Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość doradźcie cos

hanna na brwi

Polecane posty

Gość doradźcie cos

czy warto robic henne u kosmetyczki jak długo utrzymuje się efekt ja mam brazowe rzęsy i brwi włoski na brwiach mam mało maluje brwi kredka ale chcę jechac nad morze wiec potrzebuję czegoś trwalszego

Gość doradźcie cos
nikt nie farbuje brwi?

Gość buuuuura
znam jedną Hankę ale co to ma wspolnego z brwiami to nie wiem ;)

Gość hanka też ma brwi

Gość stala Hanka nad potokiem..

Gość jejku i nic na temat

Gość Kicikiciajaaa
Nie mam wyrobionego zdania na ten temat. Kolezanka robila na brwi i rzesy- przez pierwsze dwa dni wygladala jak baba z bazaru z czarnymi brwiami pozniej rozjasnily sie na kolor brazowy i bylo ok. Chcesz- sprobuj henna sie zmywa po jakims czasie

Gość ram albo
ja chodzę regularnie co dwa-trzy tygodnie. czasem przeciągnę do czterech. tak porządnie trzyma sie ok. 2,5 tygodnia. mam jasną oprawę oczu, wiec henna jest dla mnie jedynym wyjściem, bo ani kredek, ani tuszu nie lubię i nie stosuję

Gość ram albo
a co do wyglądu jak baba z bazaru, to dobra kosmetyczka tak potrafi zmyć po zabiegu hennę, ze możbna od razu wyjśc bez wstydu "do ludzi" :)

Gość hennaa
a czy ta henna maluje troche skóre czy tylko włoski, no i czy mocno niszczy włoski jej regularne stosowanie

Gość nick całkiem nowy
Henne na brwi kłade sobie sama i nie mam problemu z wyglądem a'la baba z bazaru:) Nie niszczy mi brwii i wygląda OK:) Problem z brązową jest tylko taki że może zrudzieć a to nie fajnie później wygląda:/ Czarna może wyglądać sztucznie - ja kłade grafitową i nigdy nie miałam "niespodzianek":)

Gość hennaa
a długo sie utrzymuje i gdzie ja kupujesz i jak rozrabiasz

Gość ram albo
nie nieszczy, potwierdzam :) bo inaczej byłabym już łysa ;) robie hennę regularnie od kilku lat i nic mi się rzęsy ani brwi nie zrobiły rzadsze :) i henna barwi włoski

Gość ja kiedys
robiłam henne sama w domu co tydzień albo częściej bo mi sie słabo trzymała przez jakieś 7 lat no i teraz mam te brwi bardzo osłabione ale to przez to nierozsądne stosowanie:( tak mysle sobie że moze henna wykonana u kosmetyczki jest nieco trwalsza co wy na to

Gość nick całkiem nowy
Kłade ją co 2 tyg. Można ją kupic w każdej drogerii - np w Rossmanie. Jest proszku a kosztuje chyba niecałe 2 zł (takie małe pudełeczko z Delia Cosmeticks - jak ostatnio byłam z koleżanką na makijażu próbnym to babka robiła jej henne i też jej to polecała jakby chciałą w domu wypróbowac bo koszt jest nie duży). Wysypuje niewielką ilość na spodeczek (trzeba dojść do tego metodą prób i błędów) i wkrapiam 1 do 2 kropel wody utlenionej (tam jest tabletka do rozpuszczenia ale łatwiej jest kupic zwykłą wode utlenioną) i mieszam patyczkiem. Musi wyjść taka papka - ja jest za rzadkie do dosypuje henny tylko trzeba uważać bo później ci nadmiar zostanie który nadaje sie tylko do wywalenia. Skórę pod brwiami można posmarowac grubiej kremem aby tam henna jej nie zafarbowała. Nakładam ją patyczkiem kosmetycznym albo wyczyszczoną szczoteczką ze starego tuszu i zmywam po ok 5 do 10 minut:) Jeżeli skóra sie troche pofarbuje to robie lekki piling i jest po sprawie:)

Gość hennaa
nick całkiem nowy dziekuję napewno skorzystam z twojej rady:)