Gość olka88
hej :) biorę syndi już pół roku i jestem bardzo zadowolona :) mam gładką buzię bez żadnych wyprysków i przebarwień, troszke przytyłam (ale tego właśnie chciałam) poprawiły się także stan moich włosów i paznokci (są mocniejsze). żdnych nudności i tego typu historii nie miałam :) no i jako srodek antykoncepcyjny także się sprawdza :)

Gość witam wszystkich
od 3 dni biore sindy. ginekolog przepisala mi te tabletki bo mam problem ze zbednym owlosieniem:O i do tego mam bardzo male piersi. mam nadzieje ze przytyje po nich i te paskudne wlosy mi znikna. obawiam sie tylko wplywu tabletek na moj organizm, podobno zawieraja bardzo duzo hormonow. i do tego malo waze(47kg)

Gość Ganja
nie wydaje mi się żeby Syndi jakoś mocno wpływała na zdrowie... to są tabletki nowej generacji, fakt że zawierają dużo hormonów w porównaniu do innych tabletek anty. nie znaczy że degradują nasz organizm.A co mają powiedzieć kobiety stosujące antykoncepcje dobrych parę lat temu? bez obaw! :) jestem przy 7 opakowaniu, wezmę ich w sumie 10 i wtedy, gin. powiedziała mi że zastanowimy się nad zmianą tabletek. Nie wiem czy to konieczne, szczerze mówiąc wolałabym dalej brać syndi... trochę boje się zmiany;/

Gość witam wszystkich
dzisiaj wezma 5tabletke. jestem caly czas ospala, troche bola mnie nogi i rece(mam wrazenie ze waza tone). nie wiem czy zwiazane jest to z syndi

Gość Ganja
Początkowo miałam bardzo podobne objawy:) więc to pewnie związane z Syndi. Przejdzie!

Gość marlena27
Cześć Dziewczyny :) Jestem po 8 tabletce. Też jestem śpiąca i zmęczona cały czas, straaasznie bolą mnię piersi, ale to da się wytrzymać. Martwią mnię dwie inne sprawy: okres powinien mi się już skończyć, ale ciągle mam plamienia. Nie duże, ale jednak. Poza tym odczuwam jakieś dziwne bóle w klatce piersiowej. Zaczynam się trochę denerwować. Jeśli któraś z Was miała podobne objawy, to proszę o odpowiedź. Dzięki :)

Gość Andela
Ja biore syndi juz 3 miesiace. To sa moje pierwsze tabletki tego rodzaju. Mam 18 lat. Zaczelam brac poniewaz mam straszne problemy ze skora, wrecz tragiczne... Na poczatku mialam male plamienia i troche bolaly mnie piersi ale teraz juz jest ok. Ogolnie przytylam sporo i mam wieksze piersi co idzie na plus ale mam zamiar ograniczac sie z jedzeniem bo nie chce juz przytyc :/ Jesli chodzi o cere to poprawa jest ale mala. Dodatkowo stosuje krem Duac albo jakis z erytromecyna (na recepte) ale nie pamietam nazwy. Syndi bede brala jeszcze gdzies 2 miesiace jesli nie bedzie poprawy to ide do dermatologa po Roccutane (znany rowniez jako np. Izotek, Roche, Accutane,...) Na trodzik cierpie juz gdzies 7 lat i szczeze mam juz tego dosyc. Czytalam ze Roccutane jest swietny i tradzik juz nie wraca ale lek ten ma wiele powaznych efektow ubocznych wiec nie wiem co zrobic. Ponadto nie chce brac tabletek antykoncepcyjnych przez caly czas tylko ze wzgledu na cere. Nie chce byc uzalezniona od brania tabletek w ogole. Teraz ponadto mam zamiar zaczac brac Skrzypovite bo ponobno tez pomaga. Jeeej jakie to wszystko skomplikowane. Tyle tabletek zeby troche lepiej wygladac-szalenstwo!!! Pozdrawiam wszystkich :D i powodzenia

Gość Ganja
Andela moim zdaniem lepiej brać Syndi niż truć się tymi lekami na trądzik... antybiotykami itp. Ja też miałam naprawdę duże problemy z cerą. Próbowałam prawie wszytskiego, miesiącami brałam antybiotyki, nie zliczę maści, kremów które sprawiały że moja cera była jeszcze gorsza... bo nie wiem co lepsze, czy te pryszcze które znikały na chwile a później znów wysyp, czy wybielona, różowawa cera od tych leków;/ odkąd zaczęłam kuracje Syndi wszystko się zmieniło:) po 3 miesiącach nie było jeszcze cudów, ale dziś 6 miesiąc i cera o jakiej zawsze marzyłam.Teraz nie mogę się nią nacieszyć:) tak więc proponuję uzbroić się w cierpliwość i nie rezygnować z Syndi! oczywiście z dermatologa też, nawet jeśli trądzik zniknie!! pozdrawiam

a ja mam problem. Brałam dotąd Microgynon, no i postanowilam zmienic, lekarka zapisala mi właśnie Syndi, wizytę mialam podczas przerwy 7 dniowej, i ginekolog zaleciła mi wziasc pierwszą tabletkę syndi jutro - tak jakbym miala normalnie wziasc mikrogynon. nie wiem troche sie boje bo nie powinno sie robic przerwy, i teraz jestem w kropce, ale chyba lekarz wie co zaleca, nie? przeciez to tak jakbym brala normalnie mikrogynon tylko organizm musi sie przyzwyczaic do nowych (poprostu powiedziala ze przez 1 miesiac musze \\\"uwazac\\\") ale mam nadzieje ze jak wezme normalnie jutro to po miesiacu wszystko wroci do normy?no tak bynajmniej twierdzi moja ginekolog...

Gość b-c
trzeba ufac lekarzom. po miesiacu wszystko bedzie juz ok. ja np zaczelam moje pierwsze opakowanie pare dni po miesiaczce. lekarka stwierdzila ze z moim cyklem nigdy nic nie wiadomo. nie mozna przewidziec kiedy znow dostane okres.... wiec lepiej od razu. oczywiscie pierwszy miesiac tez nie byl w sumie zabezpieczony. ale u mnie wszystko bylo ok. zadnych zmian.. po wzieciu blistra dostlam okres po 4 dniach i dalej tak dostaje. nie martw sie... nie ma co pytac o takie rzeczy na forum, bo wiekszosc z nas sa to osoby niekompetentne.... nie mozna dokonca wierzyc... a lekarz zna sie na swoim zawodzie.. zaufaj mu :)

Gość Andela
Ganja moze masz racje ale chyba tez nie zdajesz sobie sprawy jakim lekiem jest roaccutane. Po kuracji tym lekiem koniec z tradzikiem raz na zawsze a po tabletkach raczej watpie. Wizyte u dermatologa mam dopiero 15 maja wiec do tego czasu bede brala Syndi a potem zobacze co mi lekarz powie. Chociaz musze przyznac ze skore mam ladniejsza. Mam krosty ale nie tyle i nie jestem taka czerwona. Najprawdopodobniej do maja nie bede sie juz kwalifikowala do leczenia roaccutane wiec zdana jestem na Syndi. Juz nie moge sie doczekac kiedy bede miala ladniutka cere. Ale jestem dobrej mysli. Podnioslas mnie na duchu Ganja, dzieki :D Do wakacji chce wygladac dobrze! Ganja duzo przytylas?? Po jakim czasie mniej wiecej trzeba zrobic sobie przerwe od tabletek?? Czy ktos moze przestal brac tabletki i wie czy potem ma sie tradzik na nowo czy nie?? Pozdrawiam i z gory dziekuje :D

Gość witam wszystkich
a mi cycki nie bola wcale(biore tabletki tydzien), czy to znaczy ze mi nie urosna? czy na efekt musze jeszcze poczekac?

Gość sylwia2812
A ja niestety musze zakończyć moją trwającą 4 miesiące przygode z syndi ponieważ nie dość że mam obfity i trwający 8 dni okres to jeszcze w dodatku okresy nie są regularne:(

Witam, mam pytanie, gdyż biorę syndi juz 4 miesiac i chcialabym zaczac wspolzycie z moim facetem bez zabezpieczenia, ale nie wiem czy te tabletki sa naprawde skuteczne w zapoieganiu ciazy. zadnej tabletki nie zapomnialam choc mam lekkie poslizgi w ich braniu, robie 7 dniowe przerwy na krwawienie, mam je regularne, czuje sie po nich swietnie, ale poprawa cery no w sumie jest widoczna, ale nie zadowala mnie do konca. prosze o szybka odpowiedz ;p Slyszalam, ze przy rozpoczeciu wspolzycia nie nalezy robic przerwy 7dniowej w stodowaniu, wtedy ma sie pewnosc nie zajdcia...czy to prawda?

Gość thunrida
Witam! Brałam syndi 7 miesiecy na poczatku mi sie wydawalo ze nic sie nie dzieje. Przytylam 5kg w ciagu pierwszych 3 miesiecy ale wydawalo mi sie ze idzie zima i temu wiecej jem i tyje. Teraz wiem ze to od tabletek bo z tygodnia na tydzien bylo coraz gorzej nie moglam powstrzymac sie od jedzenia, szczegolnie słodkości. Budzilam sie w nocy zeby jesc, masakra. Zapisałam sie na silownie i aerobik temu wiecej juz nie tylam ale apetyt mialam straszny. Teraz znow zaczelam brac yasminelle mam nadzieje ze wszystko wroci do normy. Pozdrawiam

Gość Andela
Sir. Aba wedlug mnie nadal powinnas robic przerwy bo sa to przerwy na okres, jesli ich nie bedziesz robic nie bedziesz miala okresu. Nawet jesli nie bierzesz tabletek antykoncepcyjnych to w ciagu okresu i jakis czas po nie mozesz zajsc w ciaze bo to jest juz po owulacji i dlatego tez masz krwawienie. Jesli nie jestes pewna lepiej idz do swojego ginekologa ale ja nie slyszalam zeby jakas dziewczyna nie robila zadnych przerw w braniu tabletek. Jesli bierzesz tabletki codziennie o tej samiej porze wszystko powinno byc ok :D Zycze powodzenia Pozdrawiam

Gość witam wszystkich
ja sie bardzo ciesze ze dostalam apetyt:) mam spora niedowage(ok 10kg) i jak dotad trudno mi bylo nabrac ciala. apetyt ciagle mi rosnie i w tydz przytylam ponad kg z czego jestem bardzo zadowolona:):)

Gość naresca
dziewczyny, a próbowałyście 'napędzaczy"? mam na myśli np hiszpańską muchę. nie wiecie, czy można ją stosować przy pigułkach i alkoholu?

Gość Sylwiaaaa
siema :P:P Brałam diane 35 , 2 miesiące no i nawet nawet było ale trądzik byył:PP po miesiącu przerwy miałam wysypki więc poszłam do mojego ginekologa , a on mi przepisał syndi 35 !! Biorę je już 3 dzien dzisiaj bedzie 4 i moja skora jest taka słucha i wychodzą mi chrostki ..... ale nie dużooo , ale wczesnniej tak nie miałam co mam zrooobić???? po 3 dniach brania syndi 35 apetyt mi sie zwiększył duuuzoooo jem !!! wogóle po tych tabletkach zgrubłaaaam!!! mysle ze jak skoncze 3 opakowania to bedzie dobrze mam taka nadzieje !!! a w dodoatku chdze na solare i z tego to napewno nie zrezygnuuuje !!!!! piszcie na moje gg bardzo was prosze 13498247pzdr:** piszcie a napewno odpiszeeee

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować