Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xxxmamusiaxxx

czy to normalne?

Polecane posty

Gość xxxmamusiaxxx

moja coreczka ma poltora roczku. Do swoich pierwszych urodzinek niewiele mowila. Od tamtego czasu rozwija sie jezykowo w niesamowitym tempie.Oprocz niemieckiego( bo tutaj mieszkamy) potrafi tez kilka slow po polsku i grecku. W jezyku niemieckim lapie dziennie nowe slowa i buduje juz zdania skladajace sie z trzech, czterech wyrazow. Jak rozwijaja sie wasze dzieci? Nie sadzicie ze u mojeje myszki troche za szybko to wszystko przychodzi?

Gość mamaalany
nie widac w tym nic nienormalnego, ja bym sie cieszyla.ja jak mialam poltora roku to juz tez wierszyki mowilam i piosenki spiewalam.dziewczynki szybciej sie ucza od chlopcow.

A w czym problem??? :0 Ja majac rok mowilam juz pelnymi zdaniami jak stara. Chcialas sie pochwalic dzieckiem czy co? Jesli uwazasz, ze to nienormalne, ze twoje dziecko uczy sie mowic, to moze powinnas zapytac lekarza? :P

Gość xxxmamusiaxxx
nie o to chodzi. Oczywiscie sie sie ciesze ze ladnie mowi.Ale czasami mnie to zastanawia dlaczego wszyscy robia takie wielkie oczy i mowia: niemozliwe! I nie widze powodu bycia nieuprzejmym, to bylo proste pytanie i prosba o wymiane.Tak sie sklada ze to moje pierwsze dziecko i ten caly szum wokol "zdolnosci" mojej cory dal mi do myslenia... mamalany dzieuje za odpowiedz:-)

Hej :) gratuluje,ze Twoja Mala tak duzo mowi :) Moja mama wspomina,ze moj brat tez dlugo nie mowil,a pierwsze co powiedzial to bylo: \"mama idem do parku\" i to chyba tez na poltorej roczku:)