Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozta...

Ktoś wpłacił mi 3,5 tys zł na konto ...

Polecane posty

Gość pomozta...

W Inteligo ... w Tytule przelewu jest tylko imię i nazwisko :( Co robić ... przelew na pewno nie miałbyć dla mnie ... Nie chcę żeby później targano mnie po sądach :(

Przeciez sa jakies dane tej osoby czy firmy na przelewie. Sprawdz transakcje.

Gość eerrrrr
poczekaj. Napewno zauważy pomyłkę i się odezwie albo na to konto wpłać 1zł a w tytule napisz swój nr telefonu z prosba o kontakt

Gość pomozta...
No z tym 1 zł to dobry pomysł :) Tak zrobię :D do Pariss Nie ma danych, bo przelew był robiony przez Internet ...

Gość masz prawo kochac
sprawdzą i odezwą się do Ciebie, miałam to samo po 2tyg, ale mnie zapytali czy łaskawie mogłabym oddać te pieniądze, bo podobno jak popełni się taki błąd to tylko od Ciebei zależy czy zechcesz oddać ta kase, no chyba ze sadownie to zrobia

Idź do banku, powiedz, że dostałaś przelew który nie był napewno do Ciebie i zpaytaj jak możesz znaleść osobę która dokonała tego przelewu. Myślę, że powinni Ci pomóc...

Gość ja..........
skoro to blad , pieniadze odbiora ci - wiec ich nie wydawaj .

Gość dobre sobie
Wypłać kasę, zlikwiduj konto i załóż sobie nowe. Nikt się o kasę nie upomni. Mój kolega tak zrobił, tylko jemu ktoś wpłacił 2 tys. :D

Gość marzycielka.....

Gość ślepy w karty nie gra....
-jak mawiała moja babcia!!!:D fakt-od ciebie zależy czy będziesz chciała oddac im te pieniądze ! więc na razie czekaj może się ktos odezwie... a i po sądach nikt nie bedzie miał prawa cie targać 🖐️

Gość pomozta...
Dziękuję za wszystkie rady :)

Gość jgjgh
siedź cicho, moze sie nie wyda!!! odczekaj jakis czas, jak nikt do ciebie nie zadzwoni ani nic to spokojnie mozesz cieszyc sie kasą

Fajne rady, ale ja tez chyba bym oddała bo tak jakoś głupio. Napisz później co z tego wynikło.

Gość ktoś tu na forum
sprawdza uczciwość Polaków :D:D:D

Gość ja..........
jak mozna przywlaszczac cudza wlasnosc ? co wy za rady dajecie? ktos byc moze sie pomylil i gdy ona nie zwroci pieniedzy , ten ktos bedzie za to placil . chcielibyscie placic za swoja pomylke ? wtedy liczylibyscie , ze ktos okaze sie uczciwy , prawda?

Gość kanapka z serem
ale jestescie beznadziejni odezwij sie do banku i powiedz o całej sytuacji ja też kiedyś dostałam przelewem ponad 1000zł i zanim zdążyłam się zorientować bank naprawił te pomyłkę a też jestem w Inteligo

Gość frózia była pracownica banku
przecież z takim przelewem dotsałas napewno nr konta z ktorego przelew zrealizowano. mozesz odełac pieniądze na to konto - jeśli chcesz:) a jak nie to cię będa prosić, bo generalnie bez twojej zgody bank nie może go cofnąc. ale w praktyce róznie bywa...

Nie pieprzcie, przecież to było nie bylo bezpodstawne wzbogacenie. Na pewno bank dojdzie prędzej czy później, kto dostał tą kasę. Życzliwi ci radzą - wiej z kasą. A ja ci radzę - oddaj. Będziesz spokojniej spać. A może osoba, ktora miała te pieniądze dostać, nie spi teraz po nocach i sie zamartwia?

Gość pomozta...
No więc zrobiłam tak jak mi ktoś radził wpłaciłam 1 zł na konto "darczyńcy" ... zostawilam info i moj nr telefonu ... Zadzwoniła kobieta ... okazało się, że to pomyłka ... której wcześniej ne zauważyła ... kazała (podkreslam) zwrocic mi pieniadze ... no to zwrocilam :) odliczając sobie 3 zl z tej kwoty (1 zł wpłacałam, i 2 x po 1 zł jako prowizja do banku) ... Babka zadzwoniła i nazwałą mnie oszustką i złodziejem bo nie wplacilam jej calosci ... Poczułam się jakby ktoś dał mi w ryj ... rozłączyłam się :( I jak tu być uczciwym ... nastepnym razem, mam to gdzies kasy nie oddam ... niech ludzie spierd ...

Gość gfhghg
a to glupia baba :o

Gość ja bym nie oddala
Jak ktoś jest tak głupi, że nawet przelewu nie potrafi zrobić, to Ty się nie przejmuj i kasa jest Twoja.

Gość ale trafiłaś na babę
chamówa że brak słów:O

I widzisz...trzeba bylo wziac ta kase. Pewnie ksiegowa z jakiejs firmy popelnila blad...wiec nawet by tego odrazu nei zauwazyli ;). Ktos tu dobrze radzil, ze trzeba bylo zlikwidowac konto, albo poprostu wyplacic pieniadze ;).

Gość ja bym nic nie oddał
za błedy sie płaci